Οι Αρχές επιχειρούν να ξετυλίξουν το κουβάρι για να φανεί πως πέθανε ο πρωταθλητής της πυγμαχίας, Βασίλης Τόπαλος.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Star, τη μοιραία μέρα στο γυμναστήριο φέρεται πως βρίσκονταν συνολικά δεκαπέντε άτομα για τα οποία είναι ενήμερη η ασφάλεια και έχουν κληθεί για να καταθέσουν ή έχουν ήδη καταθέσει.
Το αρμόδιο τμήμα της ΕΛ.ΑΣ. περί αντιμετώπισης βίας στους αθλητικούς χώρους μάλιστα έλαβε ακόμη μια κατάθεση από αθλητή που βρισκόταν στον χώρο την μοιραία μέρα. Εκείνος φέρεται να έχει ισχυριστεί ότι γινόταν έντονη προπόνηση και όχι sparring.
Πληροφορίες του Star αναφέρουν όταν δεν αποκλείεται ορισμένα πρόσωπα, όπως κάποιοι και από το οικογενειακό περιβάλλον του άτυχου νέου, να κληθούν εκ νέου για διευκρινίσεις.
Παράλληλα σύμφωνα με την ΕΡΤ, με βάση τα στοιχεία που έχει συλλέξει η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Ασφάλειας Αττικής από 15 καταθέσεις, φέρεται μέχρι ώρας και ενώ η έρευνα συνεχίζεται ότι ο θάνατος του 16χρονου αθλητή προκλήθηκε από την πτώση του στο πάτωμα του γυμναστηρίου.
Τόπαλος: Παραμένουν τα ερωτήματα για τον θάνατό του
Ο τεχνικός διευθυντής της Ομοσπονδίας Πυγμαχίας, Αντώνης Γιαννούλας, είπε πως υπάρχουν ασάφειες στα λεγόμενα του προπονητή του Βασίλη Τόπαλου, αλλά και του δικηγόρου του, αφήνοντας σκιές γύρω από το συμβάν.
Ο Ολυμπιονίκης και τεχνικός διευθυντής της Ομοσπονδίας Πυγμαχίας Αντώνης Γιαννούλας, μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι» στο Mega για την υπόθεση.
Εντοπίστηκε κάκωση υψηλής κινητικής ενέργειας
Ο θάνατος του Βασίλη Τόπαλου στο γυμναστήριο της Αγίας Παρασκευής συνεχίζει να απασχολεί τις αρχές, την ώρα που στο φως της δημοσιότητας έρχονται νέα στοιχεία και συγκλονιστικές μαρτυρίες.
Η Ασφάλεια περιμένει να πάρει ολοκληρωμένη την ιατροδικαστική έκθεση για να βγάλει τα πρώτα συμπεράσματα. Ωστόσο, υπάρχει ένα εύρημα το οποίο μόνο απαρατήρητο δεν περνά. Ο ιατροδικαστής έχει εντοπίσει κάκωση υψηλής κινητικής ενέργειας.
Σύμφωνα με το Star, o ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης διευκρινίζει: «Η κάκωση προήλθε από ένα χτύπημα το οποίο κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα, αυτή η κάκωση προκάλεσε και την επιτάχυνση του κρανίου, το οποίο επιβράδυνε απότομα με αποτέλεσμα η αδράνεια να προκαλέσει τη ρήξη των αγγείων και το υποσκληρίδιο αιμάτωμα».