34.1 C
Athens
Παρασκευή 6 Ιουνίου 2025

Ο κορμός σοκολάτας με ζαχαρούχο γάλα του Πετρετζίκη είναι το καλύτερο γλυκό που μπορείς να φας το καλοκαίρι – Έτοιμος σε 15 λεπτά

Ποιος θα έλεγε όχι σε έναν κορμό σοκολάτα με ζαχαρούχο γάλα μια ζεστή ημέρα του Αυγούστου;

Για να τον φτιάξουμε, σύμφωνα με τον Άκη Πετρετζίκη, θα χρειαστούμε:

  • 250 βούτυρο Lurpak
  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 450 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ
  • 60 γρ. κονιάκ
  • 80 γρ. καρύδια
  • 1 πρέζα αλάτι

Ενώ για το σερβίρισμα πρέπει να έχουμε:

  • κακάο
  • άχνη ζάχαρη

Πάμε στην παρασκευή…

  1. Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά.
  2. Βάζουμε το βούτυρο, το ζαχαρούχο γάλα, τη βανίλια, το κακάο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Αφήνουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
  3. Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια. Αφήνουμε 20 δευτερόλεπτα για να αρχίσει να λιώνει η κουβερτούρα και στη συνέχεια ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως. Αφήνουμε στην άκρη.
  4. Σε ένα μπολ βάζουμε τα μπισκότα, ραντίζουμε με το κονιάκ και προσθέτουμε το αλάτι και τα καρύδια.
  5. Ανακατεύουμε πιέζοντας ελαφρά με τα χέρια μας για να σπάσουν τα μπισκότα σε μεγάλα κομμάτια.
  6. Βάζουμε στο μπολ με τα μπισκότα το μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά.
  7. Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας μας μια λαδόκολλα, βάζουμε το μείγμα και τυλίγουμε σε ρολό.
  8. Τυλίγουμε όλο το ρολό με μεμβράνη και πιέζουμε καλά τις άκρες σαν καραμέλα για να δώσουμε ομοιόμορφο σχήμα.
  9. Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να κρυώσει καλά.
  10. Σερβίρουμε με άχνη και κακάο.



ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ