Το μαύρο καρπούζι Densuke ξεχωρίζει ανάμεσα στις 1.200 ποικιλίες που υπάρχουν στον κόσμο και κοστίζει ακριβά.
Πιο συγκεκριμένα, το διάσημο καρπούζι καλλιεργείται και παράγεται στο βόρειο νησί Χοκάιντο, στην Ιαπωνία, ωστόσο παράγονται σε μικρές ποσότητες που σπάνια ξεπερνούν τα 100 κομμάτια τον χρόνο.
Όσα καρπούζια παράγονται, δεν πωλούνται στα σούπερ μάρκετ και στα μανάβικα, αλλά… δημοπρατούνται. Οπότε, όποιος «χτυπήσει» τη μεγαλύτερη τιμή το κάνει δικό του. Μάλιστα, ένα καρπούζι το 2019 δημοπρατήθηκε στο ποσό των 750.000 ιαπωνικών γεν (5.500 ευρώ).
Εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, η τιμή τους έχει πέσει τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως και πάλι ήρθε σε λογικά πλαίσια.
Μοναδική γεύση
Οι τυχεροί που το έχουν γευτεί, μιλούν για μια γεύση μοναδική.
Ακόμα ένα στοιχείο της μοναδικότητάς τους είναι πως συσκευάζονται σε διακοσμημένα χαρτοκιβώτια, διαθέτουν πιστοποιητικά προέλευσης και απόδειξη γνησιότητας ενώ αρκετά συχνά δίνονται ως δώρα, σε ένδειξη σεβασμού και ευγνωμοσύνης.