02:16
19/01/2025
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
02:16
19/01/2025
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Μεταγραφές: 10 σπουδαίοι ποδοσφαιριστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Νταβίδ ντε Χέα / Φωτογραφία: Twitter

Νταβίδ ντε Χέα / Φωτογραφία: Twitter

14.09.2023
09:33
Τελευταία ενημέρωση: 14/09/2023 • 17:03
Δέκα σούπερ παίκτες που είναι ελεύθεροι

Τα μεταγραφικά παράθυρα στις μεγαλύτερες αγορές του κόσμου έχουν κλείσει, όμως υπάρχουν ομάδες που ακόμα αναζητούν ενίσχυση και την ψάχνουν στην πηγή των ελεύθερων.

Σε αυτήν υπάρχουν αρκετοί σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου που ξέπεσαν τα τελευταία χρόνια για διαφορετικούς λόγους. Η ηλικία, οι τραυματισμοί, τα μπλεξίματα με τον νόμο έχουν αφήσει χωρίς ομάδα μία μεγάλη μερίδα εξ αυτών.

Δέκα παίκτες που είναι ελεύθεροι

Σκόντραν Μούσταφι (31, Γερμανία, κεντρικός αμυντικός)

Η καριέρα του άλλοτε βασικού στόπερ της Σαμπντόρια, Βαλένθια και της Άρσεναλ είναι φθίνουσα. Τα τελευταία δύο χρόνια φόρεσε τη φανέλα της Λεβάντε, αλλά κατάφερε να κάνει μόλις 15 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, λόγω πολλών τραυματισμών. Οι τρεις περσινές αφορούσαν τη Segunda División, αρκετά μακριά από τα στάνταρ της καριέρας του, στην οποία πανηγύρισε και το Κύπελλο Αγγλίας δύο φορές (τη μία ως παρτενέρ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου). Το αποκορύφωμα φυσικά ήταν η παρουσία του στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014 από τη Γερμανία, όπου κατέγραψε τρεις συμμετοχές, ως δεξιός μπακ.

  • Τελευταία ομάδα: Λεβάντε (Ισπανία, Segunda Division)
  • Αξία Transfermarkt: 1.000.000

Ρατζά Ναϊνγκολάν (35, Βέλγιο, κεντρικός μέσος)

Ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του κι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας της γυναίκας του εκτροχίασαν την καριέρα του τα τελευταία χρόνια. Ο 35χρονος μέσος όμως θεωρούταν κάποτε ένας από τους καλύτερους παίκτες στη θέση του, φτάνοντας στο πικ πριν από περίπου πέντε χρόνια, ως παίκτης της Ρόμα, της Ίντερ και φυσικά ως μέλος της «χρυσής φουρνιάς» της εθνικής Βελγίου. Τα τελευταία χρόνια είναι εντελώς διαφορετικά και πέρυσι πήρε μεταγραφή μεσούσης της σεζόν από την Άντβερπ (όπου σπάνια έβγαζε 90λεπτο) που στο τέλος κατέκτησε το νταμπλ στην πατρίδα του, στη ΣΠΑΛ της Serie B (όπου επίσης σπάνια έβγαζε 90λεπτο) για να ξανασμίξει με τον Ντανιέλε ντε Ρόσι (που ήταν προπονητής έως τον Φεβρουάριο).

  • Τελευταία ομάδα: ΣΠΑΛ (Ιταλία, Serie B)
  • Αξία Transfermarkt: 800.000

Ζερόμ Μπόατενγκ (35, Γερμανία, κεντρικός αμυντικός)

Κάποτε ήταν από τους κορυφαίους κεντρικούς αμυντικούς του κόσμου, αλλά τα τελευταία χρόνια απασχολεί την επικαιρότητα για εξωαγωνιστικούς λόγους. Οι εποχές που ήταν βασικός στην Μπάγερν κατακτώντας αμέτρητους τίτλους, αλλά και στην εθνική Γερμανίας κατακτώντας το Μουντιάλ, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Η τελευταία ομάδα του ήταν η Λιόν, στην οποία δεν στέριωσε, αφού η αυτοκτονία της πρώην συντρόφου του παραλίγο να τον φέρει στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Την περσινή σεζόν έκανε οκτώ συμμετοχές (βαθμολογήθηκε με 1/10 από την Equipe στο τελευταίο παιχνίδι του) και είχε 430 λεπτά στο χορτάρι και πολλά περισσότερα στον πάγκο σε μία κακή χρονιά των «γκον».

  • Τελευταία ομάδα: Λιόν (Γαλλία, Ligue 1)
  • Αξία Transfermarkt: 800.000

Νίκο Σουλτς (30, Γερμανία, αριστερός μπακ)

Το καλοκαίρι του 2019 η Ντόρτμουντ έδωσε 25.500.000 στη Χόφενχαϊμ για να αγοράσει τον διεθνή αριστερό μπακ, στον οποίο προσέφερε πενταετές συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές ύψους 5.500.000. Fast forward τέσσερα χρόνια, ο Σουλτς είναι εκτός ομάδας χωρίς να έχει καταφέρει να βρει φανέλα βασικού, κατηγορούμενος από την πρώην σύντροφό του για κακοποίηση όσο ήταν έγκυος και με τον Έντιν Τέρζιτς να τον χρησιμοποιεί μόνο σε ένα φιλικό σε όλη τη διάρκεια της θητείας του. Η Μπορούσια αναζητούσε ομάδα να τον ξεφορτώσει και τελικά προτίμησε να λύσει το συμβόλαιό του, παρά να τον κρατήσει για άλλη μία σεζόν χωρίς να αγωνιστεί ένα λεπτό.

  • Τελευταία ομάδα: Ντόρτμουντ (Γερμανία, Bundesliga)
  • Αξία Transfermarkt: 1.000.000

Χαβιέρ Παστόρε (34, Αργεντινή, επιθετικός μέσος)

Κάποτε ήταν το σύμβολο της μετάβασης της Παρί στην αραβική εποχή. Ο Χαβιέρ Παστόρε είχε κοστίσει 42.000.000 το καλοκαίρι του 2011 κι έφυγε από το Παρίσι επτά χρόνια αργότερα, με τους Γάλλους με εντελώς διαφορετικό στάτους. Η τριετία του στη Ρόμα είχε τραυματισμούς και ακολούθησαν δύσκολες σεζόν σε Έλτσε και στο πρώτο μισό του 2023 στην Κατάρ του… Κατάρ. Ο 34χρονος πάλαι ποτέ βασικός στην εθνική Αργεντινής είχε μόλις μία τετράλεπτη συμμετοχή στην περσινή La Liga και επτά στο Κατάρ (410 λεπτά) την περσινή σεζόν και πλέον ψάχνει ίσως το τελευταίο συμβόλαιο της καριέρας του.

  • Τελευταία ομάδα: Κατάρ ΦΚ (Κατάρ, Qatar Stars League)
  • Αξία Transfermarkt: 500.000

Νταβίδ ντε Χέα (32, Ισπανία, τερματοφύλακας)

Το γυαλί με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε ραγίσει προ πολλού, όμως οι “κόκκινοι διάβολοι” συνέχιζαν να κάνουν μεταγραφές δεκάδων εκατομμυρίων σε άλλες θέσεις. Φέτος του έκαναν πρόταση ανανέωσης για να… φύγει, μιας και το συμβόλαιό του ήταν κάτι παραπάνω από βαρίδι. Ο άλλοτε πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του συλλόγου κι ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους της Premier League, με εφάμιλλη προσφορά και ταλέντο, ο τερματοφύλακας που πήγε στο “Ολντ Τράφορντ” ο Άλεξ Φέργκιουσον κι εμπιστεύτηκε παρά την κακή αρχή του, βρίσκεται στα αζήτητα και δεν συνέχισε την καριέρα του ούτε στη Σαουδική Αραβία. Ρεάλ και Μπάγερν που έψαχναν τερματοφύλακα στράφηκαν σε άλλες λύσεις και το μέλλον του 32χρονου που έχει… κοπεί και από την εθνική ομάδα της χώρας του μοιάζει σκοτεινό.

  • Τελευταία ομάδα: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία, Premier League)
  • Αξία Transfermarkt: 13.000.000

Εντέν Αζάρ (32, Βέλγιο, επιθετικός)

Η πιο μυστηριώδης επιλογή της λίστας, αφού ουδείς γνωρίζει αν ο Βέλγος σούπερ σταρ έχει αποφασίσει να συνεχίσει την καριέρα του. Οι διφορούμενες δηλώσεις του δεν προδιαθέτουν για έναν από τους δύο δρόμους και η εικόνα των τελευταίων ετών δεν προδιαθέτει για σπουδαία πράγματα στο μέλλον. Η τετραετία στη Ρεάλ (που τον αγόρασε για 115.000.000 το 2019) αμαυρώθηκε από τραυματισμούς, παραπανίσια κιλά και καμία διάθεση να αγωνιστεί. Τίποτε δεν θύμιζε τον σούπερ σταρ της Τσέλσι, που δεν έχανε αγώνα και οδήγησε τους «μπλε» σε Champions League και πρωταθλήματα. Παρότι σε ελεύθερη πτώση, στην εθνική Βελγίου… άντεξε περισσότερο, όμως ούτε κι εκεί βρίσκεται πλέον ο αρχηγός των «κόκκινων διαβόλων», που εδώ και χρόνια είναι ο δεύτερος καλύτερος Αζάρ της οικογένειας, πίσω από τον Τοργκάν της Ντόρτμουντ.

  • Τελευταία ομάδα: Ρεάλ (Ισπανία, La Liga)
  • Αξία Transfermarkt: 5.000.000

Αλεχάντρο Γκόμες (35, Αργεντινή, επιθετικός μέσος)

Η μεταμόρφωση της Αταλάντα ακόμα και σε διεκδικήτρια τίτλου βρήκε στο επίκεντρό της τον Αργεντινό μικροσκοπικό μεσοεπιθετικό. Όλα περνούσαν από τα πόδια του «μαέστρου» των Ιταλών, που έβρισκε συμπαίκτες με κλειστά μάτια κι έβγαζε μαγικές ασίστ. Ύστερα από μία καριέρα όχι τόσο διαφημισμένη σε Σαν Λορένσο, Κατάνια και Μέταλιστ, βρήκε στο Μπέργκαμο το… λιμάνι του μέχρι το 2021. Η σχέση του με τον Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι θρυμματίστηκε, ο Ιταλός τεχνικός ουσιαστικά τον έδιωξε από την ομάδα και αποχώρησε άδοξα, αλλά όχι για το πουθενά. Η Σεβίλλη άδραξε την ευκαιρία κι έβαλε στις μηχανές της μια καλή επιλογή από τον πάγκο. Το τέλος της σεζόν 2022-2023 τον βρήκε να πανηγυρίζει το Μουντιάλ και το Europa League, έστω και χωρίς τη συμμετοχή που θα ήθελε να έχει. Η γεμάτη τροπαιοθήκη του (έχει κι ένα Copa America κι ένα Copa Sudamericana) έχει τοποθετήσει το όνομά του στο πάνθεον και με βάσει αυτό και την εμπειρία του ψάχνει τον επόμενο σύλλογο της καριέρας του.

  • Τελευταία ομάδα: Σεβίλλη (Ισπανία, La Liga)
  • Αξία Transfermarkt: 3.000.000

Τζέσε Λίνγκαρντ (30, Αγγλία, επιθετικός μέσος)

Η καριέρα του πέρασε από πολλές διακυμάνσεις. Ως παιδί των ακαδημιών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέκτησε αντίστοιχο hype που δεν κατάφερε να το ξεδιπλώσει στον αγωνιστικό χώρο στη μετά-Φέργκιουσον εποχή του συλλόγου. Το 2015-2016 σταμάτησαν οι δανεισμοί… εκκόλαψης και πήρε ρόλο στην ομάδα, με καλές και κακές σεζόν, που τον έφεραν στην εθνική Αγγλίας. Τον Ιανουάριο του 2021 παραχωρήθηκε δανεικός στη Γουέστ Χαμ, όντας εκτός πλάνων του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ. Στο Λονδίνο πέρασε ίσως την καλύτερη περίοδο της καριέρας του και τα εκπληκτικά πράγματα που έκανε τον οδήγησαν πίσω στο «Ολντ Τράφορντ», όπου η απόδοσή του παρουσίασε ξανά κατακόρυφη πτωση. Η περσινή σεζόν τον βρήκε ως ελεύθερο στη Νότιγχαμ, όμως δεν κατάφερε ποτέ να γίνει βασικός και το μονοετές πλουσιοπάροχο συμβόλαιο δεν ανανεώθηκε, με συνέπεια να μείνει ελεύθερος, αλλά να μη βρει ομάδα μέχρι στιγμής.

  • Τελευταία ομάδα: Νότιγχαμ (Αγγλία, Premier League)
  • Αξία Transfermarkt: 8.000.000

Σάντι Μίνα (27, Ισπανία, επιθετικός)

Από το «διαμάντι» της Θέλτα και του ισπανικού ποδοσφαίρου, στο “μαύρο πρόβατο”. Ο εξοστρακισμός αναπόφευκτος ύστερα από την καταδίκη του σε τετραετή φυλάκιση σε πρώτο βαθμό για σεξουαλική κακοποίηση. Την περσινή σεζόν είχε φύγει δανεικός στην Αλ Σαμπάμπ (φλέρταρε και με τον Άρη) όπου είχε έξι γκολ και πέντε ασίστ σε 27 αγώνες πρωταθλήματος. Το συμβόλαιό του με την ομάδα του Βίγκο, στην οποία εντάχθηκε το 2005 ως 10χρονο παιδί (κάνοντας ένα πετυχημένο διάλειμμα στη Βαλένθια από το 2015 μέχρι το 2019), λύθηκε αυτό το καλοκαίρι χωρίς η Θέλτα να πάρει αποζημίωση. Ο δακτυλοδεικτούμενος Ισπανός δεν μπορεί να αγωνιστεί στην Ισπανία λόγω της ποινής του και ψάχνει ομάδα στο εξωτερικό.

  • Τελευταία ομάδα: Αλ Σαμπάμπ (Σαουδική Αραβία, Saudi Pro League)
  • Αξία Transfermarkt: 4.000.000

Πηγή: Sport24



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση