19:35
19/09/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
19:35
19/09/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Μητσοτάκης στη Βουλή: Παρατείνεται το Market Pass, μονιμοποιείται το Youth Pass – Από 1η Ιανουαρίου το Ενιαίο Μισθολόγιο στο Δημόσιο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή / Φωτογραφία: EUROKINISSI

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή / Φωτογραφία: EUROKINISSI

06.07.2023
17:59
Τελευταία ενημέρωση: 06/07/2023 • 22:33
Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Την εξειδίκευση των μέτρων που θα λάβει η κυβέρνηση ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εξειδικεύοντας τους κεντρικούς στόχους της νέας τετραετίας, ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε από τη δημοσιονομική πολιτική, κάνοντας λόγο για ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας μέχρι το τέλος του έτους και πρόωρη αποπληρωμή των δανείων του πρώτου Μνημονίου.

Το πρώτο νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ, όπως είπε, θα κατατεθεί και θα ψηφιστεί στη Βουλή πριν το τέλος του μήνα. Στο πλαίσιο των οικονομικών μέτρων, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε την παράταση του Market Pass και τους επόμενους μήνες, την καθιέρωση του Youth Pass, ύψους 150 ευρώ, από τον Σεπτέμβριο και την επιβολή νέου μισθολογίου στο Δημόσιο από την Πρωτοχρονιά του 2024.

Ο Μητσοτάκης για τα μέτρα που θα λάβει

Αναλυτικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Ανάκτηση επενδυτικής βαθμίδας έως το τέλος του έτους. Πρόωρη αποπληρωμή διμερών δανείων του πρώτου μνημονίου. Λογικά πρωτογενή πλεονάσματα.

Μείωση του δημόσιου χρέους ως ποσοστού του ΑΕΠ αρκετά κάτω από 140% έως το 2027, υποχώρηση της ανεργίας στο 8% μέσα στην επόμενη τετραετία, εξαγωγές στο 60% του ΑΕΠ και μείωση των ανισοτήτων με μόνιμα μέτρα στήριξης και στοχευμένες πρωτοβουλίες όποτε χρειάζεται. Αυτή τη διπλή κατεύθυνση υπηρετεί το πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου οικονομικών. Έ

τσι απέναντι στην επίμονη ακρίβεια συνεχίζεται και για τους επόμενους μήνες το market pass. Καθιερώνουμε ως μόνιμο μέτρο το youth pass σε κάθε νέο, θα καταβληθεί για πρώτη φορά το Σεπτέμβριο.

Από 1.1.24 τίθεται σε ισχύ το νέο μισθολόγιο δημοσίων υπαλλήλων με οριζόντιες αυξήσεις για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια. Θα υπάρξει ειδική έμφαση στις αμοιβές όσων κατέχουν θέσεις ευθύνης. Στηρίζουμε και τους δημόσιους υπαλλήλους με οικογένεια αυξάνοντας το οικογενειακό επίδομα από 20 έως 50 ευρώ.

Πρόσθετη μείωση φόρου κατά 1000 ευρώ στις οικογένειες με παιδιά, νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ 10% για κάθε ασφαλισμένο σπίτι από φυσικές καταστροφές, μόνιμη απαλλαγή πρώην δικαιούχων του πρώην ΕΚΑΣ από τις φαρμακευτικές δαπάνες.

Καθιερώνεται πια η κοστολόγηση των προεκλογικών προγραμμάτων από ανεξάρτητο φορέα. Είναι κατάκτηση αυτή. Κάθε παροχή που θα ακούγεται , πρέπει να είναι ρεαλιστική με τη σφραγίδα του δημοσιονομικού συμβουλίου και να μη ποτίζει τα λεφτόδεντρα των ψεμάτων.

Συνέχιση της εφάπαξ ενισχυσης στο τέλος του έτους όσων συνταξιούχων συνεχίζουν να πλήττονται από την προσωπική διαφορά του κ. Κατρόυγκαλου. Όσοι συνταξιούχοι θέλουν να εργάζονται δεν θα βλέπουν τη σύνταξή τους μειωμένη κατά 30%. Θα λαμβάνουν ολόκληρη τη σύνταξη, θα βλέπουν μικρή παρακράτηση στα πρόσθετα έσοδά τους από τη νόμιμη, δηλωμένη αμοιβή τους».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση