04:41
19/01/2025
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
04:41
19/01/2025
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: «Ασημένιος» ο Τεντόγλου – «Δεν έπρεπε να κερδίσω με 8.32» (βίντεο)

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Μίλτος Τεντόγλου με 8.32 στον τελικό του μήκους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου / Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Μίλτος Τεντόγλου με 8.32 στον τελικό του μήκους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου / Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

17.07.2022
07:53
Τελευταία ενημέρωση: 17/07/2022 • 14:09
«Ασημένιος» ο Μίλτος Τεντόγλου

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Μίλτος Τεντόγλου με 8.32 στον τελικό του μήκους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου που διεξάγεται στο Όρεγκον των ΗΠΑ, χάνοντας στο τέλος τη δυνατότητα να πετύχει το περίφημο quintaple, δηλαδή να γίνει ο πρώτος Ελληνας αθλητής που είναι ο εν ενεργεία κάτοχος του τίτλου και στους 5 μεγάλους αγώνες (Ολυμπιακοί, παγκόσμιο ανοιχτού-κλειστού, Ευρωπαϊκό ανοιχτού-κλειστού).

Ο άλτης από τα Γρεβενά έδειχνε να έχει τον έλεγχο με προσπάθειες άνω των 8.20 μέτρων, όμως ο Κινέζος Βανγκ ήρθε από το πουθενά (σ.σ. φέτος είχε 7.67) και στην τελευταία προσπάθεια πέταξε στα 8.36, με αποτέλεσμα να πάρει το χρυσό μετάλλιο.

Ξεκίνημα με άκυρο

Το πρώτο άλμα του Μίλτου Τεντόγλου ήταν πολύ μεγάλο (κοντά στα 8,40μ.), ωστόσο βγήκε άκυρο για 3 μόλις εκατοστά.

Αυτό τον ανάγκασε να πάει πιο προσεκτικά στο δεύτερο. Το προβάδισμα μετά την πρώτη προσπάθεια είχε ο Σρισανκάρ με άλμα μόλις στα 7,96μ., καθώς είχαμε αρκετά άκυρα άλματα και μέτριες προσπάθειες από τους υπόλοιπους. Ο Μίλτος παρά το άκυρο, έδειχνε με διαφορά καλύτερος από όλους.

Το δεύτερο άλμα

Το δεύτερο άλμα ήταν αυτό που έβαλε την υποθήκη για το βάθρο. Πέταξε στα 8,30μ. και πέρασε με διαφορά μπροστά στην πρώτη θέση, αγχώνοντας τους υπόλοιπους.

Ο Ελβετός Εχάμερ με 8,16μ. και ο Κουβανός Μασό με 8,15μ. ακολούθησαν πίσω από τον Μίλτο στο δεύτερο άλμα, όπου έμειναν χαμηλά όλοι οι άλλοι άλτες. Δύο άκυρα είχε ο Χασιόκα που είχε μπει με το καλύτερο άλμα στα προκριματικά.

Ψηλά στα μισά

Στα ίδια επίπεδα πήδηξε ο Τεντόγλου καθώς έκανε άλμα στα 8,29μ. Δεν ήταν και τόσο ευχαριστημένος από το άλμα του, που ωστόσο τον κράτησε πρώτο στα μισά του αγώνα.

Η μεγάλη έκπληξη έγινε με το τέλος του αγώνα για τον Μόντλερ, που θεωρητικά ήταν ο βασικός αντίπαλος του Μίλτου, αλλά το 7,81μ. που έκανε δεν τον έβαλε στην 8αδα για να συνεχίσει με τα επόμενα τρία άλματα. Εξω έμεινε και ο Χασιόκα που μπήκε στον τελικό με την καλύτερη επίδοση, αλλα έκανε 7,86μ. και έμεινε δέκατος.

Το τέταρτο άλμα

Οι Τεντόγλου, Εχάμερ, Μασό, ΜακΚάρτερ, Ντέντι, Βανγκ, Σρισανκάρ και Κασέρες συνέχισαν στον αγώνα. Δεν άλλαξε απολύτως τίποτα. Ο Μίλτος έκανε 8,24μ. συνεχίζοντας τα σταθερά του άλματα εκεί κοντά, χωρίς να είναι ευχαριστημένος.

Όμως οι υπόλοιποι παρέμειναν πίσω καθώς Εχάμερ και Μασό δεν κατάφεραν να βελτιωθούν κι έμειναν στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Ισοφάρισε το 8.32

Ο Μίλτος συνέχισε να είναι σταθερός και βελτίωσε κι άλλο την επίδοσή του. Προσγειώθηκε στα 8,32μ. που δεν άλλαξε κάτι επί της ουσίας.

Λίγη σημασία είχε καθώς οι υπόλοιποι συνέχισαν να κινούνται σε ρηχά νερά και δεν έδειχναν ικανοί να απειλήσουν τον Ελληνα πρωταθλητή.

Από το πουθενά ο Βανγκ στο τελευταίο του άλμα έκανε 8,36μ. και έβαλε τον Μίλτο με την πλάτη στον τοίχο.

Ο Εχάμερ εξασφάλισε το χάλκινο με το 8,16μ. και ο Μίλτος μπήκε για το τελευταίο του άλμα. Ηταν όμως 8,20μ. και έμεινε στο αργυρό μετάλλιο.

Η κατάταξη του τελικού

  • Βανγκ (Κίνα) 8,36μ.
  • Τεντόγλου 8,32μ.
  • Εχάμερ (Ελβετία) 8,16μ.
  • Μασό (Κούβα) 8,15μ.
  • ΜακΚάρτερ (ΗΠΑ) 8,04μ.
  • Ντέντι (ΗΠΑ) 8,02μ.
  • Σρισανκάρ (Ινδία) 7,96μ.
  • Κασέρες (Ισπανία) 7,93μ.
  • Πίνοκ (Τζαμάικα) 7,88μ.
  • Χασιόκα (Ιαπωνία) 7,86μ.
  • Μόντλερ (Σουηδία) 7,81μ.
  • Φρέιν (Αυστραλία) 7,80μ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση