Quantcast
04:59
30/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
04:59
30/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Το σχέδιο Μητσοτάκη μέχρι τις εκλογές – Στη Γλυφάδα σήμερα το απόγευμα, στα Γιάννενα την επόμενη εβδομάδα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μαρούσι / Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μαρούσι / Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi

29.03.2023
07:22
Τελευταία ενημέρωση: 29/03/2023 • 12:41
Βασικός στόχος του πρωθυπουργού είναι η αυτοδυναμία στις δεύτερες εκλογές

Με κεντρικό σύνθημα «σταθερά, τολμηρά, μπροστά για να αλλάξουμε την Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα και να την πάμε πιο ψηλά» ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε από χθες Τρίτη (28/3) και επίσημα τη χώρα σε έντονους προεκλογικούς ρυθμούς.

Για τις επόμενες 53 ημέρες που απομένουν μέχρι την 21η Μαΐου που ορίστηκαν να στηθούν οι πρώτες κάλπες, ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του έχουν εκπονήσει ένα λεπτομερέστατο σχέδιο που περιλαμβάνει ένα μεστό προγραμματισμό περιοδειών και ομιλιών, χρήση των social media, για να απευθυνθεί κυρίως προς τους νέους όπως το χθεσινό του βίντεο στο Τik Τok, προβολή προεκλογικών σποτ και τον καθορισμό των κεντρικών διλημμάτων με το οποίο θα απευθυνθεί στους ψηφοφόρους. Το πρώτο σποτ ήδη προβλήθηκε χθες το βράδυ σε facebook, Instagram και Twitter.

Βασικός στόχος του πρωθυπουργού είναι η αυτοδυναμία στις δεύτερες εκλογές. Όπως ανέφερε και σε συνέντευξή της χθες το βράδυ η Ντόρα Μπακογιάννη δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική ρεαλιστική πρόταση διακυβέρνησης, ενώ εξήγησε ότι στην πρώτη κάλπη δεν θα γίνει προσπάθεια συγκρότηση κυβέρνησης.

Το παρασκήνιο του Υπουργικού

Στο παρασκήνιο ωστόσο του υπουργικού συμβουλίου, καθώς ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την ημερομηνία των εκλογών, φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες να είπε στους υπουργούς του ότι υπάρχει αισιοδοξία για την πρώτη κάλπη και πως τα αποτελέσματα της μπορεί να τους εκπλήξουν θετικά, καθώς από τις δημοσκοπήσεις που έχουν στα χέρια τους παρατηρείται μια επιστροφή των αναποφάσιστων από τη δεξαμενή της γκρίζας ζώνης που δημιουργήθηκε μετά το δυστύχημα στα Τέμπη και πάλι στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας.

Επίσης, στο Υπουργικό Συμβούλιο συζητήθηκαν και τα διλήμματα που πρέπει να προταχθούν για τις εκλογές, για το αν θα γίνουν σταδιακά ή όλα μαζί. Τα διλήμματα με κεντρικό θέμα την οικονομία και τη σύγκριση με τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι από τα βασικά όπως και τα εθνικά για την άμυνα και την εξωτερική πολιτική.

Επίσης, η επιθετική ρητορική της Νέας Δημοκρατίας θα στραφεί και προς την προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης από τις πρώτες κάλπες που εξαγγέλλει ο Αλέξης Τσίπρας, αντιπαραθέτοντας την ανάγκη για σταθερή διακυβέρνηση της χώρας και την ανάγκη για αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας.

«Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες στις εκλογές της 21ης Μαΐου θα επιλέξουν τελικά εάν ο τόπος θα συνεχίσει να διεκδικεί και να κερδίζει το στοίχημα του εκσυγχρονισμού. Θα κρίνουν τελικά δύο διαφορετικές θητείες στην οικονομία, στην κοινωνία, στην άμυνα, στην εξωτερική πολιτική, στη διεθνή εκπροσώπηση της χώρας. Ακόμα, θα κρίνουν την ετοιμότητα και τη δυνατότητα διαχείρισης κρίσεων, αλλά θα κρίνουν -πιστεύω- και την ειλικρίνεια, την πολιτική ευαισθησία και τη διαρκή προσπάθεια» ανέφερε χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός αναμένεται να επισκεφτεί τα νότια προάστια των Αθηνών και να συνομιλήσει με πολίτες στη Γλυφάδα, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα βρεθεί στα Γιάννενα.

Επίσης στην τελική ευθεία είναι η κατάρτιση των γαλάζιων ψηφοδελτίων.

Σήμερα στις 10 το πρωί ο πρωθυπουργός θα προεδρεύσει στο τελευταίο ΚΥΣΕΑ επί της θητείας του, όπου θα συζητηθούν η πρόοδος του εξοπλιστικού προγράμματος και το μεταναστευτικό.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση