Quantcast
14:14
30/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
14:14
30/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Παρέλυσε η Γερμανία από την «σούπερ απεργία» των συνδικάτων: Αυξήσεις 10% ζητούν οι εργαζόμενοι και κρατικές ενισχύσεις αντιστάθμισης του πληθωρισμού

Κίνηση στους δρόμους στη Γερμανία, από την σούπερ απεργία της Δευτέρας / Φωτογραφία: ΑΠΕ

Κίνηση στους δρόμους στη Γερμανία, από την σούπερ απεργία της Δευτέρας / Φωτογραφία: ΑΠΕ

27.03.2023
21:55
Τελευταία ενημέρωση: 28/03/2023 • 10:13
Δεκάδες χιλιάδες εργαζομένοι στα ΜΜΜ απήργησαν σήμερα στη Γερμανία

Εικόνα παράλυσης εμφάνισαν σήμερα τα γερμανικά αστικά και υπεραστικά μέσα μαζικής μεταφοράς καθώς και οι σιδηροδρομικοί σταθμοί στη Γερμανία με την παγγερμανική «σούπερ απεργία», όπως χαρακτηρίζεται.

Την ώρα που η Γαλλία βρίσκεται σε παρατεταμένη απεργιακή αναταραχή, από τις αντιδημοφιλείς συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις Μακρόν, η Γερμανία βιώνει την μαζικότερη ίσως απεργία εδώ και δεκαετίες, με αίτημα ρυθμίσεις που θα αντιμετωπίσουν τον διογκωμένο πληθωρισμό.

Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στα ΜΜΜ έχουν σταματήσει σήμερα τις εργασιακές τους υποχρεώσεις, υποστηρίζοντας τις μισθολογικές διεκδικήσεις των συνδικάτων για την ακρίβεια στην πρωτοφανή αυτή για γερμανικά δεδομένα προειδοποιητική απεργία.

Παράλληλα απεργούσαν και επτά μεγάλα διεθνή αεροδρόμια όπως του Μονάχου, της Φρανκφούρτης ή του Ντίσελντοφ καθώς και περιφερειακά, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 380.000 περίπου επιβάτες να έχουν επηρεαστεί άμεσα.

Σε λειτουργία παρέμεινε ωστόσο τη Δευτέρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της DW, το αεροδρόμιο Βίλι Μπραντ της γερμανικής πρωτεύουσας.

Προβλήματα παρατηρήθηκαν και σε γερμανικά λιμάνια αλλά και στους αυτοκινητοδρόμους, με δέκα εκ των δεκαέξι γερμανικών κρατιδίων να έχουν απαγορεύσει τη διέλευση φορτηγών.

Οι εργαζόμενοι στην Γερμανία ζητούν αυξήσεις αντίβαρο στον πληθωρισμό

Τα συνδικάτα διαμηνύουν ότι προτίθενται να συνεχίσουν τις προειδοποιητικές απεργίες και την άσκηση πίεσης, εάν δεν καταλήξουν άμεσα σε συμφωνία με τους εργοδότες για μισθολογικές αυξήσεις άνω του 10% και συνέχιση της καταβολής κρατικών επιδομάτων ύψους 2.500 ευρώ εξαιτίας του πληθωρισμού.

Ενδιαφέρον πάντως προκαλεί δημοσκόπηση των προηγούμενων ημερών του Ινστιτούτου YouGov, σύμφωνα με την οποία το 55% των ερωτηθέντων συμφωνούν «μάλλον» ή «απόλυτα» με τα αιτήματα των απεργών, θεωρώντας τα «δίκαια».

Το 38% εκτιμά ότι τα αιτήματα της προειδοποιητικής απεργίας δεν είναι «δικαιολογημένα», ενώ ένα 8% των ερωτηθέντων δεν θέλησε να δώσει καμία απάντηση. Το 69% των ερωτηθέντων δεν θεωρεί ότι επηρεάζεται από την απεργία, αναζητώντας εναλλακτικές λύσεις για τις μετακινήσεις ή αποφεύγοντάς τις.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση