Quantcast
04:11
30/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
04:11
30/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Eurovision 2023: Υπό την σκηνοθετική ματιά του Κωνσταντίνου Ρήγου, ο Victor Vernicos στο Λίβερπουλ

Ο Κωνσταντίνος Ρήγος, που αναλαμβάνει την καλλιτεχνική επιμέλεια της ελληνικής αποστολής στη Eurovision, με τον ερμηνευτή και συνθέτη του τραγουδιού, Victor Vernicos / Φωτογραφία: ΕΡΤ

Ο Κωνσταντίνος Ρήγος, που αναλαμβάνει την καλλιτεχνική επιμέλεια της ελληνικής αποστολής στη Eurovision, με τον ερμηνευτή και συνθέτη του τραγουδιού, Victor Vernicos / Φωτογραφία: ΕΡΤ

17.03.2023
23:47
Τελευταία ενημέρωση: 18/03/2023 • 15:57
Η ελληνική συμμετοχή στη Eurovision θα έχει την καλλιτεχνική ματιά του Κωνσταντίνου Ρήγου

Ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ονόματα στον χώρο του θεάματος, τον Κωνσταντίνο Ρήγο, θα έχει στο πλευρό του ο 16χρονος Victor Vernicos για την σκηνική του παρουσία στη Λίβερπουλ κατά τον διαγωνισμό της Eurovision.

Με έμπνευση από την ορμή της νεότητας του Victor Vernicos και αναφορές στην κουλτούρα του σήμερα, ο Κωνσταντίνος Ρήγος υπογράφει τη σκηνική παρουσία της ελληνικής συμμετοχής στον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η ΕΡΤ, ο χορογράφος, σκηνοθέτης, φωτογράφος και εικαστικός, με ιδιαίτερη εμπειρία στη δημιουργία πρωτοποριακών θεαμάτων μεγάλης κλίμακας, ο πολυσχιδής Διευθυντής του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Κωνσταντίνος Ρήγος, συνεργάζεται με τον Βίκτωρα Βερνίκο και την ελληνική αποστολή με στόχο τη δημιουργία μιας απελευθερωτικής, όσο και ποιητικής σκηνικής απόδοσης του «What they Say» στη σκηνή της M&S Bank Arena, στο Λίβερπουλ.

Ο Ρήγος δημιουργεί σκηνικά γεγονότα τα οποία εμπνέονται από τον κόσμο του θεάτρου, του χορού και της pop κουλτούρας, με τη σφραγίδα της προσωπικής του εικαστικής ταυτότητας. Γνωρίστε τον Κωνσταντίνο Ρήγο και το έργο του εδώ.

Την ενδυματολογική επιμέλεια του Βίκτωρα έχει αναλάβει ο ευρηματικός Γιώργος Σεγρεδάκης.

Με το What They Say η Ελλάδα στη Eurovision

Το κομμάτι What They Say παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Κυριακής, μέσα από ένα βίντεο κλιπ με μπόλικο νερό, ωστόσο δεν κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις.

Ο Victor Vernicos στην ΕΡΤ
Ο Victor Vernicos στην ΕΡΤ

Η ΕΡΤ ανακοίνωσε μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων το βράδυ της Δευτέρας (30/01) τον εκπρόσωπο της Ελλάδας στη Eurovision, ο οποίος και προέκυψε μεταξύ των τριών φιναλίστ που διεκδικούσαν το εισιτήριο για το Λίβερπουλ.

Ένα δυναμικό  κομμάτι που κινείται στα όρια της μπαλάντας και του pop, το κομμάτι του Victor Vernicos δεν έδωσε καμιά ώθηση στην ελληνική συμμετοχή που παραμένει πολύ χαμηλά στα γραφεία στοιχημάτων για τον διαγωνισμό της Eurovision.

Δείτε το κομμάτι της Ελλάδας στο φετινό διαγωνισμό:

Τι δείχνουν τα στοιχήματα της Eurovision για την Ελλάδα

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, η Ελλάδα παραμένει στην 28η θέση, σε σύνολο 37 χωρών, μια θέση που δυνητικά μπορεί να σημαίνει πως η χώρα με δυσκολία θα καταφέρει να περάσει στον μεγάλο τελικό που θα διεξαχθεί τον Μάιο στο Λίβερπουλ της Αγγλίας.

Συνολικά, 37 χώρες θα λάβουν μέρος στη φετινή Eurovision. Οι 31 από αυτές θα διαγωνιστούν στους δύο ημιτελικούς με στόχο ένα από τα δέκα χρυσά εισιτήρια για τον τελικό που χαρίζει ο κάθε ημιτελικός. Οι BIG 5 χώρες έχουν ήδη εξασφαλίσει τη θέση τους στο Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου. Αυτό σημαίνει πως από τις 37 χώρες, 26 θα βρίσκονται στον τελικό!

Ο υποψήφιος της Ελλάδας στη φετινή Eurovision, Victor Vernicos / Φωτογραφία: ΕΡΤ
Ο υποψήφιος της Ελλάδας στη φετινή Eurovision, Victor Vernicos / Φωτογραφία: ΕΡΤ

Η Ελλάδα κληρώθηκε στον 2ο ημιτελικό (στο 1ο μισό) που θα διεξαχθεί στις 11 Μαΐου. Μαζί της και η Κύπρος η οποία θα εμφανιστεί και αυτή στο 1ο μισό! Αν τα στοιχήματα επιβεβαιωθούν, η 28η θέση μεταφράζεται ως αποκλεισμός, δεδομένης και της αλλαγής που έχει επιφέρει η Eurovision στην ψηφοφορία των ημιτελικών.

Η Eurovision έφερε τα πάνω κάτω στην ψηφοφορία του διαγωνισμού, μειώνοντας δραστικά την ισχύ των πενταμελών επιτροπών που ψηφίζουν από κάθε συμμετέχουσα χώρα, προς μεγάλη ευχαρίστηση των απανταχού φαν του θεσμού.

Ο δεύτερος ημιτελικός της Eurovision 2023
Ο δεύτερος ημιτελικός της Eurovision 2023

Πώς θα γίνει η ψηφοφορία στους ημιτελικούς

Σε επίσημη ανακοίνωσή της, η EBU, η ένωση τηλεοπτικών σταθμών Ευρώπης που αναλαμβάνει τη διοργάνωση του διαγωνισμού ανακοίνωσε σαρωτικές αλλαγές που θα εφαρμοστούν από τη διοργάνωση του 2023 στο Λίβερπουλ της Βρετανίας. Έτσι, σε ό, τι αφορά στην ψηφοφορία για την ανάδειξη του νικητήριου κομματιού, οι αλλαγές στην ψηφοφορία έχουν ως εξής:

  1. Η ψηφοφορία του τηλεοπτικού κοινού θα αποφασίσει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ποιες χώρες θα προκριθούν από τις ημιτελικές βραδιές
  2. Οι θεατές στις χώρες οι οποίες δεν συμμετέχουν θα μπορούν να ΨΗΦΙΣΟΥΝ online
  3. Οι ψήφοι της κριτικής επιτροπής θα ΣΥΝΔΥΑΣΤΟΥΝ με ψήφους από το παγκόσμιο κοινό για να αποφασίσουν τον τελικό νικητή!

Οι κριτικές επιτροπές της μουσικής βιομηχανίας από κάθε χώρα θα παραμείνουν στον μεγάλο τελικό, αλλά ο πλήρης έλεγχος για το ποιος θα περάσει από τους ημιτελικούς έχει περάσει πλέον οριστικά στο τηλεοπτικό κοινό.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση