15:39
21/11/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
15:39
21/11/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Ο Έλον Μασκ είναι 3ος στη λίστα έρευνας για τα περισσότερα fake news στο διαδίκτυο!

Twitter και Ίλον Μασκ / Φωτογραφία: Unsplash

Twitter και Ίλον Μασκ / Φωτογραφία: Unsplash

25.11.2022
21:10
Τελευταία ενημέρωση: 26/11/2022 • 13:00
Πέρα από τον Έλον Μασκ στη λίστα βρίσκονται και οι Τομ Μπρέιντι, Κάνιε Γουέστ και Σακίρα

Νέα έρευνα κατατάσσει τον Έλον Μασκ στην τρίτη θέση των διασημοτήτων με τα περισσότερα fake news στο ίντερνετ.

Επειδή κάτι δημοσιεύεται στο διαδίκτυο, δεν σημαίνει αυτομάτως πως είναι και αληθινό. Ακούγεται πολύ απλό, αλλά αν το γνώριζαν όλοι αυτό, τότε το Facebook και η Google δεν θα αναγκάζονταν να αναδιαμορφώνουν συνεχώς τους αλγορίθμους τους και να αποσύρουν αναληθείς ή παραπλανητικές ειδήσεις που ο κόσμος αναπαράγει μανιωδώς.

Η ExpressVPN ανέλυσε κορυφαίες διασημότητες που έχουν συνδεθεί με “ψεύτικες ειδήσεις”, συμπεριλαμβανομένων των Τομ Μπρέιντι, Έλον Μασκ και Κάνιε Γουέστ.

Ο Έλον Μασκ
Ο Έλον Μασκ / Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ένας από τους «βασιλιάδες» των fake news, όπως έχει αποδειχθεί, είναι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για τον οποίο ο Μασκ έκανε poll για να επιστραφεί ο λογαριασμός του στο Twitter μετά την εξαγορά της πλατφόρμας από τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία.

Βέβαια, ο Τραμπ έριξε «πόρτα» στο Twitter, λέγοντας πως δεν προτίθεται να επιστρέψει.

Ο Μασκ και οι υπόλοιπες διασημότητες

Ο αστέρας του αμερικανικού ποδοσφαίρου Τομ Μπρέιντι βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των διασημοτήτων που συνδέονται περισσότερο με ψευδείς ειδήσεις στο διαδίκτυο, σύμφωνα με νέα έρευνα που έγινε για λογαριασμό της εταιρείας προστασίας προσωπικών δεδομένων και ασφάλειας ExpressVPN.

Ένα αποτέλεσμα σοκ, δεδομένης της παγκόσμιας συζήτησης γύρω από την πρόσφατη αγορά του Twitter από τον Έλον Μασκ και των συνεχιζόμενων ισχυρισμών που συνδέουν τον δισεκατομμυριούχο με ψευδείς ειδήσεις.

Ο Μπρέιντι, ο οποίος ανακοίνωσε και στη συνέχεια ανακάλεσε την απόσυρσή του από το αμερικανικό ποδόσφαιρο νωρίτερα φέτος, κατονομάστηκε σε πάνω από 72,4 εκατομμύρια αναρτήσεις που αναφέρονταν σε fake news.

Ο Έλον Μασκ
Ο Έλον Μασκ / Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Μασκ, αντίθετα, βρέθηκε στην τρίτη θέση της λίστας με 26,6 εκατομμύρια αναρτήσεις που τον ανέφεραν σε σχέση με fake news. Η Σακίρα ήταν η γυναίκα με την υψηλότερη κατάταξη που σχετίζεται με ψευδείς ειδήσεις, καταλαμβάνοντας την 7η θέση συνολικά με 3,7 εκατομμύρια αναρτήσεις που συνδέουν το όνομά της με ψευδείς ειδήσεις.

Η τραγουδίστρια αντιμετώπισε μερικές νομικές προκλήσεις φέτος, αφού κατηγορήθηκε για φορολογική απάτη στην Ισπανία και αντιμετώπισε μια μακρά μάχη για την επιμέλεια των παιδιών, οι οποίες μπορεί να τροφοδότησαν συζητήσεις για fake news που συνδέονταν με αυτήν.

Η έρευνα εξέτασε πόσο συχνά δημοσιεύτηκαν ονόματα διασημοτήτων (σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φόρουμ και σχόλια) μαζί με τη φράση «fake news» μεταξύ Ιανουαρίου και Οκτωβρίου 2022, κατατάσσοντας τις διασημότητες με βάση την εμβέλεια αυτών των δημοσιεύσεων.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση