15:33
22/11/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
15:33
22/11/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Αγγελόπουλος: «Η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά εμένα, οι οπαδοί χάθηκαν» – Όσα είπε για την ΑΕΚ (βίντεο)

Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ ΑΕΚ, Μάκης Αγγελόπουλος / Φωτογραφία: EUROKINISSI

Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ ΑΕΚ, Μάκης Αγγελόπουλος / Φωτογραφία: EUROKINISSI

01.06.2024
18:12
Τελευταία ενημέρωση: 02/06/2024 • 15:26
Άνοιξε τα χαρτιά του ο Μάκης Αγγελόπουλος

Ο διοικητικός ηγέτης της ΚΑΕ ΑΕΚ, Μάκης Αγγελόπουλος, έκανε τον απολογισμό της φετινής σεζόν, αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη της αποτυχίας.

Επίσης, ο Αγγελόπουλος πρόσθεσε ότι το 90-95% των οικονομικών εκκρεμοτήτων έχει λυθεί, ενώ υπογράμμισε ότι οι οργανωμένοι οπαδοί της «Ένωσης» χάθηκαν από το γήπεδο και πήγαιναν μόνο για εξωαγωνιστικούς λόγους.

Αναλυτικά οι απαντήσεις του Μάκη Αγγελόπουλου στις ερωτήσεις των φίλων της ΑΕΚ:

«Αυτή η συνέντευξη έρχεται 3 χρόνια μετά την συνέντευξη που είχαμε κάνει με τον κόσμο. Μου αρέσει η επικοινωνία αυτή. Είχαμε αναφερθεί στους δύσκολους καιρούς που ήμασταν και είχαμε πει καθαρά ότι περνούσαμε δύσκολα οικονομικά. Έχουμε μια κρίση στο ελληνικό μπάσκετ. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε ζητήσει από τον κόσμο να βοηθήσει την ομάδα. Ο Ήφαιστος Λήμνου έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα, ο Κωστής Ζομπανάκης αποχώρησε από το Ρέθυμνο. Άρης και ΠΑΟΚ συνέχιζαν με διοικήσεις πρωτοδικείου. Σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον εμείς δεν κρυφτήκαμε και είπαμε ότι θα τα καταφέρουμε. 3 χρόνια μετά είμαστε εδώ να απαντήσουμε στις ερωτήσεις μας. Είμαστε πολύ καλύτερα απ’ ότι είμασταν τότε. Έχει μπει πολύ νερό στ’ αυλάκι. Το 95% των προβλημάτων έχει λυθεί και έχουμε καλύτερη ορατότητα και μεγαλύτερη αισιοδοξία για το μέλλον».

Για το πότε τελειώνει η ΑΕΚ με τα μπαν και τις οικονομικές εκκρεμότητες: «Το 90-95% έχει τακτοποιηθεί, έχει κλείσει. Άρα σε αυτό το κομμάτι η απάντηση είναι εύκολη. Για να έχουμε καλύτερη εικόνα δεν ξέρω αν θα μπορούμε να το αναλύσουμε τώρα. Θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι πώς προκύπτουν αυτά τα θέματα και πώς προέκυψαν οι οφειλές. Είχαμε σηκώσει την κόκκινη σημαία λόγω κορωνοϊού. Εκείνη την εποχή είχαμε τον κόβιντ και τα πενιχρά μας έσοδα είχαν καταβαραθρωθεί. Έχουμε αναλάβει μια σημαντική επένδυση που δεν μπορούσε να περιμένει. Είχαμε δώσει πολλά εκατομμύρια για το γήπεδο και ταυτόχρονα χρηματοδοτήσαμε μια νέα διοργάνωση. Είμαστε η μόνη ομάδα που χρηματοδότησε με 2,5 εκατομμύρια συνολικά το Final 4 και το Final 8. Έχουμε επενδύσει στο γήπεδο και σε δύο διεθνείς διοργανώσεις που μόνο η ΑΕΚ έχει κάνει. Το μεγαλύτερο μέρος έχει τακτοποιηθεί και ένα κομμάτι θα κλείσει τους επόμενους μήνες».

Για τις τιμωρίες της έδρας: «Ίσως η πιο σοβαρή πρόκληση που έχουμε να αντιμετωπίσουμε τη νέα χρονιά. Προγραμματίζουμε μια σειρά από κινήσεις που θα θωρακίσουν το γήπεδό μας. Προέρχομαι από τους οργανωμένους και οι οργανωμένοι με παρότρυναν να μπω στην ΚΑΕ και οι οργανωμένοι στήριξαν την ομάδα. Δυστυχώς από τότε που μπήκε το νερό στ’ αυλάκι οι οργανωμένοι χάθηκαν από το γήπεδο και όταν εμφανίστηκαν οι προθέσεις τους δεν ήταν αγωνιστικές. Δεν νομίζω ότι είναι σωστό να υπάρχουν αλά καρτ οπαδοί. Δεν ανέχομαι ότι ερχόμαστε στο γήπεδο για να δείρουμε 16 συνταξιούχους Ιταλούς ή να δείξουμε την πολιτική μας θέση και να δημιουργήσουμε επεισόδια με 500 Ισραηλινούς. Θέλω να πω σε αυτό ότι η ΑΕΚ είναι αυτοσκοππός, όχι το μέσο για προβολή απόψεων. Και στις δύο περιπτώσεις απ’ ότι είδαμε οι οπαδοί ήρθαν, έδειραν και έφυγαν. Αντίστοιχα στο πρώτο παιχνίδι στην Ιερουσαλήμ σε γηήπεδο με 11.000 και 100 δικούς μας δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα. Με το Μεσανατολικό ασχολείται ο ΟΗΕ δεν θα λυθεί στο γήπεδο. Δεν είναι η δουλειά μας αυτή. Όλο αυτό έχει πλήξει τους κατόχους διαρκείας, υπάρχει αναστάτωση. Θα εξωτερικεύσουμε τα μέτρα και εφόσον προκύπτει τιμωρία οι κάτοχοι διαρκείας θα αποζημιώνονται όσοι το θελήσουν, οικονομικά. Θα έχουμε άμεση και έμμεση δράση. Δεν είναι δυνατόν να έρχεται οπαδός μας για να διαλύει το γήπεδο. Είναι αδιανόητα πράγματα».

Για την αυστηρότητα της ΔΕΑΒ και αν υπάρχει τρόπος να αποτραπεί: «Με βάση το γράμμα του νόμου δεν μπορούμε να πούμε κάτι. Δυστυχώς η απόφαση ήταν αυτή και δεν υπάρχει δευτεροβάθμιο όργανο. Αυτό θα λυθεί από την Κυβέρνηση. Και για τις δύο υποθέσεις που τιμωρηθήκαμε από την ΔΕΑΒ ο αθλητικός δικαστής μας αθώωσε. Υπάρχει μια δυσαρμονία. Αυτό θα λυθεί με την ύπαρξη δευτεροβάθμιου οργάνου. Για την ποινή που είχαμε στην Πάτρα, ήταν ακατανόητη. Εμείς δεν είχαμε πάρει εισιτήρια. Ήταν υπεύθυνοι οι γηπεδούχοι και η αστυνομία της Πάτρας. Ήταν μια τιμωρία άδικη».

Για το δικό του μερίδιο στην αποτυχία και τι σκοπεύει να αλλάξει: «Το βάρος και η ευθύνη της αποτυχίας βαραίνει αυτόν που ηγείται. Άρα η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά εμένα. Ακόμα και αν δεν αγωνίζομαι εγώ, οι άνθρωποι που επέλεξαν τον προπονητή και όλους επιλέχθηκαν από εμένα. 100% η ευθύνη είναι δική μου. Όταν έχουμε το τρίτο μπάτζετ αγωνιστικά και τερματίζουμε έβδομοι κάτι έχει γίνει πολύ λάθος. Αν είναι αποδεκτό μια ομάδα να τα καταφέρει, το τέσσερις δείχνει ότι το πρόβλημα ήμασταν εμείς. Δυστυχώς το μπάτζετ κρίνεται με βάση την τιμή. Υπάρχει διαφορά μεταξύ τιμής και αξίας. Τιμή είναι αυτό που πληρώνεις, αξία αυτό που παίρνεις. Υπήρχε διαφορά μεταξύ τιμής και αξίας. Ο χώρος του θεάματος έχει αυτή την ιδιαιτερότητα. Δεν μπορείς να εγγυηθείς ούτε την τιμή, ούτε την ποιότητα ούτε τη σταθερότητα. Κάτι δεν πήγε καλά, το έχουμε συζητήσει με τους ανθρώπους στην εταιρεία, το συζήτησα και με τους παίκτες. Λίγο η χημεία, λίγο ο προπονητής που δεν ήταν αυτό που θέλαμε, λίγο ότι οι παίκτες ήταν χωρτασμένοι, ίσως που δεν είχαμε και κάποιους ρολίστες να θυσιάζονται για την ομάδα, όλα αυτά μαζί έφταιξαν. Έχουμε κάνει ανάλυση και αυτό δεν θα επαναληφθεί».

Για το όραμά του: «Είναι ένας χώρος δύσκολος να επιχειρήσει κάποιος. Συγκρούεται η επιχειρηματικότητα με το συναίσθημα. Υπάρχει μια εταιρία που έχω επενδύσει 21 εκατομμύρια 500 χιλιάδες. Υπάρχει και μια ομάδα. Τον κόσμο τον ενδιαφέρει η ομάδα. Σε μένα υπερίσχυε πάντα το συναίσθημα για την ομάδα. Ίσως θα πρέπει να αλλάξει λίγο αυτό, ίσως να μπουν πιο πολλά οικονομικά κριτήρια για να υπάρξει μια μεγαλύτερη ισορροπία για να μην πηγαίνει μόνο προς το συναίσθημα. Αυτό θα βοηθήσει και τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας».

Για το γεγονός πως δεν σπάει το δίπολο, από τις άλλες ΚΑΕ: «Το να τους πετάξουμε από το πρωτάθλημα δεν έχει λογική. Θα πρέπει να δούμε πώς θα μπορεί να γίνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Ξέρουμε όλοι ότι στο ΝΒΑ υπάρχει το σάλαρι καπ. Στη Γαλλία έχει μπει με επιτυχία το σάλαρι καπ και θα επεκταθεί και σε άλλες αγορές. Άρα πρέπει να συμφωνήσουμε ότι θα πρέπει να παίζονται οι αγώνες στα ίσα. Όπως ορίζεται το χαμηλότερο μπάτζετ για τις ομάδες έτσι θα πρέπει να υπάρχει και το ανώτατο. Έτσι όλες οι ομάδες θα έχουν την τύχη να κοντράρουν κάθε αντίπαλο σε ένα παιχνίδι. Προφανώς σε σειρά αγώνων πάντα θα υπάρχει πλεονέκτημα σε αυτόν που έχει το μεγαλύτερο μπάτζετ. Σε ένα παιχνίδι όλοι θα έχουν την τύχη. Δεν είναι δυνατόν ομάδες που έχουν έσοδα από μια ιδιωτική διοργάνωση, στην οποία είναι μέτοχοι από την οποία αντλούν έσοδα για να μας ανταγωνιστούν στο πρωτάθλημα. Αυτό είναι ο ορισμός του αθέμιτου ανταγωνισμού. Έσοδα από μια διοργάνωση που δεν επιτρέπουν σε άλλους να συμμετάσχουν. Μια κλειστή λίγκα. Αυτό πρέπει να τελειώσει. Η Ευρωλίγκα είναι η μόνη λίγκα στον παγκόσμιο αθλητισμό. Το μόνο άθλημα στο οποίο υπάρχει αυτός ο κόφτης είναι η Ευρωλίγκα, όπου οι θέσεις δεν βγαίνουν από το πρωτάθλημα. Άρα ποιος ο λόγος να υπάρχει πρωτάθλημα. Βλέπετε πόσο ενδιαφέρον υπάρχει στο ποδόσφαιρο. Αυτό σημαίνει ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Κερδιζουμε την έξοδο στην Ευρώπη μέσα από το πρωτάθλημα. Ήρθε η στιγμή γιατί μετά από 20 χρόνια τελικός ανάμεσα σε δύο δεν γίνεται ούτε στην Ουγκάντα. Η ΑΕΚ μέσα σε αυτή τη δικτατορία έχει κερδίσει τίτλους. Δεν έχει κερδίσει άλλη ελληνική ομάδα τίτλους μέσα σε αυτά τα χρόνια Παρ’ όλα αυτά μακροπρόθεσμα το άθλημα δεν έχει μέλλον. Δεν βλέπω νέους επενδυτές με όρεξη επειδή υπάρχει αυτή η κατάσταση του αθέμιτου ανταγωνισμού».

Για το αν μετάνιωσε που πήγε στην κεντρική διαχείριση και τώρα βλέπει το σύστημα να τον έχει απέναντι: «Σε έναν βαθμό μετανιώνω. Γιατί εμείς πάντα βάλαμε το γενικότερο καλό και το μπάσκετ πάνω από το καλό της ομάδας. Πιστεύω ότι σε μια πίτα που θα μεγαλώσει η ΑΕΚ θα έχει το μερίδιό της. Όσο μεγαλώνει η πιτα τόσο θα αυξάνει και το μερίδιο. Πολλές άλλες ομάδες στην πορεία λειτούργησαν με μικροσυμφέροντα. Δεν το είδαν μακροπρόθεσμα το είδαν κοντόφθαλμα. Δεν συμφέρει αυτή η κατάσταση ούτε τον Ολυμπιακό, ούτε τον Παναθηναϊκό. Όλους τους οφελεί όσοι έιμαστε με το μπάσκετ να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Έχω μετανιωσει γιατί πολλές φορές είδα ότι δεν έχουμε όλοι την ίδια ατζέντα και οπτική».

Για τις αλλαγές στο γήπεδο: «Μιας και πιάσαμε το θέμα του γηπέδου να αφιερώσουμε λίγο χρόνο παραπάνω να εξηγήσουμε τι έχουμε κάνει. Όπως θα θυμάστε εγώ προσωπικά στην πρώτη μου συνέντευξη είχα υποσχεθεί 4 πράγματα. Είχαμε πει ότι πρέπει να θυμίσουμε την ιστορία της ΑΕΚ. Στο θέμα της ιστορίας κάναμε πολλά πράγματα, κάναμε αφιερώματα στο πρώτο Φάιναλ Φορ ελληνικής ομάδας, τιμήσαμε παλιούς παίκτες, βγάλαμε μια καταπληκτική ταινία με πολλά διεθνή βραβεία, μετά υποσχέθηκα την επιστροφή του μπάσκετ στην καθημερινότητα του ΑΕΚτζή. Το μπάσκετ έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητα. Είχα υποσχεθεί τίτλους, που το καταφέραμε και το πιο σημαντικό ήταν το γήπεδο. Η ομάδα στα 100 χρόνια της έχει παίξει σε 14 διαφορετικά γήπεδα. Μέλημά μου ήταν να λύσουμε το θέμα του γηπέδου. Ξεκινήσαμε με την περίπτωση του Γαλατσίου και είχα ασχοληθεί με την ΕΤΑΔ. Δεν διαθέτουμε κάποιο οικόπεδο να χτίσουμε το γήπεδό μας. Ήμασταν σε καλό δρόμο, μετά ανατέθηκε μια μελέτη για τη αξιοποίηση του ακινήτου. Αυτή είχε σαν πόρισμα πως για να πάρει το γήπεδο η ΑΕΚ θα ήταν καλύτερο η κατεδάφιση του γηπέδου και η σύνδεσή του με τον απέναντι λόφο για φιλοσοφικούς περίπατους. Οπότε μετά απ αυτό απερίφθη η πρότασή μας. Στη συνέχεια συζητήσαμε για το κλειστό του τένις.

Πληρώσαμε μελέτες για τις διαστάσεις του γηπέδου. Προέκυψαν πολύ σοβαρά προβλήματα στο υπέδαφος του γηπέδου που έκανε δύσκολη τη στατικότητα του εγχειρήματος. Στη συνέχεια είδαμε την περίπτωση του ποδηλατοδρομίου, αλλά είδαμε τα προβλήματα που προέκυψαν. Και καταλήξαμε στο κλειστό των Άνω Λιοσίων. Ήταν στις διαστάσεις που θέλαμε. Δεν είναι ένα απλό γήπεδο μπάσκετ, είναι ολυμπιακή εγκατάσταση. Ταίριαξε σε αυτό που θέλαμε. ήταν και στα δυτικά. Ξεκινήσαμε αυτή την επένδυση. Παραλάβαμε ένα χρέπι. Αυτό το γήπεδο δεν είχε ποτέ αδειοδοτηθεί. Δεν είχε άδεια ούτε για τους Ολυμπιακούς. Αδειδοοτήθηκε για πρώτη φορά από εμάς, από την ΑΕΚ. Εμείς αποφασίσαμε ότι έπρεπε να δημιουργήσουμε έναν νέο προορισμό με βάση το γήπεδο να έχουμε indoor και outdoor δραστηριότητες. Αποφασίσαμε να αναπτύξουμε κάποια θεματικά πάρκα έξω απ΄οτο γήπεδο. Την άνοιξη του 2025 θα έχει ολοκληρωθεί.

Πυλωτικά έχουμε ήδη κάνει αρκετά πράγματα για την απόδειξη της χρήσης του γηπέδου. Αρκετά συνέδρια, το Davis Cup στο τένις. Έχοντας καταλάβει ότι αυτό είναι οκ, προχωράμε στη δημιουργία ενός νέου οικογενειακού προορισμού. Θα υπάρξει νέα συνέντευξη Τύπου και αυτό θα προσφέρει δράσεις εντός και εκτός γηπέδου. Σαν πρόταση θα είναι μοναδικό. Όσον αφορά τα οικονομικά του γηπέδου, αυτό το γήπεδο έχει κόστος συντήρησης που είχε το κράτος, 650 χιλιάδες τον χρόνο. Για να δώσω μια σύγκριση. Στα 20 χρόνια που είχε το κράτος για να έχει κλειστό πλήρωσε 13 εκατομμύρια και 5,5 εκατομμύρια για ψευτοσυντηρήσεις. Κόστισε στον Έλληνα φορολογούμενο περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ. Εμείς το πήραμε για 20 χρόνια και συζητάμε την παραχώρησή του για 40 χρόνια. Τα 20 χρόνια το κόστος ήταν 20 εκατομμύρια.

Στα 20 χρόνια για την ΑΕΚ τα έσοδα από το ΦΠΑ και άλλους φόρους θα είναι 3,7 εκατομμύρια τον χρόνο. Ένα ποσό κοντά στα 74 εκατομμύρια την 20ετία. Ίσως να είναι και η μοναδική φορά που το κράτος σε μια σύμπραξη με ιδιώτη έχει οφεληθεί τόσο πολύ. Το κράτος έχει κερδίσει πολλά αλλά και εμείς έχοντας αποκτήσει την μόνιμη έδρα μας, θα αποκτήσουμε ένα σημαντικό κομμάτι εσόδων που σε 1-2 χρόνια θα χρηματοδοτεί με αρκετά εκατομμύρια και την ομάδα. Στο τέλος της ημέρας είναι μια win win συμφωνία που θα μας δώσει άλλη διάσταση και πνοή για το μέλλον της ομάδας. Στο κομμάτι της προσβασιμότητας μιλάμε με το υπουργείο για την κατασκευή στάσης περίπου 500-600 μέτρα από το γήπεδο. Την επόμενη χρονιά θα έχουμε shuttle bus από τον σταθμό Λιοσίων που σε 5 λεπτά θα πηγαίνουν τον κόσμο και θα τον εξυπηρετούν.

Η παραχώρηση πέρασε από την Βουλή με συντριπτική πλειοψηφία και αποτελεί παράσημο για την ΑΕΚ. Όλα τα κόμματα υπερψήφισαν την πρόταση αυτή. Είναι επιβράβευση για όσα έχουμε κάνει, τη δράση που έχουμε αναπτύξει. Εκτιμώ ότι είναι ένα πολιτικό μας παράσημο αυτή η ψηφοφορία. Εκεί επενδύουμε, εκεί θα επενδύσουμε. Ολοκληρώσαμε το μεγάλο κομμάτι στις υποδομές που δεν φαίνεται αλλά από εκεί ξεκινάμε. Μιλάμε για αρκετά χρήματα στις υποδομές, ώστε να έχουμε την άνεση να προχωρήσουμε στο φαίνεσθαι. Θα αλλάξει η εικόνα και στον φωτισμό και στα καθίσματα, είναι κάτι που έχουμε ήδη δρομολογήσει».

Για τις αποχωρήσεις Πλάθα και Καμπενγκέλε και πόσο κομβικές ήταν στη σεζόν: «Οι αιτίες για την κακή αγωνιστική πορεία ήταν αρκετές. Το συζήτησα και με τους παίκτες. Δεν ήταν μόνο ένα πράγμα, αλλά πολλά μαζί. Ένα από αυτά ήταν και ο προπονητής. Στο τέλος της περασμένης σεζόν αποφασίσαμε να παίξουμε κάτι άλλο σαν ομάδα. Ένα μπάσκετ πιο γρήγορο, πιο θεαματικό, κάτι που θα φέρνει περισσότερο θέαμα. Η επιλογή του προπονητή είναι αυτό ακριβώς, επειδή προέρχεται από το ισπανικό πρωτάθλημα. Δεν το κρύβω ότι ήταν δύσκολη απόφαση και πολλοί με συμβούλευσαν ότι ήταν επικίνδυνο να αλλάξεις το στυλ μέσα σε μια χρονιά. Ο κόουτς είπε “κάνε υπομονή θα χάσουμε κάποια παιχνίδια, αλλά την άνοιξη θα είμαστε σε καλό δρόμο”. Εκεί συμφώνησα μαζί του γι αυτό. Στην Ευρώπη όμως επειδή τα παιχνίδια είναι λίγα πρέπει να παίξουμε αυτό που χρειάζεται. Ήταν δύσκολη η διαχείρηση της καθημερινότητας με τον Πλάθα. Πολύ καλός προπνητής, δύσκολος άνθρωπος. Είχε κάποιες εμμονές. Μία εξ αυτών ήταν οι δύο ψηλοί. Μετά το παιχνίδι με το Λαύριο μου ζήτησε να φύγουν οι δύο ψηλοί.

Του είπα ότι αυτό δεν γίνεται. Μου λέει αν δεν γίνεται να φύγουν και οι δύο, πρέπει να φύγει οπωσδήποτε ο Καμπενγκέλε. Ήταν ένας παίκτης που τον πιστεύαμε. Κάθε Δευτέρα ήταν ο εφιάλτης μου με έπαιρνε τηλέφωνο και μου έλεγε “πρόεδρε γιατί είναι ακόμα εδώ ο Καμπενγκέλε”. Κάποια στιγμή του είπα ότι θα δούμε την αγορά. Αντικειμενικά δεν το πολυθέλαμε, βγήκε ο Γιώργος (Χήνας) στην αγορά, κυρίως για να ηρεμίσει ο προπονητής. Η μόνη επωδός ήταν το γιατί δεν φεύγει ο Καμπενγκέλε. Αποκορύφωμα μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ που είχαμε μια έντονη συζήτηση σε σχέση με τον Καμπενγκέλε που ήθελε να φύγει. Κάποια στιγμή προσπαθήσαμε να υπάρξει μια συνεννόηση μεταξύ τους. Κάποια στιγμή μέσα στον Δεκέμβριο ο Χήνας ήρθε και μου είπε ότι ήταν αφόρητη η πίεση από τον προπονητή, υπάρχει μια πρόταση από μια ομάδα Ευρωλίγκα, τον Ερυθρό Αστέρα, μας προσφέρει ένα buy out της τάξεως των 100 χιλιάδων. Εγώ δεν συμφωνούσα, αλλά αφού δεν θέλει ο προπονητής να το σκεφτούμε. Ως εναλλακτική μας είχαν προτείνει τον Ράιτ, που πήγε στον Ολυμπιακό, θα μπορούσε να έρθει σαν αντικαταστάτης του Καμπενγκέλε. Εν τέλει καταλήξαμε ότι δεν θέλαμε να φύγει. Αυτό ήταν το τελικό ξέσπασμα του προπονητή. Μετά ήταν στα κάγκελα που έμεινε ο παίκτης. Και ο παίκτης όμως είχε αρχίσει και αυτός να έχει τάσεις φυγής. Εν τέλει τέθηκε ένα δίλημμα ή εγώ ή αυτός ανάμεσα σε παίκτη και προπονητή. Σε αυτό το δίλημμα δεν είναι σωστό να πάρεις το μέρος του παίκτη. Αφού είχε φτάσει ο κόμπος στο χτένι πήραμε την απόφαση. Αν γυρίζαμε τον χρόνο δεν ξέρουμε τι θα κάναμε. Ήταν δύσκολη διαχείριση. Επί τέσσερις μήνες είχαμε έναν προπονητή που επί τέσσερις μήνες πίεζε για να φύγει ο Καμπενγκέλε».

Για τις απεργιακές κινητοποιήσεις των παικτών: «Υπάρχει μια υπερβολή. Στο χώρο του αθλητισμού και στο μπάσκετ μπορείς να έχεις 4-5 παιδιά με 10-15 μέρες πίσω, ήταν υπεραντίδραση από κάποιους αδικαιολόγητη στα δικά μου μάτια. Οι περισσότεροι από τους ξένους ζήτησαν να μείνουν. Κάτι η αποτυχία στην Ευρώπη και όταν έχασε τον στόχο στην Ελλάδα, ίσως ήταν μια δικαιολογία τα… δήθεν οικονομικά προβλήματα, που είχαμε μια καθυστέρηση 15-20 ημερών έως 1 μήνα, ήταν μια έμμεση δικαιολογία για την αγωνιστική αποτυχία και ίσως να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για την επόμενη χρονιά. Υπήρξε υπερβολική αντίδραση σε ένα θέμα που δεν υπήρξε ποτέ. Οικονομικά ήμασταν καλύτερα σε σχέση με τις προηγούμενες 3 χρονιές».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση