17:35
22/11/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
17:35
22/11/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Η Πισπιρίγκου στους αστυνομικούς: «Δεν έχω κάνει τίποτα – Στο Google έψαχνα τι είναι η κεταμίνη»

H Ρούλα Πισπιρίγκου την ώρα που αποχωρεί από την Ευελπίδων /Φωτογραφία: Eurokinissi

H Ρούλα Πισπιρίγκου την ώρα που αποχωρεί από την Ευελπίδων /Φωτογραφία: Eurokinissi

31.03.2022
14:09
Τελευταία ενημέρωση: 31/03/2022 • 18:35
Τα πρώτα λόγια της Ρούλας Πισπιρίγκου με τους αστυνομικούς στην Πάτρα

Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές στην υπόθεση της Πάτρας με το θάνατο των τριών κοριτσιών, με την Ρούλα Πισπιρίγκου να κατηγορείται για το θάνατο της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνα.

Οι αστυνομικές Αρχές πήγαν στο σπίτι της 33χρονης στην Πάτρα το απόγευμα της Τετάρτης (31/3) για να τη συλλάβουν με τον διάλογο ανάμεσα στις δύο πλευρές να έχει να κάνει με την κεταμίνη και το φάρμακο που βρέθηκε στην Τζωρτζίνα.

Ο διάλογος Πισπιρίγκου – αστυνομικών

  • Ρούλα Πισπιρίγκου: «Δεν έχω κάνει τίποτα. Μόλις βγήκαν τα αποτελέσματα της κεταμίνης, εμένα ήρθατε να πάρετε;»
  • Αστυνομικοί: «Έδωσες κεταμίνη στο παιδί σου; Ρούλα Πισπιρίγκου: Όχι δεν έδωσα στο παιδί τίποτα».
  • Αστυνομικοί: «Πιστεύεις ότι υπάρχει κεταμίνη; »
  • Ρούλα Πισπιρίγκου: «Δεν είμαι σίγουρη για τα αποτελέσματα. Θέλω να ελεγχθεί αυτό. Την ώρα που μου χτυπήσατε την πόρτα, γκούγκλαρα να μάθω τι είναι η ουσία κεταμίνη».

Τι είναι η κεταμίνη και τι προκαλεί;

Η κεταμίνη είναι ένα φάρμακο το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως για την πρόκληση και τη διατήρηση της αναισθησίας. Προκαλεί διασπαστική αναισθησία, μια κατάσταση που μοιάζει με έκσταση που παρέχει ανακούφιση από τον πόνο, καταστολή και αμνησία.

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της αναισθησίας με κεταμίνη είναι η διατήρηση των αντανακλαστικών της αναπνοής και των αεραγωγών, η διέγερση της καρδιακής λειτουργίας με αυξημένη αρτηριακή πίεση και η μέτρια βρογχοδιαστολή.

Σε χαμηλότερες, υποαναισθητικές δόσεις, η κεταμίνη είναι ένας πολλά υποσχόμενος παράγοντας για τον πόνο και την κατάθλιψη που είναι ανθεκτική στη θεραπεία. Ωστόσο, η αντικαταθλιπτική δράση μεμονωμένης χορήγησης κεταμίνης εξασθενεί με τον καιρό και τα αποτελέσματα της επαναλαμβανόμενης χρήσης δεν έχουν μελετηθεί επαρκώς.

Επίσης να σημειωθεί πως οι ψυχιατρικές παρενέργειες είναι συχνές καθώς και η αυξημένη αρτηριακή πίεση και η ναυτία. Η τοξικότητα στο ήπαρ και το ουροποιητικό είναι συχνή σε τακτικούς χρήστες υψηλών δόσεων κεταμίνης για ψυχαγωγικούς σκοπούς.

Έφτασε η Ρούλα Πισπιρίγκου στην ανακρίτρια
Η Ρούλα Πισπιρίγκου στην Ευελπίδων / Φωτογραφία: Eurokinissi

Ο θάνατος της 9χρονης Τζωρτζίνας επήλθε από την κεταμίνη μέσα σε 20 λεπτά

Στο φως της δημοσιότητας βγήκε το διαβιβαστικό της Ασφάλειας Αττικής για τον θάνατο της Τζωρτζίνας που επήλθε από χορήγηση θανατηφόρου ποσότητας κεταμίνης, μέσα σε 20 λεπτά.

Η τελευταία φορά που κάποιος από τους γιατρούς ή το νοσηλευτικό προσωπικό επισκέφτηκε το θάλαμο της ανήλικης ήταν περίπου μια ώρα πριν την εκδήλωση του επεισοδίου που οδήγησε στο θάνατο του παιδιού. Από την εξέταση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και από τον ιατρικό φάκελο του θύματος προκύπτει ότι δεν χορηγήθηκε σε καμία ποσότητα κεταμίνη».

Στο διαβιβαστικό αναφέρονται μεταξύ άλλων:

«Από την Υπηρεσία μας, στο πλαίσιο της προανάκρισης για τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου της Γεωργίας, ζητήθηκαν οι ιατρικοί φάκελοι από όλα τα νοσοκομεία όπου είχε νοσηλευτεί (Καραμανδάνειο, Π.Γ.Ν. Πατρών, Ωνάσειο, Γ.Ν. Παίδων Αθηνών) και εξετάστηκε όλο το ιατρικό προσωπικό του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» που παρακολουθούσε την πορεία της υγείας της.

Εξετάστηκε και ο ιατροδικαστής που διενήργησε τη νεκροτομή στη Δασκαλάκη Γεωργία, από του οποίου την κατάθεση προέκυψε ότι ο θανατός της επήλθε συνεπεία «θανατηφόρου δηλητηρίασης από φαρμακευτική ουσία».

Συγκεκριμένα, από τις τοξικολογικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν στο μεταθανάτιο αίμα της διαπιστώθηκε η ύπαρξη της φαρμακευτικής ουσίας «κεταμίνη», σε ποσότητα η οποία είναι τοξική-θανατηφόρα. Αναφορικά με τον ακριβή χρόνο έλευσης του θανάτου μετά τη χορήγηση κεταμίνης, αυτός εξαρτάται από διάφορους παράγοντες και κυρίως από την οδό χορήγησης. Το χρονικό εύρος ποικίλει από ελάχιστα δευτερόλεπτα έως 20 λεπτά, ανάλογα την οδό χορήγησης. Από την έρευνα τη Υπηρεσίας μας προέκυψε ότι ο μοναδικός άνθρωπος που ήταν στο θάλαμο της Γεωργίας τα τελευταία 20 λεπτά της ζωής της, προτού εμφανιστούν οι παρενέργειες του φαρμάκου, ήταν η μητέρα της».

Έλαβε προθεσμία για τη Δευτέρα

Η Ρούλα Πισπιρίγκου έφυγε από την Ευελπίδων και μετέβη πίσω στη ΓΑΔΑ, συνοδεία αστυνομικών και πάνω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Κατά την μεταγωγή της και ενώ βρίσκεται μέσα στο μαύρο τζιπ της αστυνομίας, δέχτηκε φραστική επίθεση από το εξοργισμένο πλήθος που έχει συγκεντρωθεί στο σημείο. Μια γυναίκα, μάλιστα, πλησίασε το τζιπ και της φώναξε «Να πας στην κόλαση!»

Η Ρούλα Πισπιρίγκου πήρε προθεσμία από την ανακρίτρια για να απολογηθεί την Δευτέρα 4 Απριλίου στις 12:00.

Η ανακρίτρια της διόρισε συνήγορο, όπως προβλέπει ο νόμος.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση