Quantcast
10:52
30/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
10:52
30/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Eurovision: Επιμένει να θέλει να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα η Μελίσσα Μαντζούκη – Σε ελεύθερη πτώση η ελληνική συμμετοχή στα στοιχήματα

Η Μελίσσα Μαντζούκη που διεκδίκησε το εισιτήριο για τη Eurovision με την Ελλάδα

Η Μελίσσα Μαντζούκη που διεκδίκησε το εισιτήριο για τη Eurovision με την Ελλάδα

20.02.2023
19:30
Τελευταία ενημέρωση: 20/02/2023 • 22:58
Πώς η ελληνική συμμετοχή στη Eurovision υπονομεύεται τελικά εκ των έσσω

Παρά την ιδιαίτερη ζέση με την οποία αντιμετωπίζει τον διαγωνισμό της Eurovision, η ΕΡΤ κατάφερε να ανοίξει πόλεμο πριν ακόμη ακούσουμε το τραγούδι που επελέγη από κριτική επιτροπή και εκπροσώπους του κοινού για το Λίβερπουλ.

Ως εκ τούτου μια εκ των τριών φιναλίστ, η Μελίσσα Μαντζούκη, που φέρεται να έχει έρθει πρώτη στην προτίμηση του κοινού έχει εκδηλώσει την πρόθεσή της να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασης της ΕΡΤ που ανακοίνωσε ως νικητή τον Victor Vernicos. Σε ομάδες φαν του διαγωνισμού σημειώνεται πως αυτή αρνητική δημοσιότητα έχει καταποντίσει την ελληνική συμμετοχή που φιγουράρει 33η μεταξύ των 37 συνολικά τραγουδιών της φετινής Eurovision.

Το τραγούδι της Ελλάδας επιλέχθηκε συνδυαστικά, με συντελεστή βαρύτητας 50,6% στην ψήφο της Επιτροπής Κοινού, έναντι 49,4% της ψήφου της Επιτροπής της ΕΡΤ. Η εφταμελής Επιτροπή της ΕΡΤ, με πρόεδρο τον Δημήτρη Παπαδημητρίου, απαρτίζεται από τους Πέτρο Αδάμ, Λεωνίδα Αντωνόπουλο, Φώτη Απέργη, Μαρία Κοζάκου, Κωνσταντίνο Μπουρούνη και Γιάννη Πετρίδη.

Yπενθυμίζεται ότι, για πρώτη φορά φέτος, η τελική απόφαση διαμορφώθηκε σε ποσοστό 50,6% από τις επιλογές της Επιτροπής Κοινού και 49,4% από την Επιτροπή της ΕΡΤ.

Τι αναφέρει ο δικηγόρος της Μαντζούκη

Μιλώντας στην εκπομπή «Γεια Σου» στον ΣΚΑΪ, ο δικηγόρος της Μελίσσας Μαντζούκη, Χρήστος Ζωτιάδης αποκάλυψε πως την ερχόμενη εβδομάδα θα καταθέσουν όλα τα νόμιμα μέσα κατά της διαδικασίας επιλογής της ελληνικής συμμετοχής, αφού όπως υποστήριξε δεν τηρήθηκαν όσα είχαν ανακοινωθεί εξ αρχής.

Η πλευρά της καλλιτέχνιδος υποστηρίζει πως όσα δήλωσε η Μαρία Κοζάκου την περασμένη Παρασκευή, αναφορικά με τον τρόπο απόδοσης της βαθμολογίας από τις Επιτροπές, αδικεί την συμμετοχή της. «Η κα Κοζάκου με βάση τα όσα ανέφερε η κριτική επιτροπή δεν είχε το 49,4%…Μπορούσαν να δώσουν το χρυσό, το ασημένιο και το χάλκινο μετάλλιο σε όποιον ήθελαν. Πως μπορεί να διαγωνίζονται τρεις και τελικά να βαθμολογούμαστε στην πέμπτη θέση;» είπε.

H 18χρονη Μελίσσα Μαντζούκη από το Ίνγκολσταντ της Βαυαρίας με ελληνική καταγωγή (Ηγουμενίτσα) ακουγόταν από πολύ νωρίς ως πιθανή υποψήφια για τη Eurovision με την Ελλάδα.

Η εξαιρετικά ταλαντούχα Μελίσσα κατέκτησε το κοινό στη Γερμανία με μοναδικές ερμηνείες και ήρθε 3η στο τάλεντ σόου της γερμανικής τηλεόρασης «Deutschland sucht den Superstar» τον περασμένο Μάιο.

Τι είπε η Μαρία Κοζάκου για τη Eurovision

Την Παρασκευή η Μαρία Κοζάκου από τον τηλεοπτικό αέρα της ΕΡΤ1 και την εκπομπή «Πρωίαν Σε Είδον την Μεσημβρίαν», αποκάλυψε τον τρόπο βαθμολογίας της κριτικής επιτροπής. Ένα ερώτημα που από την πρώτη στιγμή απευθύνει στην ΕΡΤ η Μελίσσα Μαντζούκη δια μέσω του δικηγόρου της.

«Όταν βαθμολογήσαμε μετά την Επιτροπή των 70 (το κοινό), οι οποίοι άνθρωποι βαθμολόγησαν από το 12 ως το 4, έπρεπε και εμείς να έχουμε στη διάθεση μας τους αντίστοιχους πόντους, οι οποίο σταθμίστηκαν με την επιτροπή των 70» εξήγησε.

«Αν λοιπόν στην τελευταία βαθμολογία της επιτροπής δίναμε μόνο 12, 10 και 8, θα σήμαινε πως προσθέτουμε καρπούζια με πορτοκάλια. Άρα για να τελειώνουμε με αυτή την ιστορία κάποιο τραγούδι πήρε 12, κάποιο 10, κάποιο 6, κάποια ενδιάμεση βαθμολογία μπορεί να μην ήταν» πρόσθεσε.

Συνολικά, 37 χώρες θα λάβουν μέρος στη φετινή Eurovision. Οι 31 από αυτές θα διαγωνιστούν στους δύο ημιτελικούς με στόχο ένα από τα δέκα χρυσά εισιτήρια για τον τελικό που χαρίζει ο κάθε ημιτελικός. Οι BIG 5 χώρες έχουν ήδη εξασφαλίσει τη θέση τους στο Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου.

Η 67η Eurovision θα γίνει φέτος στο Λίβερπουλ στις 9, 11 και 13 Μαΐου, καθώς η περσινή νικήτρια Ουκρανία, αδυνατεί να φιλοξενήσει τον διαγωνισμό λόγω της ρωσικής εισβολής.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση