Εννιά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη μέρα που έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος ηθοποιός και μουσικός Σάκης Μπουλάς.
Γεννημένος στο Κιλκίς το 1954, αλλά η καταγωγή του ήταν από τον Πειραιά, όπου και μεγάλωσε. Όταν ήταν μικρός, οι γονείς του τον παρότρυναν να γίνει δικηγόρος λόγω της άνεσης που παρουσίαζε στον λόγο, ωστόσο αυτός επέλεξε το τραγούδι και την ηθοποιία.
Παλαιότερα ήταν ιδιοκτήτης καταστήματος με έπιπλα. Είχε, επίσης, πει πως δεν του άρεσε ο γάμος καθώς έτσι αιχμαλωτίζεται η ανεξαρτησία του.
Πέθανε στις 21 Φεβρουαρίου 2014 στο νοσοκομείο Υγεία, από καρκίνο του πνεύμονα.
Ο θάνατός του προκάλεσε πανελλήνια συγκίνηση. Στην κηδεία του παρέστησαν πολλές προσωπικότητες της υποκριτικής, της μουσικής σκηνής, αλλά και απλός κόσμος. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του διατηρούσε δεσμό με την ηθοποιό και πρώην μοντέλο Αλεξάνδρα Ούστα.
Με αφορμή τα 9 χρόνια από το θάνατο του Σάκη Μπουλά, ο ηθοποιός Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης έκανε μια συγκινητική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, με στίχους από το τραγούδι «Το Φλασάκι».
Δείτε την ανάρτηση:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pygmalion Dadakarides (@pygmalion_dadakarides)
Ο Σάκης Μπουλάς σε τηλεόραση και κινηματογράφο
Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε πρώτη φορά στον «Δράκουλα των Εξαρχείων» του Νίκου Ζερβού το 1981, ενώ πρωταγωνίστησε ακόμη στα «Ντελίριο» του 1983, στο «Η Πόλη ποτέ δεν κοιμάται» του 1984, στους «Τηλεκανίβαλους» του 1987, στο «Πατρίς, Ληστεία, Οικογένεια» του 1987, στο «Η Αγάπη Είναι Ελέφαντας» του 2000, στο «Λουκουμάδες με Μέλι» του 2004, στο «Ηθικόν Ακμαιότατον» του 2005, στο «Φιλί της Ζωής» του 2007, στο «Μαφιόζοι στο Αιγαίο» του 2008, στο «Πεθαίνω για Σένα» του 2009 και στο «Μια Φορά κι Ενα Μωρό» του 2011.
Η σημαντικότερη του εμφάνιση στο σινεμά, όμως, ήταν με διαφορά αυτή στο «Ας Περιμένουν οι Γυναίκες» του 1998, όπου μαζί με τον Γιάννη Ζουγανέλη και τον Αργύρη Μπακιρτζή διένυσαν χιλιόμετρα νεοελληνικού δαιμονίου σε μια από τις πιο ωραίες και εμπορικά επιτυχημένες ταινίες του Σταύρου Τσιώλη, με τον τελευταίο να εκμεταλλεύεται το πηγαίο χιούμορ της προσωπικότητας του Σάκη Μπουλά όπως δεν το έκανε ποτέ κανείς σε μικρή ή μεγάλη οθόνη.
Στην τηλεόραση αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το μεγάλο κοινό για τις ερμηνείες του σε τηλεοπτικές σειρές: Υπήρξε ιδρυτικό μέλος μιας από τις πρώτες σατιρικές εκπομπές, τα περίφημα Κουφώματα (ΕΡΤ, 1988), ενώ τη δεκαετία του 2000 καθιερώθηκε στον πρωταγωνιστικό ρόλο σε σίριαλ που κυριολεκτικά άφησαν εποχή.
Ανέλαβε να υποδυθεί μοναδικά τον ρόλο του Σάββα Κατσίκη, του άπιστου συζύγου τριών γυναικών, που έπειτα από ένα ατύχημα που του προκαλεί αμνησία ανακαλύπτει τον πραγματικό, τρυφερό εαυτό του και αφήνει πίσω του το τοξικό αρσενικό που υπήρξε πάντοτε, στη σειρά «Σαββατογεννημένες». Παράλληλα, ανέλαβε τον ρόλο του πατέρα στην οικογενειακή σειρά «Δέκα Λεπτά Κήρυγμα», μια από τις μακροβιότερες του είδους (2000).
Ξεχώρισε για τον ρόλο του στη σειρά «Πενήντα – Πενήντα» το 2005, που άφησε εποχή και αποτελεί μέχρι και σήμερα μια από τις πιο αγαπημένες ανδρών και γυναικών.
Πριν βρει τον δρόμο του στη μυθοπλασία, ο Σάκης Μπουλάς είχε διακριθεί και στην παρουσίαση τηλεπαιχνιδιών στη χρυσή εποχή τους, τη δεκαετία του ‘90 («Κάνε ό,τι Κάνω», «Πάρτα Όλα»).
Ο μουσικός Σάκης Μπουλάς
O Σάκης Μπουλάς ασχολήθηκε με επιτυχία και με το τραγούδι. Η προσωπική του δισκογραφία περιλαμβάνει πέντε δίσκους: «Μπουλάς – Ελλάς» με τις μεγάλες επιτυχίες «Μπανάκι Μανάκι» και «Το Φλασάκι» (1986), «Ας πρόσεχες (1987), «Ζαμανφού», (1992), «Έκθεση ιδεών» με τον Γιάννη Ζουγανέλη (2000), ενώ συνεργάστηκε με συνθέτες, όπως ο Μιχάλης Γρηγορίου «Ανεπίδοτα γράμματα», ο Θάνος Μικρούτσικος («Καντάτα για τη Μακρόνησο»), ο Μίμης Πλέσσας («Λουκιανού διάλογοι») και ο Διονύσης Σαββόπουλος «Αχαρνής».
Τον τελευταίο καιρό πριν τον θάνατό του είχε προσπαθήσει να επανέλθει στα πράγματα συμμετέχοντας περιστασιακά στην παράσταση «Γκαγκαντίν : Οι γενναίοι της νύχτας», πλάι στους Διονύση Σαββόπουλο, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και Γιάννη Ζουγανέλη, πριν η υγεία του χειροτερεύσει και διακόψει τις εμφανίσεις του.