Πατέρας και γιος ψάρεψαν στο Κάσκο Μπέι ανοιχτά του Μέιν έναν μπλε αστακό.
«Δεν έχουμε πιάσει ποτέ ξανά αστακό τέτοιου χρώματος ούτε καν δει. Δεν είναι κάτι που βλέπεις κάθε μέρα» ανέφερε ο Ραν σε τοπικό μέσο, προσθέτοντας πως όταν έδειξαν την εντυπωσιακή ψαριά τους στον έμπορό τους, δεν σταματούσε να τη φωτογραφίζει.
Πατέρας και γιος αποφάσισαν ασφαλώς να κρατήσουν τον εντυπωσιακό μπλε αστακό στο ενυδρείο του οικογενειακού τους εστιατορίου του Πόρτλαντ, Becky’s Diner, όπως γράφει το wgme
https://twitter.com/WGME/status/1559215527024902144
Το συγκεκριμένο ενυδρείο διαθέτει κίτρινο και πορτοκαλί αστακό
Σύμφωνα με το ενυδρείο της Νέας Αγγλίας, οι μπλε αστακοί είναι τόσο σπάνιοι ώστε η πιθανότητα να βρει κανείς έναν, είναι μία στα δύο εκατομμύρια. Το συγκεκριμένο ενυδρείο, πάντως, δε φιλοξενεί μόνο τον δικό του μπλε αστακό, αλλά και κίτρινο, πορτοκαλί, ακόμη και κάλικο αστακό.
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Αστακού του πανεπιστημίου του Μέιν, πάντως, ανεξαρτήτως του χρώματός τους όταν αλιεύονται, όλοι οι αστακοί -πλην των αλμπίνων- γίνονται κόκκινοι όταν μαγειρευτούν.
Fishermen catch rare blue lobster off coast of Maine, crustacean will live in family restaurant's tank https://t.co/XEr6b9bHWO
— Fox News (@FoxNews) August 15, 2022
Ο μπλε αστακός φτάνει τα 60 εκατοστά
Ο μπλε ή ο αστακός του Breton (Blue Lobster), ζει σε βραχώδες έδαφος σχεδόν σε όλη την ακτή του Βορείου Ατλαντικού.
Βρίσκεται συνήθως κάτω από βράχο ή σε τρύπες όπου μπορεί να μένει κρυμμένος όλη την ημέρα. Κινείται ελάχιστα και παραμένει ένας μοναχικός κυνηγός.
Το μέγεθος του μπορεί να φτάσει τα 60 εκατοστά και να ζυγίζει από 5 έως 6 κιλά.
Η τιμή του μπλε αστακού είναι ιδιαίτερα υψηλή, λόγο της σπανιότητας αλίευσης του. Επίσης χαρακτηρίζεται ως εκλεκτή πρώτη ύλη σε γαστρονομικά εστιατόρια και πάντοτε σερβίρεται ως πιάτο ημέρας.