07:38
17/05/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
07:38
17/05/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Το Brexit τέχνας κατεργάζεται: Το Λονδίνο θα χορηγεί εργασιακή βίζα στα πιο «λαμπερά» μυαλά των καλύτερων πανεπιστημίων του κόσμου

Φοιτητές / Φωτογραφία: Pixabay

Φοιτητές / Φωτογραφία: Pixabay

30.05.2022
20:45
Τελευταία ενημέρωση: 30/05/2022 • 23:57
Brexit και κορονοϊός ανάγκασαν την Βρετανία να χαλαρώσει τους κανόνες εργασίας

Η Βρετανία θα χορηγεί εργασιακή βίζα σε αποφοίτους των καλύτερων πανεπιστημίων στον κόσμο σε μια διεύρυνση του συστήματος μετανάστευσης μετά το Brexit που σχεδιάστηκε προκειμένου να προσελκύσει «τους πιο καλούς και ευφυείς» εργαζόμενους.

Αφότου εγκατέλειψε την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Βρετανία έβαλε τέλος στην προτεραιότητα που δινόταν σε πολίτες της ΕΕ και εισήγαγε ένα σύστημα μετανάστευσης στη βάση σημείων που κατατάσσει τους αιτούντες για τα πάντα από τα προσόντα και τις γλωσσικές δεξιότητές τους έως το είδος της δουλειάς που προσφέρεται σε αυτούς.

Οι επιχειρήσεις ζήτησαν χαλάρωση των κανόνων

Όμως η χώρα αντιμετωπίζει μια σφιχτή αγορά εργασίας για χρόνια (στην οποία προστέθηκαν το Brexit και η COVID-19) και οι επιχειρήσεις στον βιομηχανικό, εφοδιαστικό και διατροφικό τομέα κάλεσαν την κυβέρνηση να χαλαρώσει τους κανόνες για προσλήψεις στην κατώτερη βαθμίδα.

Βάσει του σχεδίου που ανακοινώθηκε σήμερα, οι κάτοχοι διπλώματος μπάτσελορ ή μάστερ από τα 50 καλύτερα πανεπιστήμια του εξωτερικού μπορούν να κάνουν αίτηση για εργασιακή βίζα διάρκειας δύο ετών και θα τους επιτραπεί να φέρουν μαζί τους μέλη της οικογένειάς τους μαζί τους. Εκείνοι που είναι κάτοχοι διδακτορικών μπορούν να αιτηθούν βίζα τριετούς διάρκειας.

Οι επιτυχόντες υποψήφιοι θα μπορούν στη συνέχεια να λάβουν βίζα απασχόλησης μεγαλύτερης διάρκειας, ανέφερε η κυβέρνηση.

Ο Ρίσι Σουνάκ, ο υπουργός Οικονομικών, δήλωσε ότι θα επιτρέψει στη Βρετανία να εξελιχθεί σε έναν διεθνή κόμβο καινοτομίας, δημιουργικότητας και επιχειρηματικότητας.

«Θέλουμε οι επιχειρήσεις του αύριο να οικοδομηθούν εδώ σήμερα, αυτός είναι ο λόγος που καλώ τους φοιτητές να εκμεταλλευθούν αυτή την απίθανη ευκαιρία για να σφυρηλατήσουν εδώ τη σταδιοδρομία τους», είπε ο Σούνακ.

Βάσει του νέου προγράμματος, οι αιτούντες πρέπει να έχουν λάβει τα διπλώματά τους όχι περισσότερα από πέντε χρόνια πριν από την ημερομηνία της αίτησης.

Στη λίστα τα 50 καλύτερα πανεπιστήμια

Τα επιλέξιμα πανεπιστήμια πρέπει να περιλαμβάνονται στα 50 καλύτερα με βάση την κατάταξη δύο από τα ακόλουθα: την παγκόσμια κατάταξη των πανεπιστημίων Times Higher Education, το Academic Ranking of World Universities και την παγκόσμια κατάταξη των πανεπιστημίων Quacquarelli Symonds.

Ο πιο πρόσφατος κατάλογος επιλέξιμων πανεπιστημίων από το 2021, που δημοσιοποιείται διαδικτυακά από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, περιλαμβάνει τουλάχιστον 24 πανεπιστήμια των ΗΠΑ, όπως επίσης πανεπιστήμια στον Καναδά, στην Ιαπωνία, τη Γερμανία, την Κίνα, τη Σιγκαπούρη, τη Γαλλία και τη Σουηδία.

Η κυβέρνηση δήλωσε πως οι υποψήφιοι θα πρέπει να περάσουν έναν έλεγχο ασφαλείας και εγκληματικότητας, και να είναι σε θέση να μιλήσουν, να διαβάσουν, να ακούσουν και να γράψουν στα αγγλικά σε μεσαίο (intermediate) επίπεδο.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση