Ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει να μείνει χωρίς γήπεδο στον Βοτανικό, καθώς τα 59 μέλη του Ερασιτέχνη κατέθεσαν αγωγή κατά του αποτελέσματος των εκλογών για την Διπλή Ανάπλαση και η υπόθεση θα εκδικαστεί σε δέκα μήνες.
Αιτία «πολέμου» και άμεση αντίδραση
«Μπλόκο» στον Βοτανικό και δημιουργία σημαντικού κινδύνου για την υλοποίηση της Διπλής Ανάπλασης βάζουν τα 59 μέλη του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, τα οποία κατέθεσαν στα τέλη Απριλίου προσφυγή κατά του αποτελέσματος των εκλογών που είχαν ανάψει… πράσινο με αυξημένη πλειοψηφία, σε ένα αποτέλεσμα που έγινε αποδεκτό από την συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών του συλλόγου.
Σήμερα ο όμιλος θα έπαιρνε και τυπικά την έγκριση του αποτελέσματος από το δικαστήριο αλλά αυτά τα μέλη αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αγωγή, έχοντας ως κύριο επιχείρημα το ότι δεν υπερψήφισαν τα 2/3 των μελών αλλά τα 2/3 όσων πήραν μέρος στην ψηφοφορία και ζητούν την ακύρωση της γενικής συνέλευσης!
Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να προχωρήσει το έργο χωρίς τις υπογραφές των συμβάσεων
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το δικαστήριο να αποφασίσει την αναβολή της υπόθεσης και να ορίσει δικάσιμο για τον Φεβρουάριο του 2023! Κάτι που σημαίνει ότι μπλοκάρει την συνέχεια του έργου, το οποίο δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς τις υπογραφές των συμβάσεων.
Μάλιστα προκύπτει και ένας μεγαλύτερος κίνδυνος. Αν όντως η υπόθεση «τραβήξει» τόσο πολύ, τότε θα κινδυνεύσει πραγματικά η χρηματοδότηση για τα έργα στην περιοχή του Βοτανικού, τα οποία έχουν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αιτία «πολέμου» και άμεση αντίδραση
Αυτή η κίνηση προφανώς και αποτελεί «casus belli» για όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές και είναι δεδομένο πως τόσο ο Ερασιτέχνης, όσο και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, μαζί με τον Δήμο και το δημόσιο, θα προχωρήσουν άμεσα στις απαιτούμενες νομικές ενέργειες για να «ξεμπλοκάρουν» την υπόθεση και να ξαναμπεί στις ράγες το πρότζεκτ.
Όπως αναφέραμε και παραπάνω ο πιο σημαντικός κίνδυνος αφορά τις προθεσμίες της εκταμίευσης των χρημάτων που προέρχονται από ευρωπαϊκά κονδύλια και μια τόσο μεγάλη καθυστέρηση, όπως είναι αυτή των δέκα μηνών, θα μπορούσε να προκαλέσει ανυπολόγιστη ζημιά.