09:54
09/10/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
09:54
09/10/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Μέση Ανατολή: Πολεμικές επιχειρήσεις του Ισραήλ από στεριά και αέρος κατά του Λιβάνου – Πολύνεκρο πλήγμα στη Δαμασκό

Ρουκέτες

Ρουκέτες

09.10.2024
07:45
Τελευταία ενημέρωση: 09/10/2024 • 9:38
Η Χεζμπολάχ απαντά με συνεχείς εκτοξεύσεις ρουκετών

Δίχως τέλος είναι ο εφιάλτης στη Μέση Ανατολή, με το Ισραήλ να σφίγγει τον κλοιό γύρω από τον Λίβανο, που βάλλεται από στεριά και αέρος. Οι ισραηλινές δυνάμεις επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους στις παράκτιες περιοχές του νοτιοδυτικού Λιβάνου, ενώ συνεχίζουν να βομβαρδίζουν τη Βηρυτό.

Από την πλευρά της, η Χεζμπολάχ απαντά με συνεχείς εκτοξεύσεις ρουκετών, γεγονός που υποχρεώνει το Ισραήλ να εκκενώσει χωριά που βρίσκονται κοντά στα βόρεια σύνορα. Την ίδια ώρα, πλήθος σεναρίων βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τα αντίποινα του Ισραήλ στο Ιράν και στο τραπέζι βρίσκεται ακόμη και το χτύπημα στις πυρηνικές του εγκαταστάσεις.

Την εξόντωση των επίδοξων διαδόχων του νεκρού ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, ανακοίνωσε με μήνυμά του, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, γεγονός που όμως δεν έχει επιβαβαιώσει ακόμη ο εκπρόσωπος του Στρατού.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι το Ισραήλ δολοφόνησε τον προβλεπόμενο νέο ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασίμ Σαφιεντίν, ο οποίος ήταν στόχος αεροπορικής επιδρομής στη Βηρυτό την περασμένη Πέμπτη, και ισχυρίζεται ότι το Ισραήλ σκότωσε επίσης τον αντικαταστάτη του Σαφιεντίν, χωρίς να πει ποιος θα είναι αυτός.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Το Ισραήλ υποβάθμισε τις δυνατότητες της Χεζμπολάχ – εξουδετερώσαμε χιλιάδες τρομοκράτες, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του [επί χρόνων ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν] Νασράλα, και του αντικαταστάτη του Νασράλα, και του αντικαταστάτη του αντικαταστάτη του».

«Σήμερα, η Χεζμπολάχ είναι πιο αδύναμη από ό,τι ήταν για πολλά πολλά χρόνια», συμπλήρωσε. Κάλεσε του Λιβανέζους να πάρπυν την τύχη της χώρας στα χέρια τους, αφήνοντας να εννοηθεί ότι σε διαφορετική περίπτωση θα ακολουθήσει μεγάλη καταστροφή.

Σχετικά με την απάντηση του Ισραήλ στο Ιράν, ο απεσταλμένος του ΕΡΤNews στο Τελ Αβίβ ανέφερε ότι όλα τα σενάρια είναι στο τραπέζι. Οι ΗΠΑ πιέζουν το Ισραήλ να μην προχωρήσει σε χτύπημα πυρηνικών εγκαταστάσεων. Ωστόσο, το Ισραήλ φαίνεται να είναι ξεκάθαρο, χωρίς να απαντά πώς θα κινηθεί και χωρίς να αποκλείει κανένα σενάριο.

Σύμφωνα πάντως με πολλά σενάρια, το χτύπημα του Ισραήλ θα πραγματοποιηθεί σύντομα.

Τουλάχιστον 7 νεκροί από ισραηλινή αεροπορική επίθεση στη Δαμασκό
Aεροπορική επίθεση στη Δαμασκό, πραγματοποίησε το Ισραήλ, σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία. Όπως μετέδωσε το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA επλήγη μία πολυκατοικία στη Δαμασκό και οι πληροφορίες του BBC κάνουν λόγο για τουλάχιστον 7 νεκρούς και 11 τραυματίες.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση