Με βραχιολάκι αποφυλακίζεται ο Φραντσέσκο Τζόρτζι όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία του Βελγίου.
Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στις Βρυξέλλες, η ανακοίνωση της σχετικής απόφασης προκάλεσε έκπληξη τουλάχιστον στους δημοσιογράφους.
Κατά τη δημοσιογράφο υπήρξαν πολλά ερωτηματικά για την απόφαση της αποφυλάκισης του Τζόρτζι, με την Εύα Καϊλή να παραμένει προφυλακισμένη και να έχει ασκήσει έφεση.
Δημητρακόπουλος: «Όσοι ομολογούν ότι είναι ένοχοι αποφυλακίζονται»
Εχθές ετέθη το ερώτημα στον κ. Μιχάλη Δημητρακόπουλο εάν η απόφαση για τον Τζόρτζι μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για την κ. Καϊλή ή όχι κι εκείνος απάντησε:
«Δεν μπορώ να κάνω εκτίμηση, αν ανοίγει ο δρόμος αποφυλάκισης για την κ. Καϊλή, γιατί παρατηρώ ότι όσοι ομολογούν ότι είναι ένοχοι αποφυλακίζονται και όσοι δηλώνουν αθώοι παραμένουν φυλακή, κόντρα στο τεκμήριο αθωότητας, που σημαίνει ευρωπαϊκός νομικός πολιτισμός».
Παράλληλα, αντιδράσεις έχει εγείρει το γεγονός, πως Τζόρτζι και Παντσέρι μοιράζονταν το ίδιο κελί για μερικές μέρες.
«Qatar Gate»: Τα σενάρια για τη συζήτηση Τζόρτζι και Παντσέρι
Τα κύρια ερωτήματα που προκύπτουν:
- Πώς οι βασικοί πρωταγωνιστές μπήκαν στο ίδιο κελί;
- Αντάλλαξαν πληροφορίες;
- Τι συνέπειες μπορεί να έχει για την Εύα Καϊλή;
Υπενθυμίζεται, ότι ο Αντόνιο Παντσέρι έχει υπογράψει σύμφωνο με τις αρμόδιες αρχές δείχνοντας ότι έχει μετανιώσει, που προβλέπει ότι θα έχει ελαφρότερη ποινή αν δώσει στις αρχές κρίσιμα στοιχεία για το σκάνδαλο «Qatar Gate».
La Repubblica για «Qatar Gate»: Ο Τζόρτζι «καρφώνει» Ταραμπέλα και Κοτσολίνο
Υπενθυμίζεται ότι με βάση την La Repubblica, οι συλλήψεις των Ταραμπέλα και Κοτσολίνο φαίνεται να συνδέονται με τις δηλώσεις του Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο οποίος φέρεται να είπε χαρακτηριστικά πως «οι διεφθαρμένοι ευρωβουλευτές είναι ο Ταραμπέλα, και έμμεσα, ο Κοτσολίνο».
Σύμφωνα με τον Τζόρτζι λοιπόν «ο Κοτσολίνο είχε επαφές με τον πρέσβη του Μαρόκου στην Πολωνία», τον γνωστό Ατμούν, «χάρη στον Παντσέρι».
Η La Repubblica, επικαλούμενη την Εισαγγελία, τονίζει πως μέσω υποκλοπής γίνεται λόγος για συμφωνία μεταξύ Παντσέρι και Τζόρτζι ώστε να τοποθετήσουν «Κοτσολίνο και Καϊλή στην ειδική επιτροπή Pegasus», με σκοπό την υπεράσπιση των μαροκινών συμφερόντων.