22:46
21/10/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
22:46
21/10/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Στο Υπουργείο Υποδομών σήμερα ο Μητσοτάκης – Σε εγρήγορση η κυβέρνηση μπροστά στον κίνδυνο νέων πυρκαγιών τις επόμενες ημέρες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Βασίλη Κικίλια / Φωτογραφία: Eurokinissi

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Βασίλη Κικίλια / Φωτογραφία: Eurokinissi

21.07.2023
08:50
Τελευταία ενημέρωση: 21/07/2023 • 12:52
Στην κυβέρνηση έχουν αποσαφηνίσει ότι βρισκόμαστε μπροστά σε 10 δύσκολες ημέρες

Επί ποδός και σε επιφυλακή βρίσκεται η κυβέρνηση ενόψει του καύσωνα και των υψηλών θερμοκρασιών που ελλοχεύουν τον κίνδυνο νέων πυρκαγιών.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση στο Μέγαρο Μαξίμου έχει σημάνει παρατεταμένος  συναγερμός. Αρχής γενομένης από τον ίδιο τον πρωθυπουργό που όσο διαρκεί η κρίση δεν σκοπεύει να φύγει από την Αθήνα προκειμένου να παρακολουθεί και να ενημερώνεται εκ του σύνεγγυς για την κατάσταση.

Η σημερινή μάλιστα προγραμματισμένη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Καλαμάτα μετατέθηκε για το επόμενο διάστημα. Εκεί, είχε σχεδιαστεί κομματική εκδήλωση για να παρουσιαστεί η υποψηφιότητα του κ. Πτωχού για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Επίσης ο πρωθυπουργός δεν θα μεταβεί στη Ρώμη για να παραστεί την Κυριακή στη Διεθνή Διάσκεψη για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη.

Συνεχείς μάλιστα ήταν οι επαφές του πρωθυπουργού με αρχηγούς άλλων κρατών για να πειστούν να στείλουν ενισχύσεις και να εξασφαλιστεί βοήθεια τόσο σε εναέριες, όσο και σε επίγειες δυνάμεις που θα συνδράμουν το έργο των πυροσβεστών που βρίσκονται ήδη στο πεδίο υπό αντίξοες συνθήκες από την περασμένη Δευτέρα.

Αν και έχει ενεργοποιηθεί ο ευρωπαϊκός μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας και επιχειρούν εναέρια μέσα και επίγειες δυνάμεις από το εξωτερικό, αυτό που ζήτησε ο πρωθυπουργός είναι η περαιτέρω ενίσχυση των υπαρχουσών δυνάμεων. Στην κυβέρνηση έχουν αποσαφηνίσει ότι βρισκόμαστε μπροστά σε 10 δύσκολες ημέρες. Χθες ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων της Πολιτικής Προστασίας και ενημερώθηκε από τον Αρχηγό και τους επιτελείς του Πυροσβεστικού Σώματος, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, για τις επιχειρήσεις κατάσβεσης στα μέτωπα των πυρκαγιών που είναι σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα, κυρίως στη Δυτική Αττική.

Στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ο Μητσοτάκης

Σήμερα στις 10:30 το πρωί ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ένα σημαντικό υπουργείο για την ασφάλεια των πολιτών όπως αποδείχθηκε μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Σε ένα δεύτερο επίπεδο ενόψει του καύσωνα στο… τραπέζι τίθεται και οι συνθήκες που επικρατούν στα μέσα μεταφοράς, καθώς σε πολλά από αυτά δεν υπάρχουν κλιματιστικά. Αυτό που έχει επισημάνει πολλές φορές ο πρωθυπουργός και αναμένεται να επαναλάβει είναι πως η καθημερινότητα των πολιτών είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης.

Πάντως σε πρώτο επίπεδο στην κυβέρνηση βρίσκονται σε ετοιμότητα και σε εγρήγορση ώστε να αντιμετωπιστούν πιθανά νέα πύρινα μέτωπα. Η άμεση προτεραιότητα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και μετά αυτή των περιουσιών και του φυσικού περιβάλλοντος.

Σημαντικό θεωρείται να υλοποιούνται οι εκκενώσεις οι οποίες διατάσσονται με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα. Σε δεύτερο επίπεδο στην κυβέρνηση προγραμματίζουν να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις στους πληγέντες και σε τρίτο να υπάρχουν παρεμβάσεις σε δήμους και τοπική αυτοδιοίκηση για την καλύτερη προετοιμασία και πρόληψη.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση