20:30
21/11/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
20:30
21/11/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Ο Λουκάκος για την απήχηση του MasterChef: «Αν είχα τότε άλλα 3 εστιατόρια θα ήταν όλα γεμάτα – Μας βρίζανε ότι δεν σηκώνουμε το τηλέφωνο» (βίντεο)

Ο Σεφ Γιάννης Λουκάκος με ένα ποτήρι εσπρέσο στο χέρι / Φωτογραφία: Facebook / Chef Γιάννης Λουκάκος

Ο Σεφ Γιάννης Λουκάκος με ένα ποτήρι εσπρέσο στο χέρι / Φωτογραφία: Facebook / Chef Γιάννης Λουκάκος

27.03.2023
18:55
Τελευταία ενημέρωση: 28/03/2023 • 12:43
Ο σεφ Γιάννης Λουκάκος αναπολεί τις ημέρες που συμμετείχε στο MasterChef

Ο Γιάννης Λουκάκος, ένας από τους πρώτους σεφ που ανέλαβαν ρόλο κριτή στο ελληνικό MasterChef βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (27/03) στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ και μίλησε για εκείνη την περίοδο.

Ο πρώτος και δεύτερος κύκλος της εκπομπής προβλήθηκαν στο Mega Channel από το 2010 έως το 2013, με παρουσιάστριες τις Ευγενία Μανωλίδου και Μαίρη Συνατσάκη αντίστοιχα. Αργότερα, στο Star, το MasterChef δεν είχε παρουσιαστή, αλλά μόνο τους τρεις κριτές.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως το δεύτερο MasterChef δεν ολοκληρώθηκε ποτέ και έτσι δεν προέκυψε από εκείνο κάποιος νικητής.

Στον ρόλο των σεφ είχαν αναλάβει τότε, ο Λευτέρης Λαζάρου, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος και ο Γιάννης Λουκάκος. Ο Σκαρμούτσος επέστρεψε και στο Star το 2017, πριν αποχωρήσει και τη θέση του καλύψει ο Λεωνίδας Κουτσόπουλο.

Λουκάκος: «Ήμουν ένας από τους δυο επιλαχόντες»

Καθώς η εκπομπή ήταν εντελώς νέα στα τηλεοπτικά χρονικά, λίγοι ήταν οι γνώστοι στο ευρύ κοινό σεφ. Έτσι, όπως αποκάλυψε ο Γιάννης Λουκάκος, οι υπεύθυνοι της παραγωγής έκαναν καστ μεταξύ αρκετών μαγείρων.

«Ήμουν ένας από τους δύο επιλαχόντες για τον συγκεκριμένο ρόλο» λέει σήμερα ο σεφ, που όμως δεν αποκάλυψε ποιος ήταν ο άλλος σεφ που διεκδικούσε τον ρόλο του κριτή. «Έχω μάθει ποιος είναι ο άλλος, αλλά δεν θέλω να το πω» είπε.

Ο Γιάννης Λουκάκος θυμάται την τεράστια απήχηση της εκπομπής

«Επειδή εκπομπή ήταν κάτι καινούργιο και διαφορετικό για τα ελληνικά δεδομένα και επειδή συνδύαζε και το ανθρώπινο είχε μια τεράστια απήχηση» συνέχισε ο Γιάννης Λουκάκος. Τα πρώτα εκείνα MasterChef σημείωναν τηλεθέαση που άγγιζε το 40%, ενώ η εκπομπή κατάφερε να εξολοθρεύσει τότε το Top Chef, που έβγαλε ο ANT1.

«Στο εστιατόριο μέσα σε πέντε μέρες από την πρώτη προβολή, πρέπει να τριπλασιάσαμε τη ζήτηση» θυμάται σήμερα ο σεφ που σχολιάζει: «Μας βρίζανε ότι δεν σηκώνουμε το τηλέφωνο, γιατί δεν μπορούσαν να βγάλουν γραμμή».

«Αν είχα τότε άλλα τρία εστιατόρια θα ήταν όλα γεμάτα. Κι αυτό διήρκησε με αυτή την ένταση 12-13 μήνες» είπε ο Γιάννης Λουκάκος για την τεράστια επιτυχία που είχε τότε το σόου και έτσι ενίσχυσε τη δουλειά του.

Ο Γιάννης Λουκάκος, μίλησε όμως και για τα πρώτα χρόνια της καριέρας του. «Η πρώτη συνταγή που έφτιαξα» ήταν μια μηλόπιτα της μητέρας μου, είχε πει ο σεφ. «Δεν ξέρω πως το σκέφτηκα, ήταν πολλή ταλαιπωρία» είπε και σχολίασε πως αυτοί που αγόρασαν το σπίτι εκείνο, όταν πουλήθηκε, πρέπει να βρήκαν πολλά περίεργα πράγματα στην κουζίνα.

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19 Νοεμβρίου 1973. Μεγάλωσε στην Αθήνα και τελειώνοντας το Λύκειο, το 1991, επέστρεψε στις ΗΠΑ για σπουδές. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University, από όπου αποφοίτησε το 1996.

Η πρώτη επαγγελματική επαφή του με το χώρο της εστίασης ήταν κατά τη διάρκεια των σπουδών του, όταν ξεκίνησε να εργάζεται σε εστιατόρια, αρχικά για να συμπληρώνει το εισόδημά του αλλά ουσιαστικά για να ασκεί το αγαπημένο του χόμπι, τη μαγειρική.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη YiannisLucacos ΓιάννηςΛουκάκος (@yiannislucacos)

Το 1997 ξεκίνησε σπουδές στο Culinary Institute of America (CIA), μια από τις καλύτερες σχολές μαγειρικής στον κόσμο. Οι σπουδές του, μαζί με την πεντάμηνη πρακτική άσκηση σε ξενοδοχείο 5 αστέρων στο Φοίνιξ της Αριζόνα, διήρκησαν 2 έτη.

To “Ψωμί & Αλάτι”, το εστιατόριό του, άνοιξε τις πόρτες του στο Χαλάνδρι στις 2 Απριλίου 2009 και αποτελεί σίγουρα, μέχρι στιγμής, την πραγμάτωση ενός από τους σημαντικότερους επαγγελματικούς στόχους του Γιάννη Λουκάκου.

Οι γαστρονομικές προτάσεις του Γιάννη Λουκάκου, οι οποίες επιβραβεύονται καθημερινά από τους πελάτες του εστιατορίου “Ψωμί & Αλάτι”, έχουν κατά καιρούς διακριθεί και στα Βραβεία Gourmet της Ελευθεροτυπίας. Το 2012 το εστιατόριό του «Ψωμί κι Αλάτι» παίρνει τον Χρυσό Σκούφο για το βραβείο ελληνικής κουζίνας.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση