Quantcast
04:41
30/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
04:41
30/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Σφοδρή πολιτική σύγκρουση με φόντο τα Τέμπη – Τι δείχνουν οι πρώτες δημοσκοπήσεις για τα κόμματα μετά την τραγωδία

Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας, σε μια ακόμη δημοσκόπηση πριν τις εκλογές

Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας, σε μια ακόμη δημοσκόπηση πριν τις εκλογές

11.03.2023
22:30
Τελευταία ενημέρωση: 12/03/2023 • 7:12
«Πόλεμος» πολιτικών δηλώσεων στη σκιά της τραγωδίας στα Τέμπη

Συνεχίζονται οι πολιτικές αναταράξεις για τις ευθύνες στη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Η κυβέρνηση διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι η έρευνα θα φτάσει μέχρι τέλους, με την αντιπολίτευση να την κατηγορεί για υποκρισία, ενώ μαίνεται ο «πόλεμος» δηλώσεων για τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων σε βάθος χρόνου.

«Πόλεμος» ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τα Τέμπη

«Ευθύνη δική μας είναι, χωρίς να κρυφτούμε πίσω από το δάκτυλό μας, να οδηγήσουμε τα πράγματα σε μία κάθαρση. Είναι υποχρέωση απέναντι στη συνείδησή μας. Πρέπει με τις πράξεις μας να δείξουμε ότι οδηγούμε εκεί τα πράγματα», ανέφερε σε δήλωσή του ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης.

Ο υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, εκπροσωπώντας την αξιωματική αντιπολίτευση δήλωσε μεταξύ άλλων: «Όταν έχεις βγάλει τόσο γρήγορα πόρισμα, δίνεις την εντύπωση στον κόσμο ότι δεν σε ενδιαφέρει να δοθούν πραγματικές απαντήσεις, σε ενδιαφέρει απλά να μειώσεις την ευθύνη που αντικειμενικά έχεις».

«Δεν μπορεί να βλέπω πολιτικές δυνάμεις που να λένε “εγώ τα έχω κάνει όλα τέλεια”, είναι μορφή ασέβειας απέναντι στις οικογένειες των νεκρών στα Τέμπη» απάντησε ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Μαρκόπουλος.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου τόνισε ότι «δεν μπορεί ο κος Μητσοτάκης να έρχεται και να κάνει διάχυση ευθυνών σαν να έλαβε τώρα την εξουσία».

«Προφανώς οι ευθύνες δεν ανήκουν σε έναν. Το ζήτημα είναι αν μπορούμε όλοι να κάνουμε ένα βήμα μπροστά και να παραδεχθεί ο καθένας, ναι, ότι έχουμε ευθύνες», είπε η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη.

«Επιχειρούν να διαχυθεί η ευθύνη σε όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Κανένας δεν ανέθεσε από τους προηγούμενους στον κ. Μητσοτάκη να μιλάει εκ μέρους τους», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Δεν αλλάζει γνώμη ο Καραμανλής

Μέσω του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου, με τον οποίο συνομίλησε, ο παραιτηθείς μετά τα Τέμπη Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, εμφανίζεται απρόθυμος να απομακρυνθεί από την πολιτική, απαντώντας σε όσους ζητούν να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές.

Ο τέως υπουργός υποστηρίζει, στη συνομιλία που είχε με τον δημοσιογράφο των ΝΕΩΝ Γιώργο Παπαχρήστο, που παραθέτει τις δηλώσεις του Κώστα Καραμανλή σε εισαγωγικά, πως έκανε ό,τι μπορούσε για την ανάταξη των σιδηροδρόμων, που παράλαβε σε διάλυση, ενώ παράλληλα δεν θεωρεί ότι πρέπει να αναλάβει τα εγκληματικά λάθη των προηγούμενων υπουργών.

Η θέση της ελάσσονος αντιπολίτευσης για τα Τέμπη

Τα πυρά του προς την κυβέρνηση για τα Τέμπη έριξε και ο Στέφανος Ξεκαλάκης, μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, υπογραμμίζοντας ότι «δεν έκαναν τίποτα άφησαν τον σιδηρόδρομο να φθίνει ποιοτικά, ένα είναι το πρόβλημα και λέγεται Κυριάκος Μητσοτάκης».

«Προφανώς φταίνε και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, φταίνε για την όλη κατάσταση μετά την μεταπολίτευση του κράτους αλλά δεν μπορούν οι ευθύνες να επιμερίζονται με ίσο τρόπο», σημείωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης.

«Υπεύθυνες είναι η σημερινή και οι προηγούμενες αμετανόητες κυβερνήσεις» είπε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Έρικ Έντμαν.

Η Ελληνική Λύση δήλωσε: «Η κυβέρνηση προαναγγέλλει συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, όπου όμως δεν θα παρίστανται οι «πολιτικοί προϊστάμενοι» της τραγωδίας, αλλά ο κ. Γεραπετρίτης!».

Τι δείχνουν οι πρώτες δημοσκοπήσεις

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ καταγράφουν απώλειες στην πρόθεση ψήφου της GPO για τα «Παραπολιτικά» σε σχέση με μέτρηση της ίδιας εταιρείας έναν μήνα πριν, ενώ ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 ενισχύονται ελαφρώς, όπως και το ποσοστό των αναποφάσιστων.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ χάνει 4,3 ποσοστιαίες μονάδες διατηρώντας το προβάδισμα με 29,5%. Η διαφορά είναι στο 3,9% από τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος πέφτει από το 26,4% στο 25,6%, ενώ και το ΠΑΣΟΚ έχει μικρή πτώση από το 9,8% στο 9,2%.

Το ΚΚΕ ανεβαίνει κατά 0,3% στο 6,%, η Ελληνική Λύση μένει αμετάβλητη και το ΜέΡΑ25 αυξάνει το ποσοστό του από 2,4% στο 3,3%.

Οι αναποφάσιστοι καταγράφονται στο 16,3% από 11,3%.

Η πρώτη δημοσκόπηση μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη παρουσιάστηκε από το δελτίο ειδήσεων του ANT1 την Πέμπτη (9/3).

Η δημοσκόπηση δείχνει πως το βασικό μέλημα των πολιτών παραμένει το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ λαμβάνει στην πρόθεση ψήφου 29,6%, χάνοντας 3 μονάδες από την προηγούμενη δημοσκόπηση, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 25%, ποσοστό σταθερό. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 9,7% παρουσιάζοντας επίσης μείωση στην εκλογική του επιρροή.

Το ΠΑΣΟΚ είναι τρίτο με ποσοστό 9,7% και στη συνέχεια το ΚΚΕ με 5,6%, η Ελληνική Λύση με 3,9%, το ΜεΡΑ25 με 3,5% και το Εθνικό Κόμμα Έλληνες με 3%. Οι αναποφάσιστοι φτάνουν στο 10%.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση