Το κατώφλι των δικαστικών και εισαγγελικών αρχών αναμένεται να περάσει και πάλι η Ρούλα Πισπιρίγκου, που βρίσκεται στην φυλακή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, μετά τα νέα στοιχεία που προέκυψαν από την δικογραφία για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.
Όπως σημειώνει το Law and Order, τις περαιτέρω κινήσεις τους σχετικά με την κλήτευση ή μη νέων προσώπων ως υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων στην υπόθεση των θανάτων της Μαλένας και Ίριδας Δασκαλάκη, αποφασίζουν πλέον οι δυο Πρωτοδικών εισαγγελείς Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου.
Πρόκειται για τους δυο εισαγγελικούς λειτουργούς, οι οποίο και είχαν δώσει εντολή για να διερευνηθεί σε βάθος η συγκεκριμένη υπόθεση και τώρα μετά την ολοκλήρωση της έρευνας από την Ασφάλεια, έχουν στα χέρια τους τη σχετική δικογραφία και τη μελετούν ώστε να αποφασίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους. Ο φάκελος για τους θανάτους των δυο κοριτσιών τους διαβιβάστηκε ήδη από την Ασφάλεια. Αυτός, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει το πόρισμα των ιατροδικαστών σχετικά με τους θανάτους των δυο παιδιών και τις καταθέσεις μαρτύρων που ελήφθησαν στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης.
Αρχές της εβδομάδας η κλήτευση νέων μαρτύρων
Μετά την μελέτη της νέας αυτής δικογραφίας, οι δυο εισαγγελείς θα αποφασίσουν για το αν θα καλέσουν ενώπιον τους με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων ένα ή περισσότερα πρόσωπα. Οι όποιες πάντως αποφάσεις τους αναμένονται, το πιθανότερο, στις αρχές της νέας εβδομάδας.
Όπως όλα δείχνουν, ωστόσο, η μητέρα των δυο κοριτσιών που βρίσκεται προφυλακισμένη για το θάνατο της μεγαλύτερης κόρης της Τζωρτζίνας, Ρούλα Πισπιρίγκου, θα κληθεί να περάσει και πάλι το κατώφλι των αρμόδιων δικαστικών και εισαγγελικών αρχών προκειμένου να δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα της ύποπτης και για τους θανάτους των άλλων δυο κοριτσιών της, της Μαλένας και της Ίριδας.
Μέσα από τη φυλακή, η ίδια εξακολουθεί πάντως να αρνείται κάθε κατηγορία. Την ποινική της μεταχείριση θα κρίνουν όμως οι δυο εισαγγελείς που χειρίζονται τη σχετική δικογραφία, καθώς εκείνοι θα αποφασίσουν για τον αν θα της ασκήσουν ή όχι νέα δίωξη και για τους θανάτους και των άλλων δυο ανήλικων κοριτσιών της.
Υπόθεση Πισπιρίγκου: «Πόλεμος» γιατρών και ιατροδικαστών μετά το νέο πόρισμα
Πιο συγκεκριμένα, η Ρούλα Πισπιρίγκου επιμένει στην αθωότητά της μέσα από τη φυλακή, ο Μάνος Δασκαλάκης δηλώνει πως δεν αιφνιδιάστηκε από το πόρισμα και ότι τείνει να πιστέψει πως η σύζυγός του βρίσκεται πίσω από τον θάνατο των τριών παιδιών τους και ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας ζητεί πειθαρχικό έλεγχο για τα πρώτα, λανθασμένα πορίσματα των θανάτων της Μαλένας και της μόλις 6 μηνών Ίριδας.
Αντιπαράθεση συνηγόρων Πισπιρίγκου και ιατροδικαστών
Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 μίλησε την Τετάρτη ο συνήγορος της κατηγορουμένης, Όθωνας Παπαδόπουλος αλλά και ο ιατροδικαστής Παντελής Αλεξάνδρου. Ο κ. Αλεξάνδρου ανέφερε σχετικά με την κόντρα μεταξύ ιατροδικαστών «οι ενδείξεις δεν είναι αποδείξεις, λείπει το πλήρες κείμενο της ιατροδικαστικής πραγματογνωμοσύνης για τα 2 παιδιά».
Τα επιμέρους ευρήματα ήταν αυτά που έδωσαν την τελική αιτία θανάτου
«Τα επιμέρους ευρήματα ήταν αυτά που έδωσαν την τελική αιτία θανάτου, όμως η ηπατική ανεπάρκεια ακόμη και η αγενεσία φλεβόκομβου για τα οποία τόσος λόγος έχει γίνει θα μπορούσαν να αποτελούν ένα μέρος, ο μηχανισμός του θανάτου ήταν διαφορετικός» συνέχισε ο ιατροδικαστής.
Ο συνήγορος της 33χρονης απαντώντας δήλωσε «η οικογένεια έλαβε τις απαντήσεις που έπρεπε μετά ακριβώς από τους θανάτους των 2 παιδιών, μέσω των σημαντικών δημοσίων εγγράφων που είναι οι ιατροδικαστικές εκθέσεις που δόθηκαν τότε».
«Για μας υπάρχουν δύο κατηγορίες ειδικών, αυτοί που το είδαν με τα μάτια τους και όλοι οι υπόλοιποι» υποστήριξε.
Σχετικά με την αντίδραση της Ρούλας Πισπιρίγκου στο πόρισμα που μιλά για ασφυκτικούς θανάτους «η Ρούλα δεν εξηγεί την ασφυξία, είναι η πρώτη φορά που η οικογένεια ακούει λέξεις όπως “ασφυκτικός θάνατος” και “εγκληματική ενέργεια”».
η Ρούλα δεν εξηγεί την ασφυξία, είναι η πρώτη φορά που η οικογένεια ακούει λέξεις όπως “ασφυκτικός θάνατος”
«Δεν έχουμε το πόρισμα ακόμη στα χέρια μας, όταν θα το έχουμε θα τοποθετηθούμε, όμως υπάρχουν ακόμη δύο κρίσιμα ερωτήματα που αφορούν το αν επιβεβαιώνονται τα παθολογικά αίτια και το ποια στοιχεία οδήγησαν στο επιστημονικο συμπέρασμα» είπε.
Στο μεταξύ, η παθολογοανατόμος Αντιγόνη Μητσέλου εξέτασε πρώτη τα όργανα της Ίριδας, η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα συνέταξε την πρώτη ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο της Ίριδας και η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα διενήργησε την νεκροψία – νεκροτομή στην Μαλένα.
«Είμαι καλή παθολογοανατόμος και περιέγραψα όλα τα ευρήματα που είναι ίδια με αυτά που βρήκαν στην Αθήνα. Η κυρία αυτή (Αγγελική Τσιόλα) έπρεπε να συγκρίνει, τα δικά της ευρήματα με τα δικά μου και να γράψει την αιτία θανάτου. Εγώ δεν ευθύνομαι για την αιτία θανάτου» ανέφερε η Αντιγόνη Μητσέλου «Η απόφαση και η ευθύνη της απόφασης είναι του ιατροδικαστή που έχει αναλάβει το περιστατικό» πρόσθεσε.
Η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα, από την πλευρά της, δήλωσε πως η αναγραφόμενη αιτία θανάτου τότε, ήταν πρωτοβουλία της Αντιγόνης Μητσέλου.
Άλλοθι στην Πισπιρίγκου έδωσε η αδερφή της
Παράλληλα, στο φως της δημοσιότητας έρχονται αποσπάσματα από τις καταθέσεις της αδερφής της 33χρονης, η οποία βρέθηκε προχθές επί 9 ώρες ενώπιον του ανακριτή. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, η Δήμητρα Πισπιρίγκου προσπάθησε να δώσει άλλοθι στην αδελφή της για όσα συνέβησαν στο σπίτι της, το πρωινό που έχασε τη ζωή της η 6 μηνών Ίριδα.
Όπως είπε, «στις 07:30 το πρωί ξύπνησε από κλάμα μωρού και πήγε η αδελφή της», ενώ υποστήριξε ότι «η Ρούλα με ρώτησε αν θα πάει εκείνη ή εγώ στο μωρό». Αυτό φαίνεται να το είπε για να δείξει ότι η αδελφή της δεν είχε πρόθεση να κάνει κακό στο μωρό.
Η αδελφή της 33χρονης κατηγορούμενης προσπάθησε να δώσει πειστικές απαντήσεις αναφορικά και με τους θανάτους της Μαλένας και της Τζωρτζίνας.
Στο ίδιο ρεπορτάζ σημειώνεται πως οι αστυνομικοί ρώτησαν την αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, για τη σχέση που είχε το ζευγάρι κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της Μαλένας, ενώ οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών ρώτησαν την Δήμητρα Πισπιρίγκου και για την περίπτωση της Τζωρτζίνας. Συγκεκριμένα, για τα γεγονότα που οδήγησαν το παιδί στο νοσοκομείο, προτού υποστεί και την ανακοπή.