05:53
28/09/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
05:53
28/09/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Ολυμπιακός: Ο Ποντένσε, ο Ζότα Σίλβα και οι επαφές για επιτελικό χαφ και πλάγιο μπακ

O Ντάνιελ Ποντένσε / Φωτογραφία: Eurokinissi

O Ντάνιελ Ποντένσε / Φωτογραφία: Eurokinissi

22.08.2024
18:50
Τελευταία ενημέρωση: 23/08/2024 • 20:24
Ο Ολυμπιακός συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με τη Γουλβς για τον Ντανιέλ Ποντένσε

Recently updated on August 23rd, 2024 at 08:24 pm

Απομένουν μόλις δύο εβδομάδες (14 ημέρες) μέχρι ο Ολυμπιακός να στείλει στην UEFA την λίστα με τους ποδοσφαιριστές που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες στο League Stage του Europa League και υπάρχουν ακόμη αρκετές εκκρεμότητες στο ρόστερ.

Η περίπτωση του Νταβίντ Κάρμο προχωράει προς happy end, αλλά υπάρχουν ανοικτά ζητήματα.

Οι “ερυθρόλευκοι” δεν έχουν βρει άκρη ακόμη για τον Ποντένσε, το θέμα του Όρτα έχει χαμηλώσει αρκετά, με συνέπεια να υπάρχουν επαφές και με άλλους εξτρέμ και κεντρικούς μεσοεπιθετικούς, ενώ στα υπόψη είναι η ενίσχυση στην αριστερή πλευρά της άμυνας.

Ο Ολυμπιακός πάντως συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με τη Γουλβς για τον Ποντένσε, καθώς θέλει τον Πορτογάλο όπως και ο τελευταίος θέλει να συνεχίσει στην πειραϊκή ομάδα. Οι “λύκοι” επιμένουν στις απαιτήσεις τους (10 εκατ. ευρώ), αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα συνεχίσουν σε αυτές μέχρι το τέλος. Οι μεταγραφές στην Αγγλία ολοκληρώνονται στις 31 Αυγούστου, ενώ οι “ερυθρόλευκοι” έχουν το περιθώριο να διαπραγματευτούν και στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Οι απαιτήσεις του Ποντένσε

Όσο για τις ετήσιες αποδοχές του Ποντένσε, ήταν αναμενόμενο από τις αρχές του καλοκαιριού ότι θα επιθυμούσε ανάλογες αποδοχές με αυτές του Ελ Κααμπί. Ο Μαροκινός σέντερ φορ, ο οποίος πριν από δύο μήνες έκλεισε τα 31 του χρόνια, έκανε πράγματα και θάματα την περασμένη σεζόν (33 γκολ και 3 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις), αλλά και ο Πορτογάλος επιθετικός που είναι 28 στα 29 δεν πήγε πίσω (15 τέρματα και 13 ασίστ και μεγάλη συνεισφορά στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού).

Τώρα, εάν και εφόσον ο Ποντένσε ανέβηκε πάνω από τα 2,5 εκατομμύρια τον χρόνο ζητώντας κοντά στα 3, είναι κάτι διαφορετικό. Όμως, ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής γνωρίζει καλά τα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο από τις δύο θητείες του στον Ολυμπιακό και ξέρει δεν υπάρχουν τέτοια συμβόλαια στο πρωτάθλημα. Και για να συνεχίζονται οι επαφές της πειραϊκής ΠΑΕ με τον παίκτη, σημαίνει ότι συζητούν σε άλλη βάση πιο ρεαλιστική.

Όπως και να έχει, στις μεταγραφές πολλά αλλάζουν από μέρα σε μέρα, οπότε θα χρειαστεί λίγο υπομονή, τόσο για τον Ποντένσε όσο και για τις άλλες υποθέσεις με τις οποίες ασχολούνται οι ερυθρόλευκοι. Είναι σαφές ότι κάθε πλευρά κοιτάζει το συμφέρον της και καλά κάνει και αυτό αφορά και τον Ολυμπιακό και τον Ποντένσε και τον μάνατζερ του και, βέβαια, τη Γουλβς. Οπότε, τα παιχνίδια τακτικής είναι κάτι το φυσιολογικό και όσο οδεύουμε προς το τέλος της μεταγραφικής περιόδου.

Ο αστερίσκος για τον Ζότα Σίλβα

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αγγλία, πάντως, φαίνεται να είναι στα υπόψη του Ολυμπιακού -μεταξύ άλλων και- ο Ζότα Σίλβα, τον οποίο η Νότιγχαμ Φόρεστ απέκτησε από την Βιτόρια Γκιμαράες πριν από μερικές εβδομάδες αντί 7 εκατ. ευρώ. Η αξία του Πορτογάλου εξτρέμ ανέρχεται στα 12 εκατομμύρια και υπάρχει ένας αστερίσκος ως προς την παραχώρησή του.

Ο 25χρονος ποδοσφαιριστής έχει αγωνιστεί στη σεζόν με τη Γκιμαράες (απέναντι στη Φλοριάνα στα προκριματικά του Conference League), αλλά δεν έχει παίξει ακόμη με τη Νότιγχαμ Φόρεστ (ήταν στον πάγκο στο ματς με την Μπόρνμουθ). Και αυτό αφήνει ακόμη ανοιχτό το ενδεχόμενο μετακίνησή του. Διότι, αν αγωνιστεί με την αγγλική ομάδα, είτε εναντίον της Σαουθάμπτον το Σάββατο (24/8) είτε κόντρα στη Γουλβς στις 31/8, δεν θα μπορεί να παίξει σε τρίτη ομάδα μέσα στην ίδια σεζόν.

Ο Ολυμπιακός έχει στο κάδρο και άλλους πλάγιους επιθετικούς από τη διεθνή αγορά, όπως ασχολείται επίσης με την απόκτηση επιτελικού χαφ (παίκτη που να μπορεί να παίξει στο 10 αλλά και ως 8άρι). Φυσικά οι ερυθρόλευκοι σκανάρουν την αγορά για την περίπτωση του αριστερού μπακ.

Πηγή: Sport24



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση