20:58
15/01/2025
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
20:58
15/01/2025
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Η αεροπορική SAS ακυρώνει 1.700 πτήσεις – Χαμός στην Ευρώπη με τις ακυρώσεις και τις καθυστερήσεις

Αεροπλάνο της SAS / Φωτογραφία: Unsplash

Αεροπλάνο της SAS / Φωτογραφία: Unsplash

19.08.2022
17:00
Τελευταία ενημέρωση: 19/08/2022 • 23:14
Η SAS, οι μεγαλύτεροι μέτοχοι της οποίας είναι η Σουηδία και η Δανία, ακύρωσε 3.700 πτήσεις στη διάρκεια της απεργίας

Το απόλυτο χάος επικρατεί με τις ακυρώσεις και τις καθυστερήσεις πτήσεων σε ολόκληρη την Ευρώπη, λόγω έλλειψης προσωπικού και διαμαρτυριών, με τελευταία την αεροπορική SAS να ακυρώνει 1.700 πτήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, 1.700 πτήσεις που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν τους ερχόμενους μήνες εν μέρει λόγω μιας απεργίας διάρκειας δύο εβδομάδων των πιλότων που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο και καθυστερήσεων στην παραλαβή αεροσκαφών ακύρωσε η σκανδιναβική αεροπορική εταιρία SAS.

Η SAS, οι μεγαλύτεροι μέτοχοι της οποίας είναι η Σουηδία και η Δανία, ακύρωσε 3.700 πτήσεις στη διάρκεια της απεργίας, η οποία, σύμφωνα με τον αερομεταφορέα, θέτει εν αμφιβόλω το μέλλον της εταιρίας.

Περίπου το 4% από τις πτήσεις έχει ακυρωθεί τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο

Η SAS ανακοίνωσε σήμερα (19/8) πως 1.700 πτήσεις, περίπου το 4% του συνολικού αριθμού των πτήσεων, έχει ακυρωθεί τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Οι ταξιδιώτες είχαν ενημερωθεί και έκαναν κράτηση σε άλλες πτήσεις, ανέφερε.

«Είναι οι συνέπειες της απεργίας, αλλά και των καθυστερημένων παραλαβών αεροσκαφών και άλλων παραγόντων», δήλωσε εκπρόσωπος της SAS και πρόσθεσε πως η εταιρία δεν βλέπει να υπάρχει χαμηλότερη ζήτηση.

Ένα αεροπλάνο στον ουρανό - πτήση
Ένα αεροπλάνο στον ουρανό / Φωτογραφία: Unsplash

Η SAS ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα πως εξασφάλισε ενδιάμεση χρηματοδότηση διαμέσου των διαδικασιών που προβλέπει η νομοθεσία των ΗΠΑ για την προστασία από τους πιστωτές, μέσω μιας συμφωνίας με την αμερικανική εταιρία επιχειρηματικών συμμετοχών Apollo Global Management.

Ο αερομεταφορέας, ο οποίος και πριν από την πανδημία κατέγραφε ζημίες εν μέσω αυξανόμενου ανταγωνισμού από αερομεταφορείς χαμηλού κόστους, υπέβαλε αίτημα για προστασία από τους πιστωτές τον Ιούλιο, μία ημέρα μετά την έναρξη της απεργίας.

Η σουηδική κυβέρνηση απέρριψε μια έκκληση για περισσότερη χρηματοδότηση, ενώ η Δανία έχει πει πως μπορεί να διαγράψει ένα μέρος του χρέους και να παράσχει νέα χρηματοδότηση αν η SAS βρει υποστήριξη και από νέους επενδυτές από τον ιδιωτικό τομέα.

Η Lufthansa ακύρωσε επιπλέον 2.000 πτήσεις αυτό το καλοκαίρι

Η Lufthansa ακύρωσε στις 13 Ιουλίου επιπλέον 2.000 πτήσεις από τη Φρανκφούρτη και το Μόναχο αυτό το καλοκαίρι, ανακοίνωσε η γερμανική ναυαρχίδα, επικαλούμενη ελλείψεις προσωπικού στα αεροδρόμια καθώς και τη βιομηχανική δραστηριότητα και τη συνεχιζόμενη πανδημία της Covid-19.

«Η Lufthansa έχει εφαρμόσει πολυάριθμα μέτρα και προσλαμβάνει επιπλέον προσωπικό όπου είναι δυνατόν για να διασφαλίσει τη μεγαλύτερη δυνατή σταθερότητα του προγράμματος πτήσεων και έτσι να προσφέρει στους επιβάτες της την καλύτερη δυνατή ασφάλεια σχεδιασμού», δήλωσε η εταιρεία στο Reuters.

Ακυρώσεις πτήσεων από τη Lufthansa - πτήσεις
Αεροπλάνα της Lufthansa / Φωτογραφία: ΕΡΑ

«Οι απεργίες προσωπικού για την ασφάλεια των πτήσεων, καιρικά φαινόμενα και, ειδικότερα, το αυξημένο ποσοστό μολύνσεων από τον κορονοϊό έχουν πλέον επιβαρύνει επιπλέον το σύστημα», ανέφερε η εταιρεία, επιβεβαιώνοντας μια προηγούμενη αναφορά της εφημερίδας Bild.

Οι ακυρώσεις έρχονται πέρα από τις 770 ακυρωμένες πτήσεις που είχε ανακοινώσει για την εβδομάδα από 8 έως 14 Ιουλίου. Η Lufthansa τόνισε ότι οι πρόσθετες ακυρώσεις επηρέασαν τις πτήσεις, ειδικά την απογευματινή και βραδινή κίνηση.

Είχε ακυρώσει άλλες 3.000 πτήσεις η Lufthansa

Στα τέλη Ιουνίου, η Lufthansa είχε ανακοινώσει άλλες 3.000 ακυρώσεις πτήσεων λόγω έλλειψης προσωπικού, απεργιών και κορονοϊού.

Η χαμηλού κόστους θυγατρική της, Eurowings, είχε επίσης ανακοινώσει «πολλές εκατοντάδες λιγότερες πτήσεις» τον Ιούλιο. Αυτές οι ελλείψεις προσωπικού αφορούν «αεροδρόμια, επίγειες υπηρεσίες, αεροπορική ασφάλεια και επομένως και εταιρείες», αναφέρει σε ανακοίνωσή της που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση