Quantcast
23:31
29/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
23:31
29/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Νέα Ιωνία: Βίντεο ντοκουμέντο καταγράφει τη στιγμή που η φονική συμμορία φεύγει από τον τόπο του εγκλήματος

Βίντεο ντοκουμέντο από το σημείο όπου έπεσαν οι πυροβολισμοί στη Νέα Ιωνία

Βίντεο ντοκουμέντο από το σημείο όπου έπεσαν οι πυροβολισμοί στη Νέα Ιωνία

22.02.2023
23:00
Τελευταία ενημέρωση: 23/02/2023 • 7:20
Πλάνα από τη διαφυγή της συμμορίας από τη Νέα Ιωνία

Αστυνομικό θρίλερ εξελίχθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης (21/2) στη Νέα Ιωνία, με τραγικό απολογισμό έναν 37χρονο να πέφτει νεκρός από τις «αδέσποτες» σφαίρες που έριχνε μία συμμορία έξω από καφετέρια.

Ο άτυχος άνδρας, αλβανικής καταγωγής, φαίνεται πως βρέθηκε στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή, καθώς έπεσε θύμα του ξεκαθαρίσματος λογαριασμών μαφιόζων της νύχτας.

Όπως έχει γίνει γνωστό, οι δράστες έφτασαν και έφυγαν από το σημείο με ένα μαύρο τζιπ μάρκας Μερσέντες το οποίο ήταν νοικιασμένο. Σε βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το MEGA, φαίνεται το δεύτερο όχημα με το οποίο οι δράστες φεύγουν από το σημείο μετά τους πυροβολισμούς.

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν πως τα άτομα που συμμετείχαν στη συμπλοκή διέφυγαν και με ένα δεύτερο όχημα. Το τρίτο αυτοκίνητο των δραστών, ένα τζιπ μεγάλου κυβισμού, έμεινε έξω από την καφετέρια αφού οι δράστες δεν πρόλαβαν να το πάρουν.

Η καφετέρια στη Νέα Ιωνία που έπεσαν οι πυροβολισμοί
Η καφετέρια στη Νέα Ιωνία που έπεσαν οι πυροβολισμοί / Φωτογραφία: EUROKINISSI

Τα αυτοκίνητα της συμμορίας φαίνεται να είναι νοικιασμένα με μακροχρόνια μίσθωση, με πλαστές ταυτότητες από εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων. Είχαν νοικιαστεί πριν έξι μήνες, με το μαύρο τζιπ που βρέθηκε να αναλύεται ήδη στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Το θύμα διακομίστηκε βαρύτατα τραυματισμένο στο νοσοκομείο «ΚΑΤ» όπου, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο 37χρονος ήταν υδραυλικός στο επάγγελμα και είχε πάει στην καφετέρια προκειμένου να παρακολουθήσει έναν αγώνα ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις Αρχές στο παρελθόν, ενώ δεν ήταν παντρεμένος.

Ταυτοποιήθηκαν οι 4 από τους δράστες στη Νέα Ιωνία

Αξίζει να σημειωθεί πως το βράδυ της Τετάρτης έγινε γνωστό ότι ταυτοποιήθηκαν οι τέσσερις από τους επτά που συμμετείχαν στη συμπλοκή έξω από καφετέρια της Νέας Ιωνίας.

Πρόκειται για ποινικούς, οι οποίοι είναι γνώριμοι στις Αρχές που καβγάδισαν άγρια μέσα στην καφετέρια και ένας εξ αυτών πήρε τη ζωή από τον ανυποψίαστο θαμώνα που είχε πάει για να παρακολουθήσει αγώνα ποδοσφαίρου.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη Βασίλη Λαμπρόπουλο, η συμμορία που σκόρπισε τον τρόμο στη Νέα Ιωνία αποτελείται από 10-11 άτομα, αλβανικής υπηκοότητας, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στη νύχτα σε υποθέσεις εκβιάσεων, διακίνησης ναρκωτικών και σωματεμπορίας. Στη συμπλοκή που είχε σαν αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 37χρονου συμμετείχαν οι επτά.

Η περιοχή δράσης τους είναι το κέντρο της Αθήνας, κοντά στον σταθμό Λαρίσσης, ενώ έδρα τους είναι ένα κλαμπ στα Σεπόλια, από το οποίο μάλιστα η συμμορία έχει πάρει και το όνομά της. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η συμμορία των σκληρών κακοποιών έχει διασυνδέσεις με ποινικούς εντός των φυλακών, ενώ φαίνεται να λειτουργούν και σαν «σωματοφύλακες» γνωστών τράπερς, με εμπλοκές σε περιστατικά ξυλοδαρμών.

Το σημείο όπου πραγματοποιήθηκε η ένοπλη επίθεση στη Νέα Ιωνία / Φωτογραφία: Eurokinissi
Το σημείο όπου πραγματοποιήθηκε η ένοπλη επίθεση στη Νέα Ιωνία / Φωτογραφία: Eurokinissi

Οι πυροβολισμοί στην καφετέρια της Νέας Ιωνίας, φαίνεται να σημειώθηκαν μετά από συμπλοκή της συμμορίας με άλλα τρία άτομα, επίσης αλλοδαπούς, με τους οποίους υπήρχε προστριβή για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Η υπόθεση απασχολεί έντονα την ΕΛ.ΑΣ και τα τμήματα οργανωμένου εγκλήματος αλλά και εκβιαστών.

Ο ιδιοκτήτης της καφετέριας είναι ο πατέρας του 15χρονου που μαχαιρώθηκε στα Πατήσια

Νέες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το αιματηρό περιστατικό στη Νέα Ιωνία. Σύμφωνα με τον αστυνομικό ρεπόρτερ Βασίλη Λαμπρόπουλο ο ιδιοκτήτης της καφετέριας όπου έπεσαν οι πυροβολισμοί είναι πατέρας του 15χρονου που τον μαχαίρωσαν στα Πατήσια για να του κλέψουν το κινητό.

Κατά τις ίδιες πηγές, τα δύο περιστατικά δεν φαίνεται να συνδέονται μεταξύ τους, με τις Αρχές ωστόσο να εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα.

Το σημείο της εγκλήματος στη Νέα Ιωνία
Το σημείο της εγκλήματος στη Νέα Ιωνία / Φωτογραφία: ΕΡΤ

Υπενθυμίζεται ότι το 37χρονο θύμα βρέθηκε τη λάθος στιγμή στο λάθος σημείο, καθώς στο εν λόγω καφέ μία παρέα επτά Αλβανών διαπληκτίστηκε και λίγο αργότερα ένας από τους επτά έβγαλε όπλο και άνοιξε πυρ, τραυματίζοντας θανάσιμα τον υδραυλικό, που δεν είχε καμία σχέση με τον καβγά και τους εμπλεκόμενους σε αυτόν.

Γνώριμη στις Αρχές η συμμορία

Παρελθόν με τις αστυνομικές Αρχές είχε η συμμορία, που άνοιξε πυρ κατά του 37χρονου άνδρα στη Νέα Ιωνία, ο οποίος διακομίστηκε σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο «ΚΑΤ», όπου παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι γιατροί, δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή.

Το σημείο της εγκλήματος στη Νέα Ιωνία
Το σημείο της εγκλήματος στη Νέα Ιωνία / Φωτογραφία: ΕΡΤ

Όπως αναφέρουν πληροφορίες της εκπομπής «Live News» του Mega η συμμορία από τη Νέα Ιωνία αποτελείται από 10 άτομα, με ορισμένους από αυτούς να έχουν κοινή καταγωγή με το 37χρονο θύμα, οι οποίοι και εμπλέκονται σε υποθέσεις εκβιασμών, ναρκωτικών και σωματεμπορίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η δράση τους εντοπίζεται στο κέντρο της Αθήνας και γύρω από τον σταθμό Λαρίσης, όπου και διατηρούν μία «άτυπη έδρα», η οποία είναι είναι ένα κλαμπ στα Σεπόλια, από το οποίο μάλιστα η συμμορία έχει πάρει και το όνομά της.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση