Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθων Παπαδόπουλος αποκάλυψε πως σε μέσα σε όλα τα τηλεφωνήματα που δέχτηκε, υπήρχε και ένα τηλέφωνο μιας νοσηλεύτριας που δούλευε στο Ωνάσειο την εποχή που νοσηλευόταν και η Τζωρτζίνα.
Είχε χορηγηθεί στο παρελθόν κεταμίνη στην Τζωρτζίνα λέει νοσηλεύτρια
Ως νοσηλεύτρια ήταν υπεύθυνη για την φροντίδα της Τζωρτζίνας και όπως αναφέρει ήταν ένα παιδί που βρισκόταν σε μόνιμη κατάσταση επιληψίας ενώ αποκάλυψε ότι είχε χορηγηθεί στο παρελθόν κεταμίνη για την νοσηλεία της, γεγονός που όπως λέει ο δικηγόρος της κατηγορούμενης θέτει ερωτηματικά και σε αμφιβολία την εξέταση που πρόκειται να γίνει.
Μάλιστα όπως είπε το γεγονός ότι καταχωρήθηκε η κεταμίνη είναι καταγεγραμμένο στο Ωνάσειο κατά της διάρκεια της νοσηλείας της εκεί.
Παράλληλα πρόσθεσε ότι θα κληθεί και θα καταθέσει και η ίδια στο ανακριτή για να επαναλάβει όλα όσα αποκάλυψε στον ίδιο.
Το ίδιο επιβεβαίωσε νωρίτερα και ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας.
«Υπάρχει μία μαρτυρία της νοσηλεύτριας που φρόντιζε τη Τζωρτζίνα που μου ανέφερε ότι τα επεισόδια που έκανε τα έκανε και άλλες φορές χωρίς να είναι μπροστά η μητέρα και ο πατέρας. Μου είπε ότι έκανε άλλα δύο τέτοια επεισόδια στο Ωνάσειο και πως ήταν σίγουρη ότι φεύγοντας από το Ωνάσειο ότι το παιδί θα καταλήξει. Μου είπε ότι αν κληθεί θα καταθέσει».
Τα 35 λεπτά που «καίνε» την Πισπιρίγκου
Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην της Ρούλας Πισπιρίγκου με τον θάνατο των τριών παιδιών της στην Πάτρα.
Επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία σχετικά με την διαλεύκανση του θρίλερ, με τους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση να ερευνούν τα 35 λεπτά της ώρας που είναι η διαφορά από την ώρα που η Πισπιρίγκου λέει πως ειδοποίησε τους γιατρούς στο νοσοκομείο «Ελπίς» μέχρι την ώρα που φτάνουν οι γιατροί.
Καταθέτουν σήμερα 12 γιατροί από νοσοκομεία της Πάτρας
Οι καταθέσεις των γιατρών συνεχίζονται και συγκεκριμένα σήμερα και αύριο πρόκειται να καταθέσουν 12 γιατροί από τα δύο νοσοκομεία της Πάτρας.
Σύμφωνα με την εκπομπή «Πρωινό» του ΑΝΤ1, από τις καταθέσεις, τις νέες πραγματογνωμοσύνες των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρηα και από τα στοιχεία από το Ηλεκτρονικό Έγκλημα, οι αστυνομικοί είναι βέβαιοι ότι σύντομα θα έρθει το επόμενο βήμα, πρώτα για τον θάνατο της Ίριδας και μετά για της Μαλένας.
«Πιο δεμένη με τα μέχρι τώρα δεδομένα είναι η υπόθεση του θανάτου της Ίριδας στην κούνια της στο σπίτι. Της Μαλένας θέλει μεγαλύτερη έρευνα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος της εκπομπής.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από τα κινητά και τα τάμπλετ που έχει στα χέρια της η Αστυνομία, δεν προκύπτει η Ρούλα Πισπιρίγκου να έχει κάνει αναζητήσεις για κεταμίνη εκτός από τις 30 Μαρτίου όπου στα μέσα ενημέρωσης έγινε η αναφορά της ουσίας στα μέσα ενημέρωσης.
Οι ύποπτες ενδείξεις στην Μαλένα
Τα ύποπτα στοιχεία τα οποία εξετάζουν οι Αρχές στην υπόθεση θανάτου της Μαλένας είναι τα εξής σύμφωνα με την εκπομπή «Πρωινό»:
- Αλλοιώσεις σε συκώτι και νεφρό
- Ασφυκτικός θάνατος: Θεωρείται δεδομένος για πολλούς ιατροδικαστές
- Το πανάκι στο χέρι του παιδιού
- Δύο εκδορές στη μύτη και ένα έκζεμα στο μάγουλο
- Τα 35 λεπτά της ώρας που είναι η διαφορά από την ώρα που η Ρούλα Πισπιρίγκου λέει πως ειδοποίησε τους γιατρούς στο νοσοκομείο «Ελπίς» μέχρι την ώρα που φτάνουν οι γιατροί
Ρούλα Πισπιρίγκου: Το πανάκι της Ίριδας «μίλησε»
Το πανάκι που βρέθηκε στην κούνια της Ίριδας, του μικρότερου παιδιού της οικογένειας του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου που πέθανε στην Πάτρα, αναμένεται να «μιλήσει« και σύντομα θα γίνει γνωστή η ώρα και ο τρόπος που έφυγε από τη ζωή το 6,5 μηνών βρέφος.
Η ώρα θανάτου
Η ώρα που άφησε την τελευταία της πνοή, όπως είναι γνωστό, δεν έχει προσδιορισθεί και για αυτό δεν αναγράφεται στην Ιατροδικαστική Έκθεση της Αγγελικής Τσιόλα, στην Πάτρα, η οποία διενήργησε τη νεκροψία – νεκροτομή 30 ολόκληρες ώρες μετά την διαπίστωση του θανάτου του βρέφους.
Ωστόσο, σύμφωνα με αξιόπιστη πηγή της εφημερίδας «Πελοπόννησος», η ώρα του θανάτου, κατά ασφαλή, χρονική προσέγγιση, είναι σε γνώση του Τμήματος Ανθρωποκτονιών Αττικής.
Εξηγείται δε, με βάση την πραγματική ώρα, ο λόγος που η Ρούλα Πισπιρίγκου και η αδελφή της Δήμητρα δείχνουν να έχουν πέσει σε κάποιες αντιφάσεις ως προς την χρονολογική σειρά των γεγονότων εκείνου του Κυριακάτικου πρωινού της 21ης Μαρτίου 2021.
Εν προκειμένω, κρίσιμες και καθοριστικές θεωρούνται οι διαπιστώσεις των ιατρών και νοσοκόμων του Καραμανδανείου Νοσοκομείου, στο οποίο διακομίστηκε νεκρό το μωρό από το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το μεσημέρι. Βάσιμα τονίζεται ότι έχουν προχωρήσει σε σωστή εκτίμηση της ώρας που το παιδί έχασε τη ζωή του.
Τι συνέβη την ημέρα θανάτου της Ίριδας
Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών στην Πάτρα, με το θάνατο της μικρής Ίριδας να μπαίνει στο μικροσκόπιο.
Η μητέρα βρίσκεται στη φυλακή για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας, ενώ νέα στοιχεία βλέπουν συνεχώς το φως της δημοσιότητας για όσα συνέβησαν τις κρίσιμες ώρες που η μόλις 6 μηνών Ίριδα, έχασε τη ζωή του το πρωί της 21ης Μαρτίου 2021.
Σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται το tempo24.gr, όταν το ΕΚΑΒ έλαβε την κλήση στις 11:37 το πρωί, αμέσως έστειλε μονάδα στελεχωμένη με γιατρό και όχι ασθενοφόρο μόνο με διασώστες.
Σε χρονικό διάστημα 4-5 λεπτών η μονάδα του ΕΚΑΒ βρισκόταν μπροστά από το σπίτι της οικογένειας , στην οδό Μπιζανίου, στην Πάτρα.
Άμεσα το πλήρωμα μπήκε στην κατοικία αναζητώντας το βρέφος. Όπως αναφέρει μάρτυρας στο tempo24, εκείνη την ώρα μέσα στο σπίτι βρισκόταν η Ρούλα Πισπιρίγκου, ο Μάνος Δασκαλάκης, η 9χρονη Τζωρτζίνα και η Δήμητρα Πισπιρίγκου, που είχε νωρίτερα βγεί στο δρόμο αναζητώντας το ασθενοφόρο για να το κατευθύνει προς την οικία του ζευγαριού.
Μπαίνοντας στην κουζίνα οι διασώστες με τον γιατρό αντίκρυσαν την 6μηνών Ίριδα στο δάπεδο και από πάνω της τον Μάνο και την Ρούλα, που προσπαθούσε με ΚΑΡΠΑ να επαναφέρει το βρέφος.
Οι διάλογοι του Μάνου Δασκαλάκη με τον ΕΚΑΒ
«Σας παρακαλώ κάντε κάτι, έχουμε ήδη χάσει ένα παιδί», είπε στο πλήρωμα με παρακλητικό ύφος ο Μάνος Δασκαλάκης, παραχωρώντας την θέση του στους διασώστες.
Η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε ήδη απομακρυνθεί από το παιδί και σε μια γωνία της κουζίνας έκλαιγε. Ενώ με τρόμο παρακολουθούσε τα όσα διαδραματίζονταν η Τζωρτζίνα, το μεγαλύτερο παιδί που έστεκε να κοιτά αποσβολωμένο και δεν έφευγε παρά τις φωνές της μητέρας του να πάει στο διπλανό δωμάτιο.
Η ομάδα του ΕΚΑΒ ακουμπώντας την Ίριδα διαπιστώνει πως τα άκρα του βρέφους είναι παγωμένα και τα χείλη του μελανιασμένα.
«Γιατί δεν ειδοποιήσατε το ΕΚΑΒ νωρίτερα;» ρώτησε ο γιατρός, για να λάβει την απάντηση από τον Μάνο Δασκαλάκη πως «τώρα το είδαμε».
Η διαδικασία της ανάνηψης ξεκίνησε γρήγορα, αλλά το βρέφος δεν είχε πια ούτε αναπνοή.
Οι διασώστες ενημερώνουν το Καραμανδάνειο νοσοκομείο πως θα έλθουν και να προετοιμαστούν για την ύστατη επιχείρηση ανάνηψης του βρέφους.
«Μην αργείτε» φώναζε ο Μάνος στο πλήρωμα του ΕΚΑΒ όταν η μικρή Ίριδα , χωρίς σφυγμό μεταφερόταν στο ασθενοφόρο.
Ακολουθώντας το ασθενοφόρο με το αυτοκίνητο Μάνος και Ρούλα φθάνουν στο Καραμανδάνειο, όπου ομάδα γιατρών και νοσηλευτών παραλαμβάνει το παιδί. Ο Μάνος Δασκαλάκης κοιτά δεξιά και αριστερά σαν χαμένος περιμένοντας να μάθει για την υγεία του παιδιού του, όπως λένε μάρτυρες και η Ρούλα Πισπιρίγκου λίγο πιο πέρα κλαίει.
Λίγη ώρα αργότερα τους ανακοινώνεται πως δεν κατάφεραν να επαναφέρουν στην ζωή την μικρή Ίριδα. Ήταν ήδη νεκρή πριν φθάσει στο νοσηλευτήριο.