Quantcast
19:00
30/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
19:00
30/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Διάγγελμα Πούτιν: «Η Δύση ξεκίνησε τον πόλεμο στην Ουκρανία – Δύσκολη στιγμή για μας, θα ενισχύσουμε τις δυνάμεις μας»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν / Φωτογραφία: ΑΠΕ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν / Φωτογραφία: ΑΠΕ

21.02.2023
12:36
Τελευταία ενημέρωση: 21/02/2023 • 17:42
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν μίλησε για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Σε διάγγελμά του ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, κατηγόρησε τη Δύση και το ΝΑΤΟ ότι προμήθευσαν όπλα στην Ουκρανία πριν από την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» της Ρωσίας πέρυσι.

Οι δυτικές χώρες, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, επιδιώκουν «απεριόριστη εξουσία» στις παγκόσμιες υποθέσεις, τόνισε κατά την έναρξη της ετήσιας ομιλίας του προς το έθνος και σημείωσε ότι η Μόσχα αψηφά τις προσπάθειες της Δύσης να καταστρέψουν την οικονομία της Ρωσίας μέσω ενός άνευ προηγουμένου πακέτου κυρώσεων.

«Τρισεκατομμύρια δολάρια διακυβεύονται για τη Δύση, αλλά οι ροές εισοδήματος στην Ρωσία δεν έχουν στερέψει», τόνισε.

«Η Ρωσία ήθελε να επιλυθεί η διένεξη στην Ουκρανία ειρηνικά, αλλά οι δυτικές χώρες είχαν προετοιμάσει ένα διαφορετικό σενάριο πίσω από την πλάτη της», τόνισε επίσης ο Ρώσος πρόεδρος.

«Κάναμε ό,τι είναι δυνατό για να επιλύσουμε αυτό το πρόβλημα ειρηνικά, διαπραγματευόμενοι για μια ειρηνική επίλυση αυτής της δύσκολης σύγκρουσης, αλλά πίσω από τις πλάτες μας προετοιμαζόταν ένα πολύ διαφορετικό σενάριο», σημείωσε.

«Εμείς ως επόμενο βήμα θα ενισχύσουμε τον στρατό και το ναυτικό, λαμβάνοντας υπόψη μας την εμπειρία από την ειδική στρατιωτική επιχείρηση. Πρέπει να κατακτήσουμε τα ανώτατα επίπεδα στρατιωτικών μονάδων», πρόσθεσε ο Πούτιν.

«Μιλάω σε μια δύσκολη και σημαντική στιγμή για τη Ρωσία, σε μια περίοδο ριζικών αλλαγών παντού στον κόσμο», δήλωσε εξάλλου ο Ρώσος πρόεδρος ξεκινώντας την ομιλία του ενώπιον της πολιτικής ελίτ της χώρας και στρατιωτικών που πολέμησαν στην Ουκρανία, σχεδόν έναν χρόνο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην γειτονική της χώρα.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επέμεινε στις «ναζιστικά χαρακτηριστικά του ουκρανικού στρατού, που η Δύση δεν παρατηρεί», την ώρα που οι ελίτ της ευθύνονται για την κλιμάκωση του πολέμου.

«Είδαμε τις απειλές να αυξάνονται και τις αιματηρές επιχειρήσεις στο Ντονμπάς να προετοιμάζονται», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν. «Η Δύση ξεκίνησε τον πόλεμο, εμείς κάναμε τα πάντα για να τον σταματήσουμε. Εκείνοι θέλουν απεριόριστη ισχύ και ο επόμενος στόχος τους είναι η Σεβαστούπολη στην Κριμαία».

«Η χώρα μας όμως δεν μπορεί επ’ ουδενί να ηττηθεί στο πεδίο των μαχών, ούτε στον οικονομικό τομέα, όπου Δύση μάς έκλεψε τον χρυσό και το συνάλλαγμα, θέλοντας τον λαό μας να υποφέρει, αλλά η οικονομία μας έχει αποδειχθεί μακράν πιο ισχυρή απ’ ό,τι νόμιζε η Δύση», επισήμανε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Πολλοί βασικοί μη στρατιωτικοί τομείς της εγχώριας οικονομίας όχι μόνο δεν έχουν συρρικνωθεί, αλλά έχουν ουσιαστικά αυξήσει την παραγωγή. Οι Ρώσοι αγρότες συγκέντρωσαν σοδειά-ρεκόρ άνω των 150 εκατ. τόνων σιτηρών, συμπεριλαμβανομένων πάνω από 100 εκατ. τόνων σιταριού. Μέχρι το τέλος του αγροτικού έτους, δηλαδή μέχρι τις 30 Ιουνίου 2023, θα μπορέσουμε να φέρουμε τον συνολικό όγκο των εξαγωγών σιτηρών στους 55-60 εκατομμύρια τόνους. Ακόμα και πριν από 10-15 χρόνια αυτό φαινόταν σαν παραμύθι, ένα αδύνατο σχέδιο», είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

https://twitter.com/iamOmarPE/status/1627952159235899394

«Αυτοί που επιβάλλουν κυρώσεις τιμωρούν τον εαυτό τους. Προκάλεσαν αυξήσεις τιμών, απώλειες θέσεων εργασίας, ενεργειακή κρίση. Και τους ακούμε να λένε στους δικούς τους ανθρώπους ότι οι Ρώσοι φταίνε», υπογράμμισε.

«Η πλειονότητα των Ρώσων πολιτών στηρίζει τις δράσεις μας στην υπεράσπιση του Ντονμπάς. Τα νέα ουκρανικά εδάφη έχουν κάνει την επιλογή τους  να είναι με το μέρος της Ρωσίας, παρά τις απειλές των ναζί. Κι εμείς θα αυξήσουμε τα προγράμματα στήριξης για τα “νέα εδάφη”», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Η Δύση κυνικά εξαπάτησε τους πολίτες της», συμπλήρωσε ο Ρώσος πρόεδρος, απευθυνόμενος και στα δύο σώματα της ρωσικής Βουλής, μεταξύ άλλων. «Εμείς θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντα και τη θέση μας ότι ο κόσμος δεν πρέπει να χωριστεί σε πολιτισμένες και μη χώρες. Θα κάνουμε τα πάντα για να επιστρέψει η ειρήνη στην πατρίδα μας. Οι μαχητές μας πολεμούν για το μέλλον, για την αποκατάσταση της ιστορικής δικαιοσύνης. Γνωρίζουμε πόσο δύσκολες είναι οι στιγμές για τους συγγενείς των νεκρών στρατιωτών. Καθήκον μας είναι να τους στηρίξουμε. Προτείνω τη δημιουργία ειδικού κρατικού ταμείου αρωγής των βετεράνων και των οικογενειών των πεσόντων», είπε μεταξύ άλλων.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους Ρώσους πολίτες για την αποφασιστικότητα και το θάρρος του», υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Είναι προφανές ότι η Δύση θα προσπαθήσει να υπονομεύσει και να διασπάσει την κοινωνία μας, θα στηριχθεί σε εθνικούς προδότες, που έχουν ανά πάσα στιγμή το ίδιο δηλητήριο – περιφρόνηση για την πατρίδα τους και επιθυμία να βγάλουν χρήματα πουλώντας αυτό το δηλητήριο σε αυτούς που είναι έτοιμοι να το πληρώσουν. Εμείς δεν θα γίνουμε σαν αυτούς, δεν θα αποδυθούμε σε κυνήγι μαγισσών».

Αναφερόμενος στις ΗΠΑ, νωρίς στην ομιλία του, είπε ότι είναι η μοναδική χώρα με τόσο πολλές στρατιωτικές βάσεις ανά τον κόσμο.

Οι ιστοσελίδες των ρωσικών κρατικών μέσων ενημέρωσης έπεσαν κατά την διάρκεια της ομιλίας του Πούτιν

Οι ιστοσελίδες των ρωσικών κρατικών μέσων ενημέρωσης που μετέδιδαν την ομιλία του Βλαντίμιρ Πούτιν στο ρωσικό κοινοβούλιο έπεσαν κατά την διάρκειά της.

Δημοσιογράφοι του Reuters σε διάφορες τοποθεσίες δεν κατάφεραν να έχουν πρόσβαση στην ιστοσελίδα της Πανρωσικής Κρατικής Ραδιοτηλεοπτικής Εταιρείας (VGTRK) ή στην πλατφόρμα του live-streaming Smotrim για τμήματα της ομιλίας.

Μήνυμα στην ιστοσελίδα της VGTRK ανακοίνωνε ότι «διεξάγονται τεχνικές εργασίες», ενώ η ιστοσελίδα Smotrim δεν φόρτωνε.

Λίγη ώρα πριν από την έναρξη της ομιλίας, τα κρατικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν στιγμιότυπα από τις τεχνικές προετοιμασίες για την ζωντανή μετάδοση με την πληροφορία ότι το live stream θα περάσει σε όλα τα μεγάλα ρωσικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Το κρατικό πρακτορείο RIA Novosti μετέδωσε ότι η βλάβη είναι αποτέλεσμα επίθεσης DDoS (distributed denial of service), ένα είδος κυβερνοεπίθεσης που διεξάγεται με την εσκεμμένη υπερφόρτωση του δικτύου με τεράστιο όγκο συνδέσεων που προκαλεί διακοπή ή κατάρρευση του server.

To Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει το αίτιο των διακοπών

Ρωσία: Το Κρεμλίνο παρακολουθεί με προσοχή τις επισκέψεις του Μπάιντεν σε Κίεβο και Βαρσοβία

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι παρακολουθεί «με προσοχή» την επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στην Ουκρανία και την Πολωνία, προσθέτοντας ότι η περιοδεία του αυτή «δεν θα επηρεάσει» την ρωσική πολιτική.

«Φυσικά παρακολουθήσαμε (την επίσκεψη χθες του Μπάιντεν στην Ουκρανία) με προσοχή και κοιτάμε με προσοχή και αυτή που γίνεται σήμερα στην Πολωνία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε συνέντευξή του στο ρωσικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο Pervy Kanal.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σημείωσε επίσης ότι η επίσκεψη του Μπάιντεν στην Ουκρανία, η οποία δεν είχε ανακοινωθεί, «δεν ήταν τίποτα το εξαιρετικό» για τη Ρωσία.

Πάνω από 8.000 άμαχοι έχουν σκοτωθεί από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία

Πάνω από 8.000 άμαχοι έχουν σκοτωθεί από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία σχεδόν πριν από ένα χρόνο, δήλωσε σήμερα η ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Ο νέος απολογισμός αποτελεί σημαντική ανοδική αναθεώρηση από την προηγούμενη καταμέτρηση των 7.199 νεκρών από την αρχή της εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την έκθεση των Ηνωμένων Εθνών.

Η αποστολή ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ, που έχει δεκάδες παρατηρητές στη χώρα, δήλωσε ότι αναμένει ο πραγματικός απολογισμός να είναι «σημαντικά υψηλότερος» από την επίσημη καταμέτρηση καθώς η διαδικασία επιβεβαίωσης των απωλειών συνεχίζεται.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση