22:39
16/10/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
22:39
16/10/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Κενά στα σχολεία: Νέα ειδική προκήρυξη αλλά και τοπικές προσκλήσεις

Σχολική αίθουσα / Φωτογραφία: Eurokinissi

Σχολική αίθουσα / Φωτογραφία: Eurokinissi

16.10.2024
20:18
Τελευταία ενημέρωση: 16/10/2024 • 20:25
Tι ισχύει για τα σχολεία

Ελλειψη ενδιαφέροντος από τους εντεταγμένους στους πίνακες του ΑΣΕΠ υποψήφιους εκπαιδευτικούς εκδηλώθηκε στη δεύτερη φάση πρόσληψης αναπληρωτών με αποτέλεσμα να μη μπορέσουν να καλυφθούν 483 κενές θέσεις στη γενική εκπαίδευση και στις δομές της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης στα σχολεία.

Αυτό ανέφερε σήμερα η υφυπουργός Παιδείας κ.Ζέττα Μακρή στη Βουλή, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ κ.Ι.Δελή σχετικά με τα κενά στα σχολεία. Ο βουλευτής ρωτούσε το ΥΠΑΙΘΑ «τι θα κάνετε έτσι ώστε άμεσα να καλυφθούν αυτά τα κενά με την προκήρυξη της τρίτης φάσης των προσλήψεων των αναπληρωτών, να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι επιτέλους και να ανακληθούν βεβαίως όλες οι αποφάσεις συγχωνεύσεων και καταργήσεων τμημάτων».

Όπως ανέφερε η υφυπουργός, πάντοτε υπάρχουν έκτακτες εκπαιδευτικές ανάγκες άλλες φορές για λόγο σοβαρό αλλά ευχάριστο, όπως είναι η εγκυμοσύνη, άλλες φορές για λόγους ασθένειας.

«Άρα, λοιπόν τα κενά υπάρχουν. Θα υπάρχουν πάντοτε σε μια ζωντανή διαδικασία όπως είναι η εκπαίδευση και γι’ αυτό προσλαμβάνονται οι αναπληρωτές: 32.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί μέχρι τώρα, κύριε συνάδελφε, 22.850 στην πρωτοβάθμια, 9.105 στη δευτεροβάθμια και 5.701 αναπληρωτές μέλη ειδικού και εκπαιδευτικού προσωπικού, σύνολο 37.701 αναπληρωτές»

Ερχεται νέα ειδική προκήρυξη και τοπική πρόσκληση

Και η κ.Μακρή πρόσθεσε:

«Στη δεύτερη φάση πρόσληψης αναπληρωτών υπήρξε έλλειψη ενδιαφέροντος από τους εντεταγμένους στους πίνακες του ΑΣΕΠ υποψήφιους εκπαιδευτικούς και δεν κατέστη δυνατόν, κύριε συνάδελφε, να καλυφθούν 483 κενές θέσεις στη γενική εκπαίδευση και στις δομές της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης. Δηλαδή, ενώ υπήρχαν πιστώσεις για σχεδόν 10.000 διορισμούς πραγματοποιήθηκαν 8.763. Για τις υπόλοιπες θέσεις δεν βρέθηκαν υποψήφιοι. Από αυτές τις θέσεις 350 αφορούσαν δασκάλους γενικής εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής.

Θα κινηθεί, λοιπόν, για την πλήρωση των κενών αυτών η διαδικασία έκδοσης ειδικής προκήρυξης κάλυψης κενών σε σχολικές μονάδες. Για τα μέλη του ειδικού εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού τρέχει ήδη ειδική προκήρυξη για 365 κενά νοσηλευτών και εργασιοθεραπευτών. Έχουν ήδη καλυφθεί 162 θέσεις. Για τις υπόλοιπες δεν βρέθηκε κανένας υποψήφιος. Γι’ αυτό θα εξετάσουμε στο προσεχές διάστημα -πάρα πολύ σύντομα- τη δυνατότητα έκδοσης και τοπικής πρόσκλησης για να καλυφθούν οι υπόλοιπες ανάγκες, όπως καταγράφονται από το Υπουργείο, όπως ανταποκρινόμαστε με την ταχύτερη δυνατή διαδικασία».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση