Quantcast
13:50
28/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
13:50
28/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Ελληνοϊσραηλινός στρατιώτης στην πρώτη γραμμή του πολέμου στο Ισραήλ: «Η Χαμάς ήρθε για να σφάξει – Οι φίλοι μου πέθαναν εδώ» (βίντεο)

Ελληνοϊσραηλινός στρατιώτης / Φωτογραφία: Glomex

Ελληνοϊσραηλινός στρατιώτης / Φωτογραφία: Glomex

12.10.2023
21:32
Τελευταία ενημέρωση: 13/10/2023 • 6:51
Τι λέει Ελληνοϊσραηλινός στρατιώτης για τον πόλεμο στο Ισραήλ

Ένας Ελληνοϊσραηλινός βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του πολέμου στο Ισραήλ, στο πέρασμα Κέρεμ Σαλόμ, πολύ κοντά στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, όπου το σφυροκόπημα συνεχίζεται.

Ο Ντανιέλ Κατρίτσης είναι 21 ετών, ο πατέρας του είναι Έλληνας και η μητέρα του Ισραηλινή. Από τα 12 του μετακόμισε στο Ισραήλ και πλέον κάνει τη θητεία του η οποία θα ολοκληρωνόταν σε έναν μήνα. Με τον πόλεμο πλέον παραμένει εκεί και αναμένει διαταγές.

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη για την εμφάνισή μου, αλλά έχω οικογένεια στην Ελλάδα και αυτές τις ημέρες σκέφτομαι απλά ότι θέλω να είναι όλοι καλά. Εγώ τώρα βρίσκομαι σε ένα στρατόπεδο που είναι δίπλα σε μία πόλη, που λέγεται Κέρεμ Σαλόμ και είναι πέντε χιλιόμετρα από τη Γάζα», είπε ο νεαρός αρχικά μιλώντας στον Alpha.

«Εμείς είμαστε στο στρατόπεδο, το ίδιο στρατόπεδο στο οποίο στις 6:00 το πρωί το Σάββατο μετά από βομβαρδισμούς επιτέθηκαν 20 με 30 τρομοκράτες. Εμείς ήμασταν εδώ οι μισοί, γιατί οι άλλοι μισοί βγήκανε σπίτι επειδή είχαμε γιορτή. Είχαμε μία μάχη μέσα στο στρατόπεδο, είχανε μπει», είπε ακόμα.

«Οι φίλοι μου πέθαναν εδώ»

Παράλληλα, συνέχισε: «Αυτοί οι άνθρωποι είναι πάνω 30 με 25 χρονών, δεν τους νοιάζει τίποτα, ήρθαν εδώ να σφάξουν και να σκοτώσουν, δεν έχουν τι να χάσουν, ενώ εμείς εδώ είμαστε παιδιά 18 – 21 που έχουμε φίλους, οικογένεια. Ήταν μία δύσκολη μάχη. Αλλά αυτό είναι άλλο πράγμα. Οι φίλοι μου που πέθαναν εδώ στη μάχη εδώ, πέθαναν σαν ήρωες και θα ταφούν σαν ήρωες», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, ο Ντάνιελ εξήγησε πως: «Θα πω την αλήθεια. Φόβος υπάρχει. Είναι κάτι φυσικό. Είμαστε όλοι άνθρωποι. Εδώ που μας έφτασαν οι τρομοκράτες, όμως, δεν φοβόμαστε τίποτα. Όλο το Ισραήλ είμαστε ενωμένοι μαζί.

Κρατάμε τα χέρια. Νιώθουμε την αγάπη, από την οικογένειά μου στην Ελλάδα, από τους φίλους μου στην Ελλάδα, με ρωτάνε συνέχεια αν είμαι καλά. Ξέρω ότι έχω πίσω μου μία τεράστια πλάτη που είναι κι από την Ελλάδα και από το Ισραήλ. Τίποτα δεν θα μας σπάσει. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να νικήσουμε αυτό τον άγριο πόλεμο, στον οποίο έχουμε μπει μέσα».

«Πέθαναν μωρά και ηλικιωμένοι που πέρασαν το Ολοκαύτωμα»

Επίσης, πρόσθεσε: «Αυτό που είπαμε, είναι εδώ δίπλα μου μία πόλη που λέγεται Κέρεμ Σαλόμ. Οι φίλοι μου πέθαναν σαν ήρωες. Όπως πεθάνανε οι άνθρωποι στην πόλη που δεν έχουν ούτε όπλα».

«Εμείς είμαστε εδώ στρατός, μας έχουνε μάθει πώς να πολεμήσουμε. Αυτοί είναι απλοί άνθρωποι, από μωρά μέχρι τους ηλικιωμένους που έχουν περάσει το Ολοκαύτωμα, τα πράγματα που έχουμε δει εμείς όλοι οι άνθρωποι στο Ισραήλ [δεν υπάρχουν] ούτε στην πιο άσχημη ταινία που μπορείτε να δείτε», αναφέρει ακόμα ο Ντάνιελ.

«Δεν έχουμε δει ποτέ ξανά τόσο άσχημα πράγματα. Πώς θα τελειώσει; Εγώ ξέρω ένα πράγμα: ότι είμαστε όλοι μαζί, μας έδειξαν οι τρομοκράτες της Χαμάς τι ζώα είναι και ποιος είναι ο σκοπός τους. Από την άλλη μεριά, δεν πολεμάμε αθώους ανθρώπους, δεν πολεμάμε τους Παλαιστίνιους. Εμείς είμαστε εναντίον των τρομοκρατών της Χαμάς», υπογράμμισε ο νεαρός στρατιώτης.

Ο ίδιος κατέληξε: «Όπως μεγάλωσα στην Ελλάδα και το Ισραήλ ξέρω ένα πράγμα: Αν αύριο ένας μετεωρίτης χτυπήσει εδώ και πεθάνουμε όλοι, δεν θα ξέρεις ποιος είναι ο Παλαιστίνιος, ο Εβραίος, ποιος είναι Έλληνας. Είμαστε όλοι άνθρωποι. Αλλά η Χαμάς μας έδειξε πως υπάρχουν άνθρωποι που δεν τους νοιάζει τίποτα και όποιος είναι διαφορετικός από αυτούς, είναι έτοιμοι να τον σφάξουν».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση