Quantcast
22:30
30/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
22:30
30/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Τιχουάνα: Ολόκληρη πολυκατοικία «κάνει βουτιά» στο κενό και γκρεμίζεται σε κλάσματα δευτερολέπτου (βίντεο)

Μέτρα στην εστίαση κατά του κορονοϊού / Φωτογραφία: Eurokinissi

10.04.2023

20:55

Πρόκειται για το δεύτερο κτίριο που καταρρέει στην Τιχουάνα τον Απρίλιο

Η στιγμή που ένα πελώριο συγκρότημα κατοικιών στην Τιχουάνα του Μεξικού πέφτει σαν χαρτόκουτο στο κενό, έχει γίνει viral στο διαδίκτυο.

Το έδαφος υποχώρησε κάτω από το κτίριο στην Τιχουάνα, με αποτέλεσμα αυτό να πέσει σαν αντικείμενο στον δρόμο.

Το περιστατικό συνέβη την Κυριακή και καταγράφηκε από την κάμερα. Μετά από εβδομάδες έντασης και αβεβαιότητας, το δεύτερο κτίριο που κινδύνευε να καταρρεύσει στο σημερίο υποχώρησε τελικά και κατέρρευσε σαν παιχνίδι.

Η καταστροφή αυτή άφησε αρκετές οικογένειες άστεγες και προκάλεσε ανησυχίες στους κατοίκους της περιοχής, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι αρχές στην Τιχουάνα  λένε ότι αναφέρθηκε κατολίσθηση λίγο πριν το κτίριο πέσει λες και σκόνταψε στο κενό. Δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς.

Τα συνεργεία κατάφεραν τελικά να απομακρύνουν τα συντρίμμια και να ανοίξουν ξανά τον δρόμο και προς τις δύο κατευθύνσεις.

Μια πολυκατοικία που βρίσκεται στην περιοχή La Sierra Development στην Τιχουάνα είχε καταρρεύσει το βράδυ του Σαββάτου 1 Απριλίου, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Televisa Tijuana.

Συνολικά 12 διαμερίσματα βρίσκονται στην ανάπτυξη. Το κτίριο κατέρρευσε γύρω στις 5:37 μ.μ., περίπου 18 λεπτά αφότου συνέβησαν οι πρώτες κατολισθήσεις.

Το δεύτερο κτίριο που καταρρέει σε λίγες μέρες στην Τιχουάνα

Η κατάρρευση του δεύτερου κτιρίου στην Τιχουάνα αποδίδεται στην αστάθεια του εδάφους και στην παντελής έλλειψη οποιαδήποτε προδιαγραφής κατά την κατασκευή. Και τα δύο κτίρια χτίστηκαν σε πλαγιά, δημιουργώντας σημαντικό κίνδυνο για τους κατοίκους των διαμερισμάτων και τα κοντινά κτίρια.

Οι κάτοικοι της Τιχουάνα έχουν εκφράσει την απογοήτευσή τους με τις τοπικές αρχές, οι οποίες, σύμφωνα με τους ίδιους, δεν έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να εγγυηθούν την ασφάλεια των κατασκευών. Επισημαίνουν επίσης ότι δεν έγιναν επαρκείς μελέτες του οικοπέδου πριν από τη χορήγηση των οικοδομικών αδειών.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση