06:17
20/11/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
06:17
20/11/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Η εγγονή του Μουσολίνι και το «μεταφασιστικό» κόμμα «Αδέλφια της Ιταλίας» – Δυο γυναίκες είναι τα προβεβλημένα στελέχη της ιταλικής ακροδεξιάς

Η εγγονή του Μπενίτο Μουσολίνι, Ρακέλε / Φωτογραφία: ΑΠΕ

Η εγγονή του Μπενίτο Μουσολίνι, Ρακέλε / Φωτογραφία: ΑΠΕ

18.08.2022
14:30
Τελευταία ενημέρωση: 19/08/2022 • 9:21
Η εγγονή του Μπενίτο Μουσολίνι είναι δημοτική σύμβουλος με το κόμμα στη Ρώμη

Η Ρακέλε Μουσολίνι, δημοτική σύμβουλος στη Ρώμη με το ακροδεξιό κόμμα «Αδέλφια της Ιταλίας» και μία από τις εγγονές του Ντούτσε, δήλωσε την Τετάρτη (17/08), ότι δεν θα είναι υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου για να μην φέρει σε δύσκολη θέση το «μεταφασιστικό» κόμμα της Τζόρτζια Μελόνι.

Η 48χρονη κόρη του πιανίστα γιού του δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι, του Ρομάνο, είχε συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους απ’ όλους τους υποψηφίους στις περυσινές δημοτικές εκλογές στην ιταλική πρωτεύουσα.

Ωστόσο δήλωσε στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA πως, μολονότι της ζητήθηκε -όχι πάντως από το κόμμα-, εκείνη αποφάσισε να μην είναι υποψήφια εξαιτίας του «άβολου» επιθέτου της, το οποίο θα ανάγκαζε τα «Αδέλφια της Ιταλίας» να βρεθούν σε θέση άμυνας την ώρα που η Μελόνι καταδικάζει και πάλι το φασισμό.

Αν ήμουν υποψήφια, το κόμμα θα έπρεπε να υπερασπιστεί τον εαυτό του και θα δυσκολευόταν

«Αν ήμουν υποψήφια, το κόμμα θα έπρεπε να υπερασπιστεί τον εαυτό του και θα δυσκολευόταν», δήλωσε η δημοτική σύμβουλος, η οποία φέρει το όνομα της συζύγου του Μπενίτο Μουσολίνι.

Η εγγονή του Μουσολίνι και ο «μεταφασισμός»

Η Ρακέλε πήρε το όνομά της από την πρώτη σύζυγο του φασίστα δικτάτορα και είναι κόρη του εκλιπόντος μουσικού της τζαζ, Ρομάνο Μουσολίνι.

Πριν γίνει δημοτική σύμβουλος το 2016, είχε δηλώσει ότι της ζητούσαν συνεντεύξεις μόνο λόγω του οικογενειακού της ονόματος. «Αλλά κατά τη διάρκεια της τελευταίας μου θητείας άρχισαν να ρωτούν για τις πρωτοβουλίες που προώθησα. Έχω δουλέψει σκληρά» πρόσθεσε.

Η εγγονή του δικτάτορα σημείωσε μάλιστα ότι είχε αναπτύξει εξαιρετικές σχέσεις με συναδέλφους της από την κεντροαριστερή Δημοκρατική Παράταξη εντός του συμβουλίου: «Άλλο η πολιτική και άλλο οι ανθρώπινες σχέσεις».

Η Μουσολίνι αποφεύγει να συζητήσει για τον φασισμό. «Για να ασχοληθούμε με αυτό το θέμα θα πρέπει να μιλήσουμε μέχρι αύριο το πρωί. Προτιμώ να μιλήσω για τη Ρώμη», έλεγε τότε.

Η ιταλική δεξιά έχει «παραδώσει το φασισμό στην ιστορία»

Η Μελόνι έστειλε την περασμένη εβδομάδα στον ξένο Τύπο ένα βίντεο στα αγγλικά, τα γαλλικά και τα ισπανικά, στο οποίο δηλώνει πως η ιταλική δεξιά έχει από καιρό «παραδώσει το φασισμό στην ιστορία», με τους «επαίσχυντους νόμους του εναντίον των εβραίων» και υποστηρίζει πως τα «Αδέλφια της Ιταλίας» έχουν τις ίδιες αξίες με τους Συντηρητικούς της Βρετανίας, τους Ρεπουμπλικάνους των ΗΠΑ και το Λικούντ του Ισραήλ.

Ωστόσο απέρριψε ως άσχετες τις εκκλήσεις από αντιπάλους να απορρίψει τη νεοφασιστική φλόγα από το σύμβολο του κόμματός της.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η 45χρονη Τζόρτζια Μελόνι είναι η επικρατέστερη για να γίνει η πρώτη γυναίκα και η πρώτη «μεταφασίστρια» πρωθυπουργός της Ιταλίας στις εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου.

Η 45χρονη σήμερα Τζόρτζια Μελόνι γεννήθηκε στη Ρώμη το 1977 και στα 11 της η οικογένειά της έγινε μονογονεϊκή, καθώς ο πατέρας εγκατέλειψε την μητέρα της.

Στα 15 της (1992) εντάχθηκε στο Μέτωπο Νεολαίας, το τμήμα νεολαίας του συντηρητικού Ιταλικού Κοινωνικού Κινήματος – Εθνική Δεξιά. Πρόκειται για την νέα ονομασία που πήρε το 1972 το αρχικό Ιταλικό Κοινωνικό Κίνημα, ένα αρχικά νεοφασιστικό-εθνικιστικό και στη συνέχεια εθνικοσυντηρητικό κόμμα που έχει υποστηρίξει την πολιτική βία. Στη συνέχεια, το διαδέχθηκε η Εθνική Συμμαχία το 1995.

Το 1996 ανέλαβε την ηγεσία της Φοιτητικής Δράσης, της φοιτητικής οργάνωσης της νέας μορφής του κόμματος, ενώ εργαζόταν μεταξύ άλλων ως μπαργούμαν στο Piper Club, από τα διασημότερα νυχτερικά κέντρα της Ρώμης.

Το 2009 το Forza Italia του Μπερλουσκόνι συνενώθηκε με την Εθνική Συμμαχία και δημιουργήθηκαν οι Άνθρωποι της Ελευθερίας, με την Μελόνι να αναλαμβάνει την ηγεσία της Νέας Ιταλίας, δηλαδή των ενωμένων νεολαίων των δύο παλαιών κομμάτων.

Μετά την πτώση της κυβέρνησης, το 2012 ανακοίνωσε την πρόθεσή της να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος συνασπιζόμενη με τους Ινάτσιο Λα Ρούσα και Γκουίντο Κροσέτο.

Η διαδικασία τελικά ακυρώθηκε από το κόμμα λόγω εσωκομματικών τριβών και τον Δεκέμβριο του 2021 οι Μελόνι, Λα Ρούσα και Κροσέτο ίδρυσαν τους Ιταλούς Αδερφούς (το όνομα είναι ο πρώτος στίχος του εθνικού ύμνου της χώρας).

Στις δημοτικές εκλογές του 2016 με την υποστήριξη της Λέγκας του Βορρά και κόντρα στον υποψήφιο του Μπερλουσκόνι για τη Ρώμη, παίρνει 20,6%.

Το 2017 επανεκλέγεται πρόεδρος των Ιταλών Αδερφών.

Στις εκλογές του 2018, οι Ιταλοί Αδερφοί συμμετέχουν σε κεντροδεξιό σχηματισμό με Forza Italia, Λέγκα του Βορρά και άλλους. Το κόμμα παίρνει 4,4% και 32 έδρες και η Μελόνι εκλέγεται σε μονοεδρική εκλογική περιφέρεια (Λατίνα) με 41% των ψήφων.

Είναι εκείνη την περίοδο που προχωρά μέσα από τη Βουλή σε ισχυρισμούς ότι η ταυτότητα των Ιταλών απειλείται από τα σχέδια του Τζορτζ Σόρος…



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση