Το Πάσχα πέρασε, αλλά η πιατέλα με τα πασχαλινά αυγά παραμένει εκεί χωρίς να έχει κανείς την όρεξη να καταναλώσει τα βαμμένα αυγά σκέτα μετά τις γιορτές.
Υπάρχει μια πολύ απλή και γρήγορη συνταγή για να μετατρέψετε τα αυγά σε ένα τέλειο μεζεδάκι για το κρασί σας. Ουσιαστικά νοστιμίζουμε τον κρόκο με μαγιονέζα και μια σειρά από μυρωδικά και σερβίρουμε με πάπρικα και λίγο σχοινόπρασο.
Υλικά
- 6 πασχαλινά αυγά
- 3 κουταλιές μαγιονέζα
- 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Ντιζόν
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι λευκό
- 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
- Πάπρικα γλυκιά
- Λίγο σχοινόπρασο
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τα αβγά και κόβουμε προσεκτικά κατά μήκος στη μέση. Αφαιρούμε τους κρόκους και τους βάζουμε σε ένα μπολ
- Προσθέτουμε όλα τα υλικά, πλην της πάπρικας και του σχοινόπρασου στους κρόκους και λιώνουμε με ένα πιρούνι να ενωθούν
- Γεμίζουμε πάλι τα ασπράδια με την κρέμα του κρόκου, πασπαλίζουμε με το σχοινόπρασο και σερβίρουμε