14:36
22/11/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
14:36
22/11/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Ακαταμάχητο χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι – Η γευστική επιτομή της Σαρακοστής

Χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι

Χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι

23.02.2023
23:00
Τελευταία ενημέρωση: 24/02/2023 • 10:39
Μια ανεπανάληπτη συνταγή για χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι

Πλησιάζουμε στην γιορτή της Σαρακοστής, την Καθαρά Δευτέρα και όλες οι συνταγές που παραθέτουμε θα έχουν πάντα μια έμπνευση από τα εδέσματα αυτής της εποχής. Αυτή τη φορά, το μενού έχει κλασικό και ανεπανάληπτο χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι.

Το πιάτο που κάνει ρίμα, αποτελεί ένα από τα πιο κλασικά της νηστείας και είναι εκτός από πολύ νόστιμο και ιδιαίτερα θρεπτικό. Χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι λοιπόν σε μια κατακόκκινη σάλτσα με λαχανικά και μυρωδικά.

Αξίζει να σημειωθεί πως το «σαρακοστιανό καλάθι» περιλαμβάνει καταψυγμένα θαλασσινά, γεγονός που σημαίνει πως μπορείτε να προμηθευτείτε το χταποδάκι σε καλύτερη τιμή εν όψει της νηστίσιμης περιόδου.

Εντοπίσαμε την λαχταριστή συνταγή του Γιώργου Τσούλη, όπως την παρουσίασε στην εκπομπή «Ελένη» στο MEGA και στην παραθέτουμε εδώ αυτούσια. Ο σεφ προτείνει να βράζετε πάντα το χταπόδι χωρίς νερό, καθώς έχει την τάση να βγάζει τα υγρά του στην κατσαρόλα, ενώ συστήνει επίσης να μην προσθέτουμε καθόλου αλάτι στη συνταγή.

Υλικά

  • 400 γρ. κοφτό μακαρονάκι
  • 1 χταπόδι 1-1,5 κιλό
  • κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • καρότο, ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • 1/4 άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 200 ml χυμό ντομάτας
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε το λάδι να κάψει και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο και αφήνουμε για πέντε λεπτά να μαλακώσουν και να καραμελώσουν
  2. Κόβουμε το χταπόδι σε μεγάλα κομμάτια και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι, σοτάροντας ελαφρά στο λάδι σε μέτρια φωτιά. Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε και μια κουταλιά πελτέ
  3. Προσθέτουμε πιπέρι σε κόκκους, αστεροειδή γλυκάνισο και τη δάφνη. Ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας, σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 40 με 50 λεπτά.
  4. Αφού έχει μελώσει και δέσει προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κοφτό μακαρονάκι προβρασμένο και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό. Αν δείτε πως είναι στεγνό, μπορείτε να προσθέσετε ένα ποτήρι νερό.
  5. Εναλλακτικά μπορείτε να βράσετε το κοφτό μακαρόνι μέσα στο χταπόδι, οπότε εκεί θα προσθέσετε στην κατσαρόλα με το θαλασσινό 1,2 λίτρα βραστό νερό, το ζυμαρικό άβραστο και θα αφήσετε για όση διάρκεια αναφέρει η συσκευασία προκειμένου να βράσει και να πιει τα υγρά.

Βίντεο για το χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, βήμα, βήμα πώς θα ετοιμάσετε το χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση