11:39
29/09/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
11:39
29/09/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Το Ισραήλ συνεχίζει το σφυροκόπημα στον Λίβανο – Στον ΟΗΕ το Ιράν, θέλει να αποφύγει «πόλεμο πλήρους κλίμακας»

Το Ισραήλ βομβαρδίζει τον Λίβανο / Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το Ισραήλ βομβαρδίζει τον Λίβανο / Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

29.09.2024
09:00
Τελευταία ενημέρωση: 29/09/2024 • 11:39
Το Ισραήλ βομβαρδίζει τον Λίβανο

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι πραγματοποίησε μπαράζ νέων επιδρομών κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, δύο ημέρες μετά το φονικό χτύπημα με στόχο τον Χασάν Νασράλαστα νότια προάστια της Βηρυτού.

Τα αεροσκάφη της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας «επιτέθηκαν σε δεκάδες στόχους τρομοκρατών στο έδαφος του Λιβάνου στη διάρκεια των τελευταίων ωρών», ανέφερε σε ανάρτησή του εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στους στόχους που έπληξε περιλαμβάνονται εκτοξευτές ρουκετών που στόχευαν προς το Ισραήλ, σύμφωνα με τον στρατό.

Το Ιράν ζητά έκτακτη συνεδρίαση του ΟΗΕ

Την ίδια στιγμή, το Ιράν καταλαβαίνει τον κίνδυνο μίας ενδεχόμενης σύρραξης που κοντοζυγώνει, και συγκάλεσε σήμερα έκτακτη συνεδρίαση το Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του αρχηγού τής Χεζμπολάχ, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Με επιστολή, ο απεσταλμένος του Ιράν στον ΟΗΕ Amir Saeid Iravaniκάλεσε το Συμβούλιο «να λάβει άμεση και αποφασιστική δράση για να σταματήσει τη συνεχιζόμενη επιθετικότητα του Ισραήλ και να αποτρέψει… από το να σύρει την περιοχή σε πόλεμο πλήρους κλίμακας».

Συρία: 12 νεκροί σε «ύποπτες» αεροπορικές επιδρομές

Παράλληλα, 12 φιλοϊρανοί μαχητές σκοτώθηκαν τη νύχτα σε αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεών τους στην ανατολική Συρία, όπως έγινε γνωστό από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «12 φιλοϊρανοί μαχητές σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές άγνωστης προέλευσης» στην πόλη Ντέιρ Εζόρ και τα ανατολικά περίχωρά της, καθώς και στην περιοχή Μπουκαμάλ, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ. Επισημαίνεται ότι αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Η μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στο Λονδίνο αλλά διαθέτει ευρύ δίκτυο πηγών στη Συρία, ανέφερε πέντε πλήγματα κοντά στο αεροδρόμιο του Ντέιρ Εζόρ.

Το Ισραήλ έχει εξαπολύσει εκατοντάδες αεροπορικά πλήγματα στη Συρία από τότε που ξέσπασε ο εμφύλιος πόλεμος στη γειτονική του χώρα, πριν από 13 χρόνια, βάζοντας κυρίως στο στόχαστρο δυνάμεις που υποστηρίζονται από το Ιράν και θέσεις του συριακού στρατού.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση