07:46
18/10/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
07:46
18/10/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Ουκρανία: Άρχισε ο βομβαρδισμός του Αζοφστάλ – 9 άμαχοι νεκροί από πυρά στο Ντονέτσκ (εικόνες & βίντεο)

Βομβαρδισμοί στο Azovstal /Φωτογραφία: Twitter

Βομβαρδισμοί στο Azovstal /Φωτογραφία: Twitter

03.05.2022
15:17
Τελευταία ενημέρωση: 03/05/2022 • 18:44
Περιοχές του Ντονέτσκ στην Ουκρανία βρίσκονται υπό συνεχές πυρ

Συνεχίζει να μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, ενώ σήμερα (3/5) τουλάχιστον εννέα άμαχοι σκοτώθηκαν από ρωσικά πυρά στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης.

Ο κυβερνήτης του Ντονέτσκ Πάβλο Κιριλένκο έγραψε στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram πως τουλάχιστον τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια αεροπορικού βομβαρδισμού της πόλης Αβντίγιφκα.

Άλλοι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από βομβαρδισμό της πόλης Βούχλενταρ και τρεις σκοτώθηκαν κατά τον βομβαρδισμό της πόλης Λίμαν, έγραψε ακόμη ο κυβερνήτης.

Από το γραφείο του Ουκρανού προέδρου είχε ανακοινωθεί νωρίτερα σήμερα πως άλλες περιοχές του Ντονέτσκ βρίσκονται υπό συνεχές πυρ και περιφερειακές αρχές προσπαθούν να απομακρύνουν αμάχους από τις ζώνες της πρώτης γραμμής.

Το Ρόιτερς σημειώνει πως δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει από ανεξάρτητες πηγές τις ουκρανικές πληροφορίες. Η Ρωσία έχει αρνηθεί ότι στοχοποιεί αμάχους.

Η Ρωσία άρχισε να βομβαρδίζει τη χαλυβουργία Αζοφστάλ στην Μαριούπολη

Οι ρωσικές δυνάμεις άρχισαν να βομβαρδίζουν τις εκτενείς εγκαταστάσεις της χαλυβουργίας Αζοφστάλ στην Μαριούπολη, στη νοτιοανατολική Ουκρανία, επειδή Ουκρανοί στρατιώτες χρησιμοποίησαν την εκεχειρία που κηρύχθηκε εκεί για να μετακινηθούν σε καλύτερες θέσεις, μετέδωσε το πρακτορείο RIA, επικαλούμενο σημερινή ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

“Κηρύχθηκε εκεχειρία, άμαχοι έπρεπε να απομακρυνθούν από το έδαφος της Αζοφστάλ. Ουκρανοί στρατιωτικοί και του (τάγματος) Αζόφ, που βρίσκονται στο εργοστάσιο, το εκμεταλλεύτηκαν. Βγήκαν από τα υπόγεια, πήραν θέσεις βολής στο έδαφος και στα κτίρια του εργοστασίου”, προσθέτει το υπουργείο Άμυνας στην ανακοίνωσή του, σύμφωνα με το RIA.

“Τώρα μονάδες του ρωσικού στρατού και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, χρησιμοποιώντας το πυροβολικό και την αεροπορία, αρχίζουν να καταστρέφουν αυτές τις θέσεις βολής”, καταλήγει το ρωσικό υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

https://twitter.com/CanadianUkrain1/status/1521459717595443200



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση