10:27
21/11/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
10:27
21/11/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Ανακύκλωση τώρα: Μους από τον χαλβά που έμεινε την Καθαρά Δευτέρα – Τα μυστικά 2 αγαπητών σεφ

08.03.2022
21:04
Τελευταία ενημέρωση: 09/03/2022 • 8:36
Μια αέρινη μους από τον χαλβά που περίσσεψε

Τα Κούλουμα πέρασαν και σχεδόν κάθε ελληνικό σπίτι έχει στο σπίτι του ένα κομμάτι παραδοσιακό χαλβά και ίσως καμιά όρεξη να τον καταναλώσει έπειτα από ένα λουκούλλειο γεύμα.

Το γνωρίζατε πως μπορείτε να μετατρέψετε τον χαλβά από σησάμι σε ένα απολαυστικό, αέρινο και αφράτο γλυκό; Έχουμε τον τρόπο, όπως τον ανακαλύψαμε από δύο διάσημους σεφ, τον Γιάννη Λουκάκο και τον Γιώργο Τσούλη που μας προτείνουν τη συνταγή. Ο

υσιαστικά, η γλυκιά πάστα από σουσάμι θρυμματίζεται και ενσωματώνεται σε αέρινη σαντιγί (αν νηστεύετε φυτική σαντιγί θα κάνει τη δουλειά προσφέροντας μια αρωματική μους με πολύ ωραία υφή.

Η εκδοχή για μους χαλβά του Γιάννη Λουκάκου

Όπως θα δείτε παρακάτω, η μους συμπληρώνεται από μια σος μελιού και διάφορα μυρωδικά που θα κάνουν πραγματικά τη διαφορά στο πιάτο. Ο πρώην κριτής του MasterChef έχει όλες τις λεπτομέρειες στο βίντεο που ανάρτησε στο YouTube.

Το blog Cookle έχει μια πολύ απλή εκδοχή για τη βάση της μους από χαλβά που εγγυάται σίγουρη επιτυχία και στον πιο αδαή από ζαχαροπλαστική.

Υλικά για τη βάση της μους

  • 200 γρ. χαλβά βανίλια
  • 250 ml φυτική κρέμα για σαντιγί

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τον χαλβά σε επεξεργαστή τροφίμων και θρυμματίζουμε να γίνει σκόνη.
  • Χτυπάμε την κρέμα να γίνει μια σφιχτή σαντιγί
  • Ανακατεύουμε τα δύο υλικά σε ένα μπολ με ένα σύρμα

Ο κ. Λουκάκος προτείνει για καλύτερη υφή να λιώσουμε τον χαλβά, ζεσταίνοντάς τον σε κατσαρολάκι. Επιπλέον, ο σεφ προτείνει στην ιστοσελίδα του να αποθηκεύσουμε τη μους για τουλάχιστον δύο ώρες στο ψυγείο και να την αφρατέψουμε και πάλι στο μίξερ, πριν τη σερβίρουμε.

Από την πλευρά του, ο κύριος Τσούλης προτείνει να σερβίρουμε τη μους με σπασμένα σαβουγιάρ και κανέλα, μια ιδέα που μπορεί να την επεκτείνει κανείς όπως επιθυμεί με βάση τα αρώματα που του αρέσουν περισσότερο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση