Quantcast
03:38
30/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
03:38
30/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Στον ανακριτή η 27χρονη γυναίκα – αρχηγός και άλλα 3 άτομα για επιθέσεις σε συνδέσμους του Ολυμπιακού

Αστυνομία - Επιθέσεις / Φωτογραφία: Eurokinissi

Αστυνομία - Επιθέσεις / Φωτογραφία: Eurokinissi

14.03.2022
09:10
Τελευταία ενημέρωση: 14/03/2022 • 12:15
Η εγκληματική οργάνωση φέρεται να έκανε επιθέσεις από τον Απρίλιο του 2019 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021 στην Αθήνα και τον Πειραιά

Ενώπιον του ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν για ένα βαρύ κατηγορητήριο που περιλαμβάνει συνολικά 18 αδικήματα, αναμένεται να βρεθούν σήμερα  οι «πρωταγωνιστές» της μεγάλης δικογραφίας που σχημάτισε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για οπαδική βία και επιθέσεις σε συνδέσμους του Ολυμπιακού. Πρόκειται συνολικά για τέσσερα άτομα που φέρονται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης με αρχηγό μια 27χρονη γυναίκα.

Σύμφωνα με το «L&O», σε βάρος των προσώπων αυτών από την εισαγγελία έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για 18 αδικήματα, μεταξύ αυτών για συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ληστείες, εκρήξεις κατοχή εκρηκτικών βαριές σκοπούμενες σωματικές βλάβες, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, παράβαση του νόμου περί όπλων, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, κ.ά. Οι κατηγορούμενοι θα απολογηθούν για τις πράξεις που τους αποδίδονται στον ανακριτή, ο οποίος μαζί με τον αρμόδιο εισαγγελέα θα αποφανθεί στη συνέχεια για το εάν θα προφυλακιστούν ή θα αφεθούν ελεύθεροι με ή χωρίς περιοριστικούς όρους.

Eίχαν κάνει περίπου 15 επιθέσεις σε συνδέσμους του Ολυμπιακού

Η εγκληματική οργάνωση φέρεται να δρούσε από τον Απρίλιο του 2019 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021 στην Αθήνα και τον Πειραιά. Οι κατηγορούμενοι – μέλη της, που σήμερα οδηγούνται στον ανακριτή, είναι οπαδοί του Παναθηναϊκού, οι οποίοι είχαν πραγματοποιήσει περίπου 15 επιθέσεις σε συνδέσμους του Ολυμπιακού, σε καταστήματα και οχήματα, βάζοντας στο στόχαστρό τους και οπαδούς της συγκεκριμένης ομάδας.

Οι δράστες δρούσαν σε ομάδες των 15 έως 40 ατόμων. Πετούσαν βόμβες μολότοφ και χρησιμοποιούσαν μαχαίρια, ρόπαλα και σιδερένιους ράβδους σε κάθε τους επίθεση Σύμφωνα με πληροφορίες, θύματα των επιθέσεων σε άλλες περιπτώσεις έχουν αναγνωρίσει τους κατηγορούμενους ενώ σε άλλες περιπτώσεις τους έχουν περιγράψεις, δεδομένου ότι αυτοί τις περισσότερες φορές, τελούσαν  τις αξιόποινες πράξεις φορώντας κουκούλες.

Για την υπόθεση έχουν εκδοθεί και δυο ακόμη εντάλματα από την εισαγγελία αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν εκτελεστεί, καθώς οι δράστες διαφεύγουν της σύλληψης. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η δίωξη που ασκήθηκε από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας στρέφεται κατά 16 προσώπων. Μάλιστα, η εισαγγελική έρευνα, που ξεκίνησε σε εκτέλεση της σχετικής παραγγελίας της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, μετά τη στυγερή δολοφονία του Άλκη Καμπανού, συνεχίζεται προς κάθε κατεύθυνση, καθώς στο «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης βρίσκονται και επιθέσεις οπαδών και άλλων ομάδων εκτός από αυτών του Παναθηναϊκού.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση