08:03
16/04/2025
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
08:03
16/04/2025
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Τα 6 πιο λαχταριστά κρουασάν που πρέπει να δοκιμάσεις στην Αθήνα 

Κρουασάν βουτύρου / Φωτογραφία: Unsplash

Κρουασάν βουτύρου / Φωτογραφία: Unsplash

30.01.2025
21:04
Τελευταία ενημέρωση: 04/02/2025 • 21:39
Τα κρουασάν που πρέπει να φας οπωσδήποτε στην Αθήνα 

Τα λαχταριστά κρουασάν έχουν κερδίσει τις καρδιές μας και ας μην προέρχονται από την ελληνική κουζίνα. Σε αλμυρές ή και γλυκές εκδοχές, τα κρουασάν είναι κατάλληλα για brunch, σνακ και για όλες τις ώρες της ημέρας.

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι τα κρουασάν προέρχονται από τη Γαλλία, ωστόσο, η Αυστρία είναι η πραγματική χώρα από όπου κατάγεται.

Ευτυχώς ολοένα και περισσότεροι έχουν αρχίσει και εκτιμούν την αξία των καλών κρουασάν και στην Αθήνα ξεπροβάλλουν δεκάδες μαγαζιά με αφράτα κρουασάν που πρέπει να δοκιμάσεις.

Ποια είναι τα καλύτερα; Θα τα βρεις στη λίστα παρακάτω.

Τα καλύτερα κρουασάν στην Αθήνα

Overoll

Το Overoll είναι το πρώτο μαγαζί που έφτιαξε τα πιο ωραία αφράτα κρουασάν στην Αθήνα (Πραξιτέλους 27).

Με την πρώτη δαγκωνιά μεταφέρεσαι στο Παρίσι, καθώς ξέρουν πραγματικά πώς γίνεται το σωστό κρουασάν. Τραγανό απέξω και μαλακό μέσα με τη μυρωδιά του βουτύρου να σου τρύπα τη μύτη.

Τα αγαπημένα μου είναι το κλασσικά κρουασάν βουτύρου, με κρέμα αμυγδάλου και με κρέμα από φιστίκια Αιγίνης. Αν πας πρωί να εξοπλιστείς με υπομονή γιατί σίγουρα θα βρεις αρκετή ουρά για να παραγγείλεις, όμως αξίζει και με το παραπάνω!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Overoll Croissanterie (@overoll.croissanterie)

Fika

Λίγο πιο κάτω από την Ακρόπολη, στην οδό Βούρβαχη θα βρεις το Fika, ένα μικρό γωνιακό μαγαζί που φτιάχνει καθημερινά φρέσκα λαχταριστά κρουασάν από τις 5:30 το πρωί.

Το Fika είναι μια σουηδική παράδοση που συνδυάζει διάλειμμα μαζί με ένα ζεστό ρόφημα, όπως ο καφές.

Θα βρεις πολλές γλυκές και αλμυρές εκδοχές, τις οποίες μπορείς να απολαύσεις με τον καφέ σου. Δοκίμασα και σου προτείνω αναμφίβολα το κρουασάν αμυγδάλου, τη σφολιάτα με φράουλα και φυστίκι και τα cinnamon rolls.

Μην παραλείψεις να δοκιμάσετε το «καμμένο» τσίζκεϊκ, ένα γλυκό που δοκίμασα και στην Κωνσταντινούπολη και το λάτρεψα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Fika.Athens (@fika.athens)

Kora

Παραμένουμε στο σκανδιναβικό vibe και πάμε μεχρί το Κολωνάκι (Αναγνωστοπούλου 44), όπου εκεί βρίσκεται το Kora, ένα κατακίτρινο μαγαζί που προσωπικά με ταξίδεψε στους φούρνους της Κοπεγχάγης χάρη στα πεντανόστιμα κρουασάν και την υπέροχη μυρωδιά του βουτύρου.

Η ζύμη των κρουασάν παράγεται από το μηδέν σε μια διαδικασία που παίρνει μέχρι και 72 ώρες.

Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις το bun Κάρδαμου με αφράτη ζύμη με κάρδαμο και αρωματικό σιρόπι, αλλά και το pain chocolat με σοκολάτα Valrhona μαύρη και γάλακτος.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kora Bakery (@korabakery)

Διαβάστε περισσότερα στο seretravel.com.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση