00:53
19/01/2025
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
00:53
19/01/2025
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Δίκη Πισπιρίγκου: «Είναι εξαιρετικά απίθανο να είναι η κεταμίνη αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας – Δεν ξέρω αν είναι ένοχη ή αθώα» δήλωσε μάρτυρας

H Ρούλα Πισπιρίγκου / Φωτογραφία: Eurokinissi

H Ρούλα Πισπιρίγκου / Φωτογραφία: Eurokinissi

08.11.2023
20:42
Τελευταία ενημέρωση: 09/11/2023 • 11:00
Ξεκίνησε η δεύτερη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου

«Η ειλικρινής μου γνώμη είναι ότι είναι εξαιρετικά απίθανο να είναι η κεταμίνη η αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας, αλλά κανένας δεν μπορεί να το αποκλείσει» δήλωσε στην δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου η γιατρός στο Ηνωμένο Βασίλειο, βραβευμένη με διεθνή βραβεία για έρευνες της σε θέματα Ανοσολογίας και Γενετικής και μέλος της Royal Soceity of London , Carola Garsia de Vinues.

Η επιστήμονας, που κλήθηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης της κατηγορουμένης, ασχολήθηκε εκτενώς με άλλους συναδέλφους της με την υπόθεση μητέρας που καταδικάστηκε στην Αυστραλία το 2003 για τους θανάτους των τριών παιδιών της, θεωρώντας πως η υπόθεση πιθανότατα αφορούσε παθογένεια, λόγω σπάνιων γενετικών παραγόντων και δεν επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια. Η εν λόγω γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη τον περασμένο Ιούνιο με χάρη που της χορηγήθηκε.

Όπως ανέφερε στην κατάθεση της η γιατρός, από όσα στοιχεία για την Τζωρτζίνα μελέτησε, εκτιμά πως το παιδί εμφάνισε κλινικά στοιχεία ικανά και ιδιαιτέρως σοβαρά ώστε να απαιτείται να ελεγχθεί αναλυτικά η συνδρομή κληρονομικού παράγοντα. Ιδιαίτερα, όπως τόνισε, αφού υπήρξε προηγουμένως ο θάνατος της αδελφής της, Μαλένας.

Τονίζοντας πως δεν είναι ειδική για ζητήματα ουσιών, η μάρτυρας επικαλούμενη στοιχεία της ιατρικής κοινότητας, ανέφερε πως «η κεταμίνη που εντοπίστηκε στο αίμα του κοριτσιού είναι πολύ κοντά στη θεραπευτική δόση. Η ειλικρινής μου άποψη είναι ότι είναι εξαιρετικά απίθανο η κεταμίνη να έχει σκοτώσει το κορίτσι. Της είχαν χορηγηθεί και άλλα φάρμακα. Αυτό το κορίτσι υπέφερε από άλλες καταστάσεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν θάνατο. Η γονιδιακή αλληλούχιση θα μπορούσε να δώσει πολλές πληροφορίες».

Είπε επίσης, ότι πολλές καταστάσεις από αυτές που δίνει η κλινική εικόνα του παιδιού «θα μπορούσαν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα: όπως η επιληψία, ο πολύ υψηλός αριθμός αιμοσφαιρίων, τα καρδιολογικά θέματα και η πνευμονία. Υπάρχει αιφνίδιος θάνατος από επιληψία. Τα παθολογικά ευρήματα στη Τζωρτζίνα είναι όμοια με αυτά που έχουν βρεθεί στις αδελφές της Ίριδα και Μαλένα και αυτό μας υποδεικνύει ότι υπάρχει παθολογική γενετική κατάσταση».

Φάκελος «Πισπιρίγκου»: Μία ανάσα πριν την απολογία

Σε κρίσιμη καμπή βρίσκεται πλέον η ποινική διερεύνηση της υπόθεσης ανθρωποκτονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας Δασκαλάκη με κατηγορούμενη την μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου.

Έπειτα από εννέα περίπου μήνες αποδεικτικής διαδικασίας η 34χρονη μητέρα από την Πάτρα βρίσκεται κυριολεκτικά μια …ανάσα πριν την απολογία της για τις κατηγορίες που την θέλουν να έχει δολοφονήσει την πρωτότοκη κόρη της με μεγάλη δόση κεταμίνης.

Επί της ουσίας θα είναι η πρώτη φορά που μέσα στη δικαστική αίθουσα θα ακουστεί η φωνή της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία, όπως προκύπτει από την μέχρι τώρα υπερασπιστική της γραμμή, αρνείται σε κάθε τόνο ότι δολοφόνησε την κόρη της και κάνει λόγο για πλημμέλειες και παραλείψεις των γιατρών του Καραμανδανείου νοσοκομείου της Πάτρας, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου αλλά και του Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» στην Αθήνα, όπου νοσηλεύτηκε το κοριτσάκι πριν φύγει από τη ζωή.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση