Quantcast
17:15
30/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
17:15
30/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Τριτοκοσμικές εικόνες στα λεωφορεία της Αττικής – Σπασμένα τζάμια και πόρτες που ανοίγουν εν κινήσει (βίντεο)

Κόσμος μπαίνει σε λεωφορείο / Φωτογραφία: Eurokinissi

Κόσμος μπαίνει σε λεωφορείο / Φωτογραφία: Eurokinissi

12.03.2023
07:46
Τελευταία ενημέρωση: 12/03/2023 • 13:05
Πολλές καταγγελίες για την κατάσταση στα λεωφορεία της Αττικής

Πολλές είναι οι καταγγελίες για τις τριτοκοσμικές καταστάσεις που υπάρχουν στα λεωφορεία.

Χιλιάδες επιβάτες καθημερινά χρησιμοποιούν τα λεωφορεία με ρίσκο της ζωής τους, σύμφωνα με τα στοιχειά που έρχονται στη δημοσιότητα, καθώς δεν υπάρχει καμία συντήρηση.

«Καρέκλες να πέφτουν στο πάτωμα, να μην υπάρχουν βίδες, να μην είναι στερεωμένες σωστά. Τα παράθυρα με ζόρι ανοίγουν. Έχω δει σε πολλές περιπτώσεις να μένουν στο δρόμο», λένε επιβάτες. «Δεν είναι κατάλληλα να κυκλοφορήσουν, υπάρχουν τα έγγραφα τα οποία το αποδεικνύουν, κατά παρέκκλιση των διατάξεων όπως αναφέρονται στα έγγραφα του υπουργείου Μεταφορών. Δόθηκε η δυνατότητα να βγουν στον δρόμο χωρίς να έχει εξασφαλιστεί έκθεση μηχανολόγου – μηχανικού», αναφέρει ο πρόεδρος ΟΣΜΕ, Θεμιστοκλής Άμπλας.

Οι καταγγελίες των επιβατών είναι καθημερινές. Τα social media κατακλύζονται από εικόνες με λεωφορεία που έχουν σπασμένες θέσεις και σπασμένα τζάμια, πόρτες που ανοίγουν εν κινήσει. H τηλεματική που ήταν μέρος της συμβάσεις του ΟΑΣΑ με το ΚΤΕΛ, 6 μήνες πριν ολοκληρωθεί η εργασία περίπου 3 χρόνων, δεν έχει ολοκληρωθεί. Έτσι, οι επιβάτες πηγαίνουν στην στάση με υπομονή για την αναμονή. «Από ένα μισάωρο μέχρι ένα 40 λεπτό κάθε δρομολόγιο και τώρα μας το έκοψαν και περιμένουμε άλλο τόσο».

Έλλειψη προσωπικού και διπλοβάρδιες

Σοβαρές όμως είναι και οι καταγγελίες για τις διπλοβάρδιες που υποχρεώνονται να κάνουν οι οδηγοί αφού υπάρχει έλλειψη προσωπικού λόγου του χαμηλού μισθού που δίνεται, όπως αναφέρει το Mega.

«Θα πρέπει οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να δώσουν σημασία γιατί ο κόσμος θα μεταφέρεται με τα ΚΤΕΛ και ήδη έχουμε τις πρώτες πληροφορίες ότι δουλεύουν διπλοβάρδιες για να μεταφέρουν τον κόσμο».

Όπως αναφέρουν οι οδηγοί, πολλά είναι τα λεωφορεία που έχουν πρόβλημα ακόμη και στα φρένα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση