18:26
26/04/2025
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
18:26
26/04/2025
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Χαμός στο TikTok: Κινέζοι πωλούν απομιμήσεις προϊόντων πολυτελείας μέσω της πλατφόρμας

Η εφαρμογή TikTok / Φωτογραφία: Unsplash

Η εφαρμογή TikTok / Φωτογραφία: Unsplash

26.04.2025
18:25
Τελευταία ενημέρωση: 26/04/2025 • 18:25
Κινέζοι πωλούν μέσω TikTok απομιμήσεις προϊόντων πολυτελείας

Πολυτελείς τσάντες σε εξευτελιστικές τιμές; Τον τελευταίο καιρό, στο TikTok, βίντεο που γίνονται viral κατηγορούν διάσημες φίρμες ότι κατασκευάζουν κρυφά τα προϊόντα τους στην Κίνα.

Όμως, πίσω από αυτές τις ψευδοαποκαλύψεις κρύβεται μια καλοστημένη επιχείρηση πώλησης πλαστών εμπορευμάτων, που “ανθίζει” εκμεταλλευόμενη τη σύγχυση που επικρατεί γύρω από τους τελωνειακούς δασμούς.

Παρουσιαζόμενοι ως εργαζόμενοι ή υπεργολάβοι ειδών πολυτελείας, Κινέζοι δημιουργοί περιεχομένου ισχυρίζονται ότι οι κινεζικές αρχές έχουν άρει ρήτρες εμπιστευτικότητας που δεσμεύουν τοπικούς υπεργολάβους ως απάντηση στην απότομη αύξηση των δασμών που επέβαλε στην Κίνα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Αυτή η υποτιθέμενη κινεζική απόφαση, της οποίας το Γαλλικό Πρακτορείο δεν έχει βρει ίχνη, εξουσιοδοτεί υπεργολάβους, σύμφωνα με τον ισχυρισμό αυτό, να αποκαλύπτουν κρυφές παρασκηνιακές διαδικασίες κατασκευής ειδών πολυτελείας στην Κίνα. Και σε επόμενο βήμα, να ενθαρρύνουν δυτικούς καταναλωτές να αγοράζουν απευθείας από ιστότοπους που τα πωλούν, χωρίς λογότυπο αλλά με υποτιθέμενη ίδια ποιότητα και σχεδιασμό, σε εξευτελιστικά χαμηλές τιμές · π.χ. για μια επώνυμη τσάντα από 38.000 δολάρια, 1.400 δολάρια.

Μάρκες όπως οι γαλλικές Hermès, Chanel και Louis Vuitton, των οποίων η παραγωγή γίνεται στην Ευρώπη ή στις ΗΠΑ, όπως αναφέρουν οι εταιρείες στους ιστότοπούς τους, αρνήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις του Γαλλικού Πρακτορείο σχετικά με τους ισχυρισμούς σε αυτά τα viral βίντεο.

Αλλά για τον Ζακ Σαρλ, ιδρυτικό πρόεδρο του Κέντρου Πολυτελείας και δημιουργίας (Centre du luxe et de la création), η ιδέα ότι μεγάλοι οίκοι μόδας κατασκευάζουν τα προϊόντα τους στην Κίνα είναι «παράλογη». «Αυτό θα ήταν αυτοκτονία. Αν υπήρχαν αποδείξεις -και δεν υπάρχουν- αυτό θα ήταν το τέλος τους, οι μάρκες δεν είναι παλαβές», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής αυτού του think tank.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση