03:39
22/10/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
03:39
22/10/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Πέθανε ο τραγουδιστής των Screaming Trees, Μαρκ Λάνεγκαν

Ο Τραγουδιστής Μαρκ Λάνεγκαν / Φωτογραφία: Twitter

Ο Τραγουδιστής Μαρκ Λάνεγκαν / Φωτογραφία: Twitter

22.02.2022
23:06
Τελευταία ενημέρωση: 23/02/2022 • 12:09
Πληροφορίες θέλουν τον Λάνεγκαν να έχει προσβληθεί από κορονοϊό

Πέθανε σε ηλικία 57 ετών, ο τραγουδιστής των Screaming Trees, Μαρκ Λάνεγκαν.

Ο Λάνεγκαν μετά από μια μακρά θητεία ως τραγουδιστής των Screaming Trees ακολούθησε μια διακεκριμένη καριέρα ως παθιασμένος σόλο τραγουδιστής-τραγουδοποιός και περιπετειώδης συνεργάτης με τους Queens of the Stone Age και άλλους.

Η αιτία θανάτου δεν ανακοινώθηκε, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Variety, αν και πέρυσι είχε αναφερθεί πως είχε προσβληθεί από την Covid-19, ενώ έπασχε από νεφροπάθεια.

«Ο αγαπημένος μας φίλος Μαρκ Λάνεγκαν έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί στο σπίτι του στο Killarney της Ιρλανδίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση στον λογαριασμό του στο Twitter.

«Αγαπημένος τραγουδιστής, τραγουδοποιός, συγγραφέας και μουσικός ήταν 57 ετών και επιζεί από τη σύζυγό του Shelley. Δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες προς το παρόν. Η οικογένεια ζητά από όλους να σεβαστούν την ιδιωτική τους ζωή αυτή τη στιγμή» συνεχίζει η ανακοίνωση.

Το θρυλικό συγκρότημα των Screaming Trees

Οι Screaming Trees ήταν ένα αμερικανικό ροκ συγκρότημα που σχηματίστηκε στο Έλενσμπεργκ της Ουάσινγκτον το 1984 από τον τραγουδιστή Μαρκ Λάνεγκαν, τον κιθαρίστα Γκάρι Λι Κόνερ και τον μπασίστα Βαν Κόνερ και τον ντράμερ Μαρκ Πικερέλ. Ο Πικερέλ είχε αντικατασταθεί από τον Μπάρετ Μάρτιν μέχρι τη στιγμή που το συγκρότημα έφτασε στην πιο επιτυχημένη του περίοδο.

Παρόλο που συνδέθηκε ευρέως με το grunge, ο ήχος του συγκροτήματος ενσωμάτωσε hard rock και ψυχεδελικά στοιχεία. Το συγκρότημα κυκλοφόρησε επτά στούντιο άλμπουμ, πέντε EP και τρεις συλλογές.

Οι Screaming Trees είναι γνωστοί ως ένας από τους πρωτοπόρους του grunge μαζί με τους Melvins, Mudhoney, U-Men, Skin Yard, Soundgarden, Green River και Malfunkshun.

Οι Screaming Trees έγιναν διάσημοι ως μέρος του κινήματος grunge στις αρχές της δεκαετίας του 1990, μαζί με συγκροτήματα όπως οι Alice in Chains, Pearl Jam, Nirvana και Soundgarden και ήταν ένα από τα πιο επιτυχημένα underground μουσικά σχήματα της δεκαετίας του 1990.

Το συγκρότημα πέτυχε ένα top ten single στα charts Modern Rock Tracks, καθώς και 2 top ten επιτυχίες στα Alternative Airplay Charts. Οι Screaming Trees διαλύθηκαν επισήμως, το 2000.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση