Μέλη της μαφίας των «Ντάλτον» του Τούρκου αρχιμαφιόζου Μπαρίς Μπογιούν είναι τα έξι θύματα του αιματοκυλίσματος στη Λούτσα.
Ο αρχιμαφιόζος φυγάς, που φέρεται να ζει στο Ρίμινι της Ιταλίας, είχε «ιδρύσει» γραφείο δολοφόνων στην Κωνσταντινούπολη, εκτελώντας συμβόλαια θανάτου, ενώ τα μέλη της δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση ναρκωτικών.
Στις αρχές του περασμένου Αυγούστου μέλη της συμμορίας, φέρεται να εκτέλεσαν, δύο αντιπάλους σε διαμέρισμα Airbnb στο Σατονέ στις Γαλλικές Άλπεις! Οι εκτελεστές και η υποστηρικτική ομάδα, κάποιοι από τους οποίους φαίνεται να είναι ανάμεσα στα θύματα, ενδέχεται όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, να ήρθαν στην Ελλάδα προκειμένου να κρυφτούν σε ένα ασφαλές καταφύγιο για να αποφύγουν τα αντίποινα της αντίπαλης μαφίας.
Οι αντίπαλοί τους βρήκαν και προέβησαν σε μία παραδειγματική εκτέλεση και επίδειξη δολοφονικής ισχύος. Οι δράστες, πιθανόν 3-4, πυροβόλησαν τουλάχιστον 60 φορές με τουλάχιστον 3 διαφορετικά πιστόλια των 9ΜΜ, ή μετασκευασμένο πιστόλι να πυροβολεί κατά ριπάς, ενώ έδωσαν και χαριστικές βολές στα θύματά τους, όπως αναφέρει το Law and Order.
Οι «Ντάλτον» ευθύνονται για την εκτέλεση ηγετικών στελεχών της φατρίας του «Σκάλιαρι» της μαφίας του Μαυροβουνίου, η οποία ήταν σε δολοφονική αντιπαλότητα με την φατρία «Καβάτσκι», μέρος της οποίας είχε εξελιχθεί στην Ελλάδα, σε Βάρη και Κέρκυρα το 2020.
Κρησφύγετα σε Παλαιό Φάληρο και Λούτσα
Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τα έξι θύματα δεν είναι κλεμμένο και οι γερμανικές πινακίδες κυκλοφορίας, είναι νόμιμες. Το όχημα φέρεται να ανήκει σε υπαρκτό πρόσωπο, Γερμανό υπήκοο. Η διέλευση του αυτοκινήτου με τους έξι επιβάτες καταγράφηκε χρονικά τον περασμένο Αύγουστο μετά τις δολοφονίες στις Γαλλικές Άλπεις, στον μεθοριακό σταθμό των Ευζώνων.
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής εντόπισαν το αρχικό σπίτι διαμονής τους στο Παλαιό Φάληρο. Από εκεί μετακόμισαν σε άλλο διαμέρισμα Airbnb στη Λούτσα. Το απόγευμα της Δευτέρας φαίνεται να ξεκίνησαν μια νέα «μετακόμιση» ή διαφυγή τους από την Ελλάδα, καθώς μέσα στο όχημα βρέθηκε κάποιος ρουχισμός και βαλίτσες.
Δεν εντοπίστηκε οπλισμός ή ναρκωτικές ουσίες. Ο κινητήρας του αυτοκινήτου ήταν αναμμένος όταν έφθασαν οι αστυνομικοί, δείγμα ότι βρίσκονταν σε αναμονή και υπό μετακίνηση. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι δράστες είχαν κάποια εσωτερική πληροφόρηση για την μετακίνηση των στόχων, ενώ και τα θύματα φαίνεται να γνώριζαν ότι σε βάρος τους έχει εξαπολυθεί μια δολοφονική αναζήτηση και βιάζονταν να φύγουν.
Τα θύματα είναι ηλικίας από 25 έως 28 έτη. Οι τέσσερις από αυτούς βρέθηκαν μέσα στο αυτοκίνητο, ενώ ο 26χρονος οδηγός επιχείρησε να αποφύγει τα πυρά και βγήκε από το αυτοκίνητο, ενώ το ίδιο επιχείρησε να κάνει και ένας από τους επιβάτες των πίσω καθισμάτων. Ο 26χρονος οδηγός είναι ο μοναδικός σεσημασμένος για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα το 2020. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί έστειλαν τα στοιχεία των εγγράφων που είχαν στην κατοχή τους τα θύματα σε ευρωπαϊκές αρχές ασφαλείας για την ταυτοποίηση των στοιχείων τους, η οποία θα προέλθει από την σύγκριση των δακτυλικών αποτυπωμάτων τους.
Δολοφονική διαμάχη «εκτελεστών»
Η δράση των «Ντάλτον» του Μπαρίς Μπογιούν με «έδρα» την Κωνσταντινούπολη, φαίνεται να είχε επεκταθεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες σε επίπεδο εκτελέσεων αντιπάλων και διακίνησης ναρκωτικών.
Στις 6 Αυγούστου, μέλη της συμμορίας φέρεται να σκότωσαν δύο άτομα στη Γαλλία, ηγετικά μέλη της αντίπαλης φατρίας. Ο Μπαρίς Μπογιούν είχε δώσει εντολή για την εκτέλεση ηγετικού στελέχους της μαφίας του Μαυροβουνίου το 2022 στην Κωνσταντινούπολη.
Σύμφωνα με τη Milliyet ο Ντορούκ Μπ. και τα άλλα ονόματα μεταξύ των δολοφονηθέντων ήταν στενοί άνθρωποι του αρχηγού της συμμορίας Μπαρίς Μπογιούν. Ο Ντορούκ Μπ., είχε διαφύγει από την καταδίωξη της αστυνομίας μαζί με τον Ογκουζχάν Χ. και είχαν εξαφανιστεί σε δάσος στην περιοχή Τσεκμέκοϊ της Κωνσταντινούπολης. Ο Ογκουζχάν Χ. συνελήφθη από την αστυνομία της Κωνσταντινούπολης στη συνοριακή διάβαση ενώ κατευθυνόταν παράνομα προς τη Γεωργία με φορτηγό, ενώ ο Ντορούκ Μπ. φέρεται να διέφυγε οδικώς προς την Ελλάδα.
Οι «Ντάλτον» είχαν χάσει δολοφονικά κάποια από τα μέλη τους όπως τον Εμιρτζάν Γιλμάζ στην Αμπαχαζία, τον Εντίπ Γιαλτσίν στη Γεωργία και τον Χαλίλ Άι στη Γαλλία. Ο Γκιούλμπέι Ντιλσίζ, ο οποίος σκότωσε τον Άι, δολοφονήθηκε επίσης.