10:17
23/06/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
10:17
23/06/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Νέα δεδομένα για τον τελικό του Κυπέλλου: «Αν συμφωνήσουν οι ομάδες πάμε στο ΟΑΚΑ»

Φάση από το ΑΕΚ-ΠΑΟΚ / Φωτογραφία: Eurokinissi

Φάση από το ΑΕΚ-ΠΑΟΚ / Φωτογραφία: Eurokinissi

28.02.2023
11:43
Τελευταία ενημέρωση: 28/02/2023 • 17:59
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ, Άγγελος Δανιήλ, για το γήπεδο του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας

Στη «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αχαΐας και πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ Άγγελος Δανιήλ και αναφέρθηκε για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο κ. Δανιήλ μίλησε για το θέμα του τόπου διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, τονίζοντας ότι θα απαιτηθεί συναίνεση των φιναλίστ για να γίνει στο εξωτερικό.

Επίσης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ σχολίασε πως αν συμφωνήσουν οι ομάδες να διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ, ο τελικός θα γίνει εκεί, όπως είπε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος.

Ο Δανιήλ για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας

Αν μπορεί ο τελικός του Κυπέλλου να διεξαχθεί στο εξωτερικό:

«Σίγουρα είναι εφικτό, το έχει συμπεριλάβει η προκήρυξη. Καταρχήν πρέπει να βγει το ζευγάρι του τελικού και πιστεύω ότι εκεί θα πρέπει να εξεταστούν οι προθέσεις των δυο ομάδων, που προσωπικά θεωρώ ότι για το εξωτερικό πρέπει να υπάρχει και μία οικονομική πρόταση για να καλυφθούν και οι ομάδες και τα έξοδα, το μπάτζετ του τελικού. Αν υπάρχει το μπάτζετ και πέσει στο τραπέζι, ποιος φιναλίστ δεν θα θέλει πάει έξω; Όταν έχεις 2,5 εκατ. ευρώ έσοδα, αυτά που θα εισπράξουν οι ομάδες θα είναι παραπάνω.

Φέτος προβλέψαμε στην προκήρυξη να τελειώσουν αρχές Μαρτίου οι ημιτελικοί για να υπάρχει μεγάλο χρονικό διάστημα για να αποφασίσουμε. Στην Αγγλία υπάρχει το Γουέμπλεϊ, στην Ελλάδα υπάρχει τέτοιο γήπεδο; Και στο ΟΑΚΑ δημιουργούνται προβλήματα. Υπάρχει ένα ιστορικό γήπεδο μόνο για τελικούς στην Ελλάδα; Συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα με την ανάπτυξη στην Αγγλία.

Τη φετινή προκήρυξη τη βγάλαμε επειδή έχουμε δει τι συμβαίνει με τους τελικούς. Εμείς έχουμε βγάλει το ζευγάρι του τελικού πριν γίνουν τα ματς. Ας βγει το ζευγάρι και όλα θα συζητηθούν και θα παρθούν οι αποφάσεις. Στους 2,5 μήνες θα δούμε τα προβλήματα και θα τα λύσουμε. Ο κ. Μπαλτάκος είπε αν συμφωνήσουν οι ομάδες να πάμε στο ΟΑΚΑ. Αλλιώς, βάσει προκήρυξης είναι ξεκάθαρο πού θα παίξουν.

Προσωπικά καταλαβαίνω ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να γίνει τελικός Κυπέλλου στο εξωτερικό, ίσως ήταν πιο εύκολο αν είχαμε Σούπερ Καπ. Ο λόγος είναι να πας κάπου που έχει κοιτίδα ελληνισμού. Εγώ ενστερνίζομαι τη σκέψη του κ Ιωαννίδη αλλά σκεφτείτε έξοδα. Για αυτό είπα στην αρχή ότι θα πρέπει να υπάρχει πολύ εξεζητημένο οικονομικό κέρδος. Αν έχει ο κ. Μπαλτάκος τέτοια στοιχεία για 2,5 εκατομμύρια ευρώ ΟΚ, αλλά εγώ θεωρώ ότι είναι δύσκολο. Όλα τα προηγούμενα χρόνια όποτε είχαμε κόσμο και ειδικά πέρσι μετά από τρία χρόνια χωρίς κόσμο εξελίχθηκε ένα τελικός που διήρκεσε κοντά στις 4 ώρες. Ίσως πάνω σε αυτό ο πρόεδρος σκέφτεται την αποφυγή των επεισοδίων που δυστυχώς στην Ελλάδα δεν αποφεύγονται. Αλλά αυτά είναι προσωπικές του σκέψεις».

Αν αποκτήσει γήπεδο η Εθνική: 

«Το πρόβλημα είναι ότι παλεύουμε ακόμα να βρούμε προπονητήριο. Οπότε για γήπεδο που να γίνεται μία γιορτή του ποδοσφαίρου είναι ακατόρθωτο, γιατί εδώ ασχολούμαστε με άλλα πράγματα και όχι με το ποδόσφαιρο. Το πρόβλημα για μένα είναι ότι πως η κυβέρνηση χρηματοδοτεί όταν δεν κάθεται με την ομοσπονδία για να βάλει και κάποια κριτήρια χρηματοδότησης. Μήπως αφού χρηματοδοτήσεις να ”απαιτήσεις” και κάποια πράγματα από τις ΠΑΕ.

Ήδη έχει ξεκινήσει η κουβέντα για το αθλητικό κέντρο και έχουν βρεθεί δύο χώροι, ένας στην Ελευσίνα και ένας λίγο πιο κάτω δε θυμάμαι ακριβώς την τοποθεσία».

Για την εμπλοκή της πολιτικής στο ποδόσφαιρο:

«Στην Ελλάδα δυστυχώς το αιώνιο πρόβλημα είναι ότι οι κυβερνήσεις εμπλέκονται στο ποδόσφαιρο και βλέπετε το αποτέλεσμα. Ξέρετε ότι 220 ερασιτεχνικά σωματεία δεν παίζουν ποδόσφαιρο; Όσο επικαλούμαστε την πολιτική δυστυχώς αυτά θα είναι τα αποτελέσματα. Εγώ ξέρω ότι υπήρχε μία απεργία και σταμάτησε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, επανήλθαμε γιατί σεβαστήκαμε τις ομάδες. Με αυτό που ξέρω εγώ με απόφαση είναι ότι αν το καλοκαίρι αυτός ο νόμος δεν αρθεί ως προς τη συμμετοχή των ομάδων, την επόμενη σεζόν δεν θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα. Αυτό ξέρω από μέσα, σαν πρόεδρος της ΕΠΣ Αχαΐας για μένα είναι ξεκάθαρο. Δεν μιλάω για αθέμιτη παρέμβαση σε όρους χρηματοδότησης και εποπτικού ελέγχου αλλά για επεμβάσεις στις προκηρύξεις πρωταθλημάτων, που το κράτος αποφασίζει ποιος θα παίξει ποδόσφαιρο. Τις αναδιαρθρώσεις, αν το σωματείο δεν είναι στο μητρώο δε θα παίξει ποδόσφαιρο. Επιτρέψτε αυτό να το κάνει το ποδόσφαιρο».ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση