08:54
10/10/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
08:54
10/10/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Ο τυφώνας «Μίλτον» χτυπάει τη Φλόριντα – Μεγάλες καταστροφές και αναφορές για νεκρούς, live εικόνα

Καταστροφές από τον τυφώνα

Καταστροφές από τον τυφώνα

10.10.2024
08:40
Τελευταία ενημέρωση: 10/10/2024 • 8:41
Έχουν ήδη καταγραφεί 16 ανεμοστρόβιλοι και περισσότερες από 116 ειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης

O τυφώνας «Μίλτον» έχει αρχίσει να πλήττει τη Φλόριντα.

Το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ (National Hurricane Center / NHC) ενημέρωσε πως ο Μίλτον έφθασε κοντά στη νήσο Σιέστα Κι, συνοδευόμενος από ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα 205 χλμ/ώρα.

Εξασθενημένος στην Κατηγορία 2 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμπσον, ο Μίλτον εξακολουθεί να θεωρείται εξαιρετικά επικίνδυνος και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε πως αναμένεται να είναι «ένας από τους πιο καταστροφικούς τυφώνες στη Φλόριντα εδώ και έναν αιώνα».

Υπάρχουν «πολλοί νεκροί» στην κομητεία Σεντ Λούσι της Φλόριντα, μετά από ένα ξέσπασμα ανεμοστρόβιλου που έπληξε την περιοχή, όπως μεταδίδει το CNN.

Ο σερίφης Keith Pearson δήλωσε ότι πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Spanish Lakes Country Club, αλλά οι ακριβείς λεπτομέρειες δεν είναι σαφείς.

Η κομητεία Σεντ Λούσι βρίσκεται στην Ατλαντική ακτή της Φλόριντα, περίπου 230 χλμ ανατολικά της Σαρασότα.

Παράλληλα, ήδη είναι μεγάλη η άνοδος του νερού στην Πούντα Γκόρντα στη νοτιοδυτική Φλόριντα με τους ειδικούς να την υπολογίζουν σε πάνω από 4 μέτρα!

Επιπλέον, έχουν ήδη καταγραφεί 16 ανεμοστρόβιλοι και περισσότερες από 116 ειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης από τη στιγμή που ο τυφώνας Μίλτον έφτασε στις ακτές της Φλόριντα.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε για μια τελευταία φορά τους πολίτες που βρίσκονται σε περιοχές που απειλούνται από τον τυφώνα Μίλτον να αναζητήσουν επειγόντως ασφαλή καταφύγια.

Λίγες ώρες προτού ο Μίλτον αρχίσει να σαρώνει τη Φλόριντα, ο πρόεδρος Μπάινεν υπογράμμισε ότι ο τυφώνας έχει τέτοια ισχύ που μπορεί να προκαλέσει απίστευτες καταστροφές.

Ανέφερε επίσης πως βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τον κυβερνήτη Ρον ΝτεΣάντις, ενώ στη Φλόριντα μεταβαίνει η επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης (FEMA) Ντιάν Κρίσγουελ.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση