16:22
05/10/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
16:22
05/10/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Euro 2024: Με επική ανατροπή η Ολλανδία κέρδισε (2-1) την Τουρκία και πέρασε στα ημιτελικά!

Η Ολλανδία στα ημιτελικά του Euro 2024 / Φωτογραφία: ΑΠΕ

Η Ολλανδία στα ημιτελικά του Euro 2024 / Φωτογραφία: ΑΠΕ

06.07.2024
23:54
Τελευταία ενημέρωση: 07/07/2024 • 21:51
Η Ολλανδία στα ημιτελικά του Euro 2024

Φωνάζει πως θέλει κούπα η Ολλανδία! Οι «οράνιε» παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ από γκολ του Ακαϊντίν, έκανε ανατροπή σε έξι λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο και έφυγε για την τετράδα του Euro 2024 και ντέρμπι με την Αγγλία!

Οι Τούρκοι είχαν μπλοκάρει την Ολλανδία στο πρώτο μέρος και προηγήθηκαν με τον Ακαϊντίν στο 35′. Οι οράνιε ανέβασαν ρυθμό στο δεύτερο μέρος και χρειάστηκαν έξι λεπτά για να φέρουν το ματς… ανάποδα. Ο ντε Φράι ισοφάρισε στο 70′, ενώ στο 76′ ο Μουλντούρ, υπό την πίεση του Χάκπο, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Το ματς

Mε την Ολλανδία να ανεβάζει από νωρίς ταχύτητα ξεκίνησε το ματς στο Βερολίνο. Η πρώτη ευκαιρία του ματς ανήκε στους «οράνιε». Ο Ντεπάι, έπαιξε το 1-2 με τον Χάκπο που με τακουνάκι βρήκε τον πρώην παίκτη της Ατλέτικο που έκανε, όμως ένα άθλιο σουτ στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Η Τουρκία προσπαθούσε κυρίως από τον άξονα και με βαθιές μπαλιές να φτάσει στην περιοχή και η Ολλανδία ανακτούσε την κατοχή. Στο 7′ ο Ντεπάι ξανά στην περιοχή έπαιξε με πλάτη τον Μπαρτακσί, αλλά το σουτ του κόντραρε και η φάση ολοκληρώθηκε με οφσάιντ στον Χάκπο.

Η πρώτη καλή στιγμή για την Τουρκία ήρθε στο 11′. Ο Καντίογλου έφυγε ταχύτατα από τα αριστερά, πήρε τα μέτρα του στο γήπεδο, πάσαρε στον άξονα εκεί που ο Οσκάν, όπλισε και έκανε το σουτ πάνω από τα δοκάρια.

Τα λεπτά κυλούσαν με την απόδοση της Τουρκίας να ανεβαίνει και την ομάδα του Μοντέλα να φτάνει όλο και πιο κοντά στην περιοχή του Φερμπρούγκεν . Έτσι στο 35′ μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Γκιουλέρ που έκανε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και ο Ακαϊντίν με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Η φιλοσοφία της Ολλανδίας δεν άλλαξε με τους παίκτες του Κούμαν να μην μπορούν να κυκλοφορήσουν την μπάλα και την Τουρκία να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το υπέρ της 1-0.

Αποφασισμένος να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του ρίχνοντας στο ματς τον Βέγκχορστ αντί του… ανύπαρκτου στο ματς, Μπεργκβάιν, ο Κούμαν προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή.

Αυτή η αλλαγή λίγο έλειψε να ωφελήσει την Ολλανδία αφού χάθηκε μεγάλη ευκαιρία στο 51′. Ο Ακέ με σέντρα βρήκε τον υψηλόσωμο φορ που έκανε την κεφαλιά πάσα με στόχο τον Ντεπάι, αλλά αυτός δεν πρόλαβε να μπει στην πορεία της μπάλας, η οποία έφυγε λίγο άουτ.

Και πάλι όμως η Τουρκία πήρε μέτρα στο γήπεδο και στο 54′ κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο με τον Ακέ να «κιτρινίζεται». Ο Γκιουλέρ ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι καταλήγοντας στο δοκάρι!

Δευτερόλεπτα αργότερα ο Ντεπάι, δεν ανησύχησε όσο έπρεπε τον Γκιουνόκ, αφού το μακρινό συρτό του σουτ κατέληξε στην αγκαλιά του Φερμπρούγκεν.

Τρία λεπτά αργότερα λίγο έλειψε η Τουρκία να κάνει το 2-0. Από ένα αχρείαστο φάουλ του Φαν Ντάικ το οποίο εκτέλεσε ο Τσαλχάνογλου, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε σωστά, έφτασε στον Γιλντίζ, που σούταρε με τη μια, αλλά ο Φερμπρούγκεν απέκρουσε με δυσκολία και η μπάλα έφυγε σε κόρνερ.

Όσο κυλούσαν τα λεπτά η Ολλανδία αύξανε την πίεση. Στο 70′ προειδοποίησε με τον Βέχορστ, κερδίζοντας κόρνερ και αμέσως μετά βρήκε την ισοφάριση. Το κόρνερ εκτελέστηκε χαμηλά, ο Ντεπάι πήρε ξανά την μπάλα, γέμισε στην περιοχή, ο Ντε Φράι έκανε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Η Ολλανδία κατάφερε στο 77′ να φέρει το ματς “τούμπα”! Ο Ντούμφρις έκανε το γέμισμα προς το δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου κινήθηκε ο Χάκπο, ο Μουλντούρ έβαλε το πόδι του στην προσπάθειά του να διώξει και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση