Η Εύα Καϊλή απάντησε στα δημοσιεύματα που αναφέρονται στο ένταλμα σύλληψη της και στα περί «εντολής στον πατέρα να κρύψει τα χρήματα».
Συγκεκριμένα, απάντηση σε δημοσιεύματα σχετικά με το περιεχόμενο του εντάλματος σύλληψης των βελγικών αρχών σε βάρος της, εξέδωσε η πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής Εύα Καϊλή, δια του πληρεξουσίου δικηγόρου της Μιχάλη Δημητρακόπουλου.
«Η κυρία Καϊλή έχει δώσει κατάθεση στην αστυνομία στις 10/12/22, απολογία στον ανακριτή στις 11/12/22, νέα κατάθεση στην αστυνομία στις 19/12/22. Πουθενά δεν λέει ότι έδωσε την βαλίτσα με τα χρήματα στον πατέρα της για να τα κρύψει. Το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε προγενέστερα των καταθέσεων -απολογίας , στις 9/12/22», αναφέρει αρχικά ο Δημητρακόπουλος και προσθέτει:
«Δεν υπάρχει συνεπώς αποδεικτικό μέσο που να στηρίζει την εσφαλμένη παραδοχή του ότι η κυρία Καϊλή έδωσε εντολή να κρύψει ο πατέρας της τα χρήματα. Η κυρία Καϊλή , μόλις διαπίστωσε την ύπαρξη των χρημάτων αισθάνθηκε ότι τα χρήματα αυτά ήσαν ένα τοξικό τέρας, που έπρεπε άμεσα να απομακρύνει από το κοινό με τον σύντροφο της διαμέρισμα. Παρακάλεσε τον πατέρα της να μεταφέρει την βαλίτσα σε κεντρικότατο ξενοδοχείο των Βρυξελλών, όπου από εκεί τα χρήματα θα τα παραλάμβανε ο πραγματικός κάτοχος αυτών, τον οποίον ζωγράφιζαν δημοσιεύματα της Le soir».
Παράλληλα ο Δημητρακόπουλος υποστηρίζει ότι «η διαρροή στοιχείων της δικογραφίας ρητά απαγορεύεται στο Βέλγιο, γιατί προκαλεί δυσχέρεια στην έρευνα αλλά και εσφαλμένες εντυπώσεις στην κοινή γνώμη».
Το δημοσίευμα για το ένταλμα σύλληψης της Καϊλή
Γεμάτο αποκαλύψεις όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο ο Αντόνιο Παντσέρι φέρεται να έδινε εντολές στην Εύα Καϊλή μέσω του συντρόφου της Φραντσέσκο Τζιόρτζι, είναι το ένταλμα σύλληψης της που έφερε στο φως η τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
Μάλιστα οι αρχές των Βρυξελλών ανέφεραν αρχικά ότι ανακάλυψαν πως ο εγκέφαλος του Qatar Gate ήταν ο πρώην ευρωβουλευτής. Έτσι λοιπόν ξεκίνησαν τις έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι άλλοι βρίσκονταν στο στενό του κύκλο και ποιοι είχαν εμπλοκή στην υπόθεση.
Η Εύα Καϊλή, φέρεται να είπε ότι ο Αντόνιο Παντσέρι και ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι είχαν κοινές δραστηριότητες και δικαιολόγησε τον σύζυγό της, λέγοντας ότι αυτό ήταν λογικό, καθώς ήταν συνεργάτες.
Επίσης, παραδέχεται ότι πέρασαν από το διαμέρισμά της βαλίτσες με χρήματα, αλλά δεν ήξερε τι είχαν μέσα, ενώ τονίζει ότι δεν ήξερε ότι ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι είχε εμπλοκή στο Qatar Gate.
Μάλιστα στο επίσημο έγγραφο φέρεται να αναφέρεται επίσης ότι από τις έρευνες των βελγικών αρχών προέκυψε πως η Εύα Καϊλή έπαιρνε εντολές από τον Αντόνιο Παντσέρι, όχι άμεσα, αλλά έμμεσα μέσω του συζύγου της.
Πιο συγκεκριμένα απόσπασμα από την δεύτερη σελίδα αναφέρει τα εξής: «H κατηγορούμενη αναγνωρίζει ότι έδωσε εντολή στον πατέρα της να κρύψει τα χρήματα. Δηλώνει ότι γνώριζε πως στο παρελθόν ο σύζυγός της με τον Παντσέρι είχαν κοινές δραστηριότητες, αφού ήταν συνεργάτες, και ότι έχουν περάσει από το διαμέρισμά τους βαλίτσες. Αναφέρει ότι δεν γνωρίζει ότι ο σύζυγός της εμπλέκεται σε αυτό το δίκτυο».
H Καϊλή και η «Ολλανδέζα»
Παράλληλα σε άλλο απόσπασμα από την τρίτη σελίδα του εντάλματος σύλληψης τονίζεται ότι ο Αντόνιο Παντσέρι είχε παραπονεθεί στον Φραντσέσκο Τζιόρτζι λέγοντάς του να πει στην Εύα Καϊλή να μην μιλάει με την «Ολλανδέζα». Ο Ιταλός Ευρωβουλευτής φέρεται να είπε στον σύζυγο της Εύας Καϊλή. «Να της πεις ότι καλύτερο είναι να σταματήσει να μιλάει με την Ολλανδέζα».
Όπως τονίζει ο ΣΚΑΪ η «Ολλανδέζα» δεν κατονομάζεται στο ένταλμα σύλληψης, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες και από τον διεθνή Τύπο, πρόκειται για μια Ολλανδέζα ευρωβουλευτή, η οποία δεν έπαιρνε θέσεις υπέρ του Κατάρ και μιλούσε στο Ευρωκοινοβούλιο εναντίον της χώρας. Έτσι ο Παντσέρι είπε στον Φραντσέσκο Τζιόρτζι να μεταφέρει στην Εύα Καϊλή ότι δεν πρέπει να μιλάει με την «Ολλανδέζα».
«Από την έρευνα προκύπτει ότι δόθηκαν εντολές (σ.σ έμμεσα) από τον κ. Παντσέρι στη κ. Καϊλή μέσω του συζύγου της. Δηλαδή ότι ο κ. Παντσέρι είχε παραπονεθεί για το γεγονός ότι η κ. Καϊλή μιλά με την ‘Ολλανδέζα’. Και ο κ. Παντσέρι είχε πει στον σύζυγό της να παρέμβει λέγοντας: “Θα ήταν σωστό να της πεις να σταματήσει», τονίζεται χαρακτηριστικά στην τρίτη σελίδα του εντάλματος.