Quantcast
09:47
30/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
09:47
30/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Μετωπική ΕΣΗΕΑ με Κανάκη: «”Χιουμορίστες” παρουσιαστές να μην συμβάλλουν στο εύκολο “τσουβάλιασμα” δημοσιογράφων»

Το κτίριο της ΕΣΗΕΑ στο κέντρο της Αθήνας / Φωτογραφία: Eurokinissi

Το κτίριο της ΕΣΗΕΑ στο κέντρο της Αθήνας / Φωτογραφία: Eurokinissi

07.03.2023
22:47
Τελευταία ενημέρωση: 08/03/2023 • 10:58
Με μια ιδιαίτερα αιχμηρή ανακοίνωση, η ΕΣΗΕΑ δείχνει τον παρουσιαστή του «Ράδιο Αρβύλα», Αντώνη Κανάκη

Το έργο των δημοσιογράφων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των γεγονότων και μεταδίδουν νυχθημερόν τις εξελίξεις επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών, κάνοντας λόγο παράλληλα για «το εύκολο “τσουβάλιασμα” που καταλήγει στην ουσιαστική στοχοποίηση των δημοσιογράφων από “χιουμοριστικές εκπομπές” κάτι που όπως λέει η ΕΣΗΕΑ, «αποτελεί φτηνή εργαλειοποίηση της δικαιολογημένης οργής της κοινωνίας και ξεκάθαρα επιχειρεί να μετατοπίσει το βάρος των πραγματικών ευθυνών».

Όπως μάλιστα σημειώνει η ΕΣΗΕΑ καλό είναι οι «χιουμορίστες» παρουσιαστές, «να σεβαστούν τον κόπο χιλιάδων εργαζομένων που δουλεύουν ακούραστα με απολαβές που απέχουν μακράν από αυτές των τηλεπερσόνων-τιμητών».

Η δημοσιογραφική έρευνα είχε αναδείξει εδώ και καιρό τις ελλείψεις στις υποδομές και την ασφάλεια των σιδηροδρομικών γραμμών, υποστηρίζει η ΕΣΗΕΑ, η οποία με τη σειρά της πετά την ευθύνη στους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ.

Τα ρεπορτάζ αυτά δεν αναπαρήχθησαν όσο θα απαιτούσε η σοβαρότητα του ζητήματος με ευθύνη των επιχειρήσεων Τύπου και των ιδιοκτητών τους, πρόσθεσε.

Γιάννης Σερβετάς, Αντώνης Κανάκης και Χρήστος Κιούσης στην εκπομπή Ράδιο Αρβύλα
Γιάννης Σερβετάς, Αντώνης Κανάκης και Χρήστος Κιούσης στην εκπομπή Ράδιο Αρβύλα

«Δεν περιμέναμε κανένας από αυτούς να χαμπαριάσει και να αλλάξουν στο παραμικρό στάση, ύφος και γλώσσα του σώματος. Βγήκαν και είπαν ακριβώς αυτά τα θλιβερά πράγματα που περιμέναμε να πούνε, τα οποία είναι ανάξια λόγου» έλεγε νωρίτερα, για δεύτερη ημέρα ο Αντώνης Κανάκης, ο οποίος είχε σημειώσει εχθές πως θα «βάλουν τα τσιράκια τους, θα επιτεθούν και σε εμάς, θα επιτεθούν σε εσάς».

«Αυτό που είναι άξιο λόγου και θα το πω πιο συνοπτικά και για τελευταία φορά είναι ότι παρακολουθούμε εδώ και καιρό μία ακραία και ξεδιάντροπη διαπλοκή μεταξύ συγκεκριμένων δημοσιογράφων και πολιτικών εξουσιών, δύο μέρη που εξ ορισμού θα έπρεπε να είναι απέναντι, αλλά συναλλάσσονται και συνεργάζονται στενά» συνέχισε ο παρουσιαστής του «Ράδιο Αρβύλα».

Επίθεση στον Κανάκη από ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ που βρέθηκε στα Τέμπη

Νωρίτερα, για τσουβάλιασμα δημοσιογράφων έκανε λόγο και ο Χρήστος Νικολαΐδης, ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ, ο οποίος βρέθηκε στα Τέμπη μετά το δυστύχημα. «Μας τσουβάλιασες όλους μέσα στους φτηνούς χαρακτηρισμούς σου» σημείωσε ο δημοσιογράφος.

«Και ξέρεις κάτι κ. Τηλεαρτίστα; Αν σήμερα όλη η Ελλάδα ξέρει με σαφήνεια πώς, πότε και γιατί έγινε το δυστύχημα, εάν τώρα όποιον Έλληνα και να ρωτήσεις θα σου πει για τη βάρδια των σταθμαρχών, για τα ψαλίδια που έμειναν κλειστά, για το σύστημα τηλεδιοίκησης που δεν δουλεύει, για το ποιος ήταν υπηρεσία εκείνη την ώρα και τόσα άλλα είναι γιατί οι Δημοσιογράφοι που εσύ με τέτοιο ποταπό τρόπο βρίζεις, τα ανακάλυψαν και τα μετέδωσαν!» είπε.

Η ανάρτηση του ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ:

«Αντώνη Κανάκη στο γράφω για να το έχεις και σε κείμενο: είσαι ένας αισχρός λασπολόγος, χυδαίος και απαράδεκτα υβριστής.

Είδα το ντεμεκ οργισμένο λογύδριο σου καθώς αποκαμωμένος ξάπλωνα στο κρεβάτι του ξενοδοχείου, στο τέλος μίας ακόμη εξουθενωτική μέρας, μίας εξαιρετικά δύσκολης αποστολής.
Και σε ακουσα να μιλάς για δημοσιογράφους- παπαγαλάκια, για τον κοσμο που δικαίως μας σιχαίνεται και για ανθρωπους που προσπαθούν να φτιάξουν μία άλλη πραγματικότητα.

Περίμενα να μιλησεις συγκεκριμένα. Περίμενα να ακοϋσω το όνομα καποιου συναδέλφου που σε εξόργισε με τα όσα είπε.

Αλλά δεν έκανες καμία διάκριση.

Μας τσουβαλιασες όλους μέσα στους φτηνούς χαρακτηρισμοϋς σου.

Έβαλες στην ίδια κατηγορία αυτούς που σε χαλάνε, για τον οποιοδήποτε δικαιολογημένο ή αδικαιολόγητο λόγο. Και αυτούς που μοχθούμε στο ρεπορτάζ.

Άκου λοιπόν γελοίε τυπάκο, που έγινες εκατομμυριούχος ως διασκεδαστής: όταν εγώ έφτασα στα Τέμπη, μαζί με τπυς συναδέλφους μου, τα παπουτσια μου κολλούσανε πάνω στις πυρωμένες λαμαρίνες.

Οι Πυροσβέστες και οι ΕΚΑΒιτες δακρυσμένοι μαζεύανε ανθρώπινα μέλη και στοιβάζανε τις μαύρες σακούλες πλάι στα συντρίμια

Την ατμόσφαιρα πλάκωνε η πιο άσχημη μυρωδιά που έχω ποτέ νιώσει, ένα μείγμα καμμένης σάρκας, λαδιών και λιωμένης λαμαρίνας.

Δεν κοιμήθηκα 48 ώρες. Γιατί έψαχνα. Και ξερεις κάτι κ. Τηλεαρτίστα; Αν σήμερα όλη η Ελλάδα ξέρει με σαφήνεια πώς, πότε και γιατί έγινε το δυστύχημα, εάν τώρα όποιον Έλληνα και να ρωτήσεις θα σου πει για τη βάρδια των σταθμαρχών, για τα ψαλίδια που έμειναν κλειστά, για το συστημα τηλεδιοίκησης που δεν δουλεύει, για το ποιος ήταν υπηρεσία εκείνη την ώρα και τόσα άλλα είναι γιατί οι Δημοσιογράφοι που εσύ με τέτοιο ποταπό τρόπο βρίζεις, τα ανακάλυψαν και τα μετέδωσαν! Τα έφεραν στη γνώση του κάθε Έλληνα.

Είμαι πολύ σίγουρος ότι ο ΟΣΕ δε θα ήθελε με τίποτε να βγουν τα άπλυτα του στη φόρα. Ούτε η κυβερνηση θα ήθελε να γνωστοποιηθούν όλα αυτά με τις καθυστερήσεις της. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήθελε να ξέρουν πολλοί για τις δικές του ευθύνες. Το υπουργείο Υποδομών θα ήθελε πολύ να μη μάθετε ποτέ για το Συστημα Τηλεδιοίκησης. Οι σταθμάρχες επίσης θα σκότωναν για να μην μαθευτεί ότι την κοπάνησαν στη βάρδια τους. Και ο Επιθεωρητής θα ήθελε πολύ να μην μαθει κανείς ότι πήρε αναρρωτική. Περισσότερο από όσο ήθελες εσύ να μη μαθευτούν ποτέ οι πομπές του Στάθη.

Αλλά όλα είναι στο φως σήμερα. Όλη η Ελλάδα γνωρίζει…

Και φυσικά όχι χάρη στη δική σου εκπομπή».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

«Από την πρώτη στιγμή του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη οι δημοσιογράφοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και μεταδίδουν νυχθημερόν τις εξελίξεις. Η δημοσιογραφική έρευνα είχε αναδείξει εδώ και καιρό τις ελλείψεις στις υποδομές και την ασφάλεια των σιδηροδρομικών γραμμών.

Τα ρεπορτάζ αυτά δεν αναπαρήχθησαν όσο θα απαιτούσε η σοβαρότητα του ζητήματος με ευθύνη των επιχειρήσεων Τύπου και των ιδιοκτητών τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ τοποθετήθηκε δημόσια και ξεκάθαρα για τα δομικά προβλήματα των Μέσων Ενημέρωσης.

Το εύκολο “τσουβάλιασμα” που καταλήγει στην ουσιαστική στοχοποίηση των δημοσιογράφων από “χιουμοριστικές” εκπομπές, αποτελεί φτηνή εργαλειοποίηση της δικαιολογημένης οργής της κοινωνίας και ξεκάθαρα επιχειρεί να μετατοπίσει το βάρος των πραγματικών ευθυνών.

Καλό θα ήταν οι “χιουμορίστες” παρουσιαστές να μην συμβάλλουν στη συγκάλυψη και τον συμψηφισμό των ευθυνών, δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά, και να σεβαστούν τον κόπο χιλιάδων εργαζομένων που δουλεύουν ακούραστα με απολαβές που απέχουν μακράν από αυτές των τηλεπερσόνων-τιμητών».

Τι είπαν για το Ράδιο Αρβύλα, Γεωργιάδης και Πορτοσάλτε

«Ο κ. Κανάκης που είχε δίπλα του επί χρόνια ως κολλητό και συνεργάτη του κάποιον που έκανε ό,τι έκανε και δήλωσε ότι «δεν το είχε καταλάβει», αντί να κρύβεται από ντροπή το παίζει Τιμητής των πάντων και κατηγορεί τον καναλάρχη που δίνει βήμα στον ⁦Άρη Πορτοσάλτε και εμένα!» έγραψε μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιάδης για όσα ειπώθηκαν χθες στο Ράδιο Αρβύλα, ενώ σε άλλη εκτενέστερη ανάρτησή του έλεγε πως «ο Κανάκης έτσι είναι Τιμητής αλλά ο Πρετεντέρης «πιασμένος».

«Είναι κήρυγμα μίσους αυτό. Αυτό πρέπει να το κόψουμε. Δεν θα μας βγάλει σε καλό αυτή η ιστορία. Αυτή η ιστορία της στοχοποίησης δεν θα μας βγάλει σε καλό» είπε από την πλευρά του ο Άρης Πορτοσάλτε, απαντώντας στις επικρίσεις που δέχτηκε από την εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα», ενώ αναφορικά με την διατύπωση της θέσης πως οι νεκροί θα γίνουν αφορμή για καλύτερους σιδηροδρόμους υποστήριξε πως «λέμε γνώμη επί των δεδομένων. Αυτή δεν χρειάζεται να την αγοράσει κάποιος. Λέμε γνώμη δεν διαμορφώνουμε γεγονότα».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση