15:32
28/09/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
15:32
28/09/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Τραγωδία στη Χαλκιδική: Σε πνιγμό οφείλεται ο θάνατος της 8χρονης στην κατασκήνωση – Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση

Μία πισίνα / Φωτογραφία: Unsplash

Μία πισίνα / Φωτογραφία: Unsplash

14.08.2024
11:15
Τελευταία ενημέρωση: 15/08/2024 • 15:05
Πώς συνέβη η τραγωδία

Recently updated on August 15th, 2024 at 03:05 pm

Από πνιγμό έχασε τη ζωή του το οκτάχρονο κοριτσάκι που εντοπίστηκε νεκρό μέσα σε πισίνα κατασκήνωσης, στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThessToday.gr λίγο πριν τις 10:00 το πρωί ολοκληρώθηκε η νεκροψία – νεκροτομή στην Ιατροδικαστική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα πάντα με το ίδιο μέσο το 8χρονο κοριτσάκι έχασε τη ζωή του από πνιγμό, επιβεβαιώνοντας έτσι τις αρχικές πληροφορίες ότι εντοπίστηκε μόνο του μέσα στην πισίνα της κατασκήνωσης.

Συνελήφθη και ο υπεύθυνος της κατασκήνωσης

Mετά τη σύλληψη της ομαδάρχισσας -που αφέθηκε ελεύθερη κατόπιν προφορικής εντολής του εισαγγελέα-, συνελήφθη και ο 34χρονος «αρχηγός» της κατασκήνωσης. Ο άνδρας οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κασσάνδρας, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Tην ίδια ώρα, ανακοίνωση εξέδωσε η κατασκήνωση για τον θάνατο της 8χρονης, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «Θα συνδράμουμε με κάθε τρόπο στη διερεύνηση των συνθηκών».

Πώς συνέβη η τραγωδία

Τα παιδιά βγήκαν από την πισίνα, η οποία διαθέτει ναυαγοσώστη, πήγαν για φαγητό και όταν επέστρεψαν στις σκηνές για μεσημεριανή κατάκλιση, έγινε καταμέτρηση. Η απουσία του κοριτσιού έγινε αντιληπτή όταν η αρμόδια ομαδάρχισσα ξεκίνησε να κάνει την καταμέτρηση των παιδιών από τα σπιτάκια.

Τότε, σήμανε συναγερμός σε όλη την κατασκήνωση και ξεκίνησε επιχείρηση για τον εντοπισμό του παιδιού. Δυστυχώς, όμως, λίγο αργότερα εντοπίστηκε νεκρό μέσα στην πισίνα, με τις συνθήκες για τα ακριβή αίτια να ερευνώνται.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η Ελληνική Αστυνομία ειδοποιήθηκε στις 15.30 από το ΕΚΑΒ, που είχε ήδη σπεύσει στην κατασκήνωση με δύο ασθενοφόρα και συνοδεία γιατρού. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών και των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ, το παιδάκι δεν ανέκτησε τις αισθήσεις του.

Το οκτάχρονο κοριτσάκι διακομίστηκε διασωληνωμένο από το Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας προς το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη, όπου στις 19.00 διαπιστώθηκε και επίσημα ο θάνατός του.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση